Tuhfetül Uşşakiyye, Uşşaki Saliklerinin Adabı, Şeyh Abdurrahman Salahaddin Sami Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç

Tuhfetül Uşşakiyye, Uşşaki Saliklerinin Adabı, Şeyh Abdurrahman Salahaddin Sami Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç

Kategori
Barkod
tuhfetül uşşakiye kitabı, uşşaki tarikatı adabı, sufi kitap yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Tuhfetü'l Uşşakiyye, Uşşaki/Tarikatı Saliklerilerinin Adabı, Şeyh Abdullah Salahaddin-i Uşşaki, Şeyh Abdurrahman Sami-yi Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç
"Bütün manevî geleneklerde olduğu gibi tasavvuf mesleğinde de, mürîdin manevî hayatını disiplin altına alma ve bu sayede terakki etmesini sağlama hedefiyle yapması istenen birtakım pratikler vardır. Usûlü olmayanın vusûlü olmaz, özdeyişiyle ortaya konulan bu anlayışın ışığında, bazen umum dervişler, bazen de hususi bir tarîkin kendi takipçileri için, uyulması gereken âdâb, erkân ve ibadetleri anlatan eserler kaleme alınmıştır.
Uşşâkiyye tarîkatının III. Pîr’i sayılan Şeyh Abdullah Salahaddin-i Uşşâkî tarafından bu gaye ile yazılan Risâle-i Usûl ü Evrâd-ı Uşşâkiyye ile son devir Uşşâkî meşâyıhından Manisalı Şeyh Abdurrahman Sami Efendi’nin aynı eseri genişleterek tercüme ettiği Tuhfetü’l-Uşşâkiyye adlı risalelerini içeren bu eser, âdâp ve erkânın yanı sıra tâc, hırka, kemer, zikir, devrân gibi kelimelerin, lâ-mekân ve lâ-nişân ilini menzil tutan gerçek gönül sultanları nazarındaki remzî manalarını anlatarak günümüz insanının mana ufkuna sadra şifa bilgiler sunuyor.
Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç tarafından Latin harfli Türkçede neşre hazırlanan Tuhfetü’l-Uşşâkiyye, yazarın Anadolu Tasavvuf Tarihine Notlar II (Halvetî-Uşşâkîler) kitabını tamamlayıcı bilgiler içermektedir.
 
Yazar: Şeyh Abdullah Salahaddin-i Uşşaki
Tercüme Ve Şerh: Şeyh Abdurrahman Sami-i Uşşaki
Hazırlayan: Mahmud Erol Kılıç
Katagori: Tasavvuf/Uşşaki Tarikatı Adabı/Evradı
Sayfa Sayısı: 160
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Tuhfetül Uşşakiyye, Uşşaki Saliklerinin Adabı, Şeyh Abdurrahman Salahaddin Sami Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç Tuhfetül Uşşakiyye, Uşşaki Saliklerinin Adabı, Şeyh Abdurrahman Salahaddin Sami Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç, Tuhfetü'l Uşşakiyye Kitabı Uşşaki Tarikatı Saliklerilerinin Adabı, Şeyh Abdullah Salahaddin-i Abdurrahman Sami-yi Uşşaki sufi kitap yayınları incele satın al, Sufi Kitap Yayınları, Tasavvuf tuhfetül uşşakiye kitabı, uşşaki tarikatı adabı, sufi kitap yayınları
Tuhfetül Uşşakiyye, Uşşaki Saliklerinin Adabı, Şeyh Abdurrahman Salahaddin Sami Uşşaki, Mahmud Erol Kılıç

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.