Tasavvuf ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani

Tasavvuf ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani

Kategori
Barkod
tasavvuf ve tarikat adabı, gelenek
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Tasavvuf Ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani
"Tasavvufu tüm yönleriyle ele alan bu eser, müridlik ve müridlik âdâbı, tarikat âdâbı, Kadirî tarikatı ve esasları gibi başlıklar altında konuyu ele alıyor. Eser, ayetlerle, hadislerle ve tasavvuf erbabının sözleriyle İslam ahlakının ve şahsiyetinin oluşumunda önemli bir katkı sunuyor..."
"Tasavvuf ve Tarikat Âdâbı” adıyla yayınladığımız bu eser, büyük islâm alimi ve maneviyat önderi Abdülkadir Geylânî Hazretlerinin el Gunye li-tâlibî tarîki’l-hak (Hak Yolunun Talipleri İçin Yeterli Olan Kitap) isimli kitabının bir kısmından oluşmaktadır. 
Eserin orjinali hacimli olduğundan, farklı konularla alakalı bölümleri ayrı ayrı okuyucularımıza sunmanın daha faydalı olacağını düşündük. Bu şekilde bu değerli eseri pratik bir kullanımla okura sunarak, daha kolay okunmasını sağlamış olduk.
Tasavvufu tüm yönleriyle ele alan bu eser, müridlik ve müridlik âdâbı, tarikat âdâbı, Kadirî tarikatı ve esasları gibi başlıklar altında konuyu ele alıyor. Eser, ayetlerle, hadislerle ve tasavvuf erbabının sözleriyle İslam ahlakının ve şahsiyetinin oluşumunda önemli bir katkı sunuyor.
 TASAVVUF VE TARİKAT ADABI
Hamd olsun o Allah’a ki her kitaba övgüsüyle ve her konuşmaya zikriyle başlanır. Onun övgüsü mükâfat yurdunda nimet verilenlerin eğlence­sidir; her hastalık onun adıyla şifa bulur. Her gam ve musibet onun yardımıy­la giderilir. Darlıkta ve bollukta eller, yalvararak ve dua ederek ona kaldırılır. O, her dildeki bütün sesleri işiten ve zorda kalanın duasını kabul buyurandır.Bahşettiği her şey için O’na hamd olsun; nimetler verip doğru yolu gösterdiği için şükürler olsun.
Sayesinde bizi dalaletten hidayete erdirdiği elçisi Hz. Muhammed'e, terte­miz nesline, ashabına, kardeşleri olan diğer bütün peygamberlere ve huzur-i ilahide bulunan meleklere salât ve selâm olsun.
Öğrencilerimden biri, benim doğrulan yazacağım yolundaki hüsnüzannından dolayı benim elinizdeki kitabı yazmam hususunda ısrarcı oldu. Elbette söz ve eylemlerde yanlışa düşmekten koruyan, kalpten geçen duygulan bilen ve dilediği şeyi kolaylaştırmak suretiyle lutfunu esirgemeyen, Allah’tır. Kalplerimizi riyadan ve nifaktan arıdırması ve kötülüklerimizi iyiliklerle değiştirme­si için O’na sığınınız. O, günahtan ve hataları affeden ve kullanırın tövbeleri­ni kabul buyurandır.
Onu -farzlar, rükünler ve sünnetler gibi- şer’î âdâbı bilmeye; Yaratıcının varlık delillerini öğrenmeye; yer vereceğimiz sohbetlerde Kur’ân'dan ve hadis­lerden öğüt almaya; -Allah yolundaki yolculuğuna ve emirlere uyup yasaklar­dan kaçmasına bir nebze katkısı olsun diye eserin farklı konularına dağıttığım- "iyi kullann ahlâkını” öğrenmeye epeyce istekli gördüm ve isteğini kabul et­mek hususunda gayp âleminden bir işaret de aldım. Bunun üzerine kollan sı­vadım ve mükâfat beklentisi ve hesap gününde kurtuluş ümidiyle bu kitabı telif etmeye koyuldum. Tamamladıktan sonra esere el-Gunye li-tâlibî tanki’l-hak (Hak Yolun Talipleri İçin Yeterli Olan Kitap) adını verdim.
Başarıya ulaştıran ve doğruyu ilham eden, Allah’tır.
"Tasavvuf” adıyla yayınladığımız bu eser, büyük İslam alimi ve maneviyat önderi Abdülkadir Geylani Hazretlerinin el-Gurıye li-tâlibi tarîki’l-hak (Hak Yolun Talipleri İçin Yeterli Olan Kitap) isimli kitabının bir kısmından oluşmaktadır.
Eserin orijinali hacimli olduğundan, farklı konularla alakalı bölümleri ayrı ayrı okuyucularımıza sunmanın daha faydalı olacağını düşündük. Bu şekilde bu değerli eseri pratik bir kullanımla okura sunarak, daha kolay okunmasını sağlamış olduk.
Tasavvufu tüm yönleriyle ele alan eser, müridlik ve müridlik âdâbı, tarikat âdâbı, Kadiri tarikatı ve esasları gibi başlıklar altında konuyu ele alıyor. Eser, ayetlerle, hadislerle ve tasavvuf erbabının sözleriyle İslam ahlakının ve şahsiyetinin oluşumunda önemli bir katkı sunuyor.
Abdülkâdir Geylânî
Abdülkâdir Geylânî, künyesi Ebû Muhammed’dir. 1077 (Hicrî 470) senesinde İran’ın Geylân şehrinde doğmuştur. Nesebi Hz. Peygamber’in torunu Hz. Hasan’a dayanır. On sekiz yaşında tahsil için Bağdat'a gönderilmiş olan AbdülkâdirGeylânî, Kadı Ebû Sâid el-Mübarek’in elinden sûfılik hırkasını giydikten ve 1127 (Hicrî 521) senesinde Yusuf el-Hemedânfnin kendisini irşad etmesinden sonra bu şehirde vaaz vermeye başlamıştır. Daha sonra, tekrar vaaz vermeye başlayacağı döneme kadar Kerh kasabasında inzivaya çekilmiş ve yirmi beş sene sürekli ibadetle meşgul olmuştur. Kısa zamanda sayısız müridi olmuş ve şöhreti bölge sınırlannın dışına taşmıştır. 1165 (Hicrî 561) senesinde Bağdat’ta vefat etmiş ve orada defnedilmiştir.
 
İÇİNDEKİLER
TASAVVUF VE TARİKAT ADABI
YAYINEVİNİN ÖNSÖZÜ 11
MÜELLİFİN ÖNSÖZÜ 13
I.MÜRİDLİĞİN ÂDÂBI 15
1. İRADE, MÜRİD VE MURÂD NE DEMEKTİR? 15
2. MUTASAVVIF VE SÛFÎ KİMDİR? 20
3. TARİKATÂDÂBI 27
A) MÜRİDİN VAZİFELERİ 27
1) Sahih İtikad 27
2) Samimi Gayret 27
3) İhlâs 28
4) Kötü Mekânlardan Uzak Kalmak 29
5) CimıilikEtmemek 29
6) Haline Razı Olmak 29
7) Rabbinden Mağfiret ve Rızadan Başka Bir Talebi Olmamak 30
B) MÜRİDİN ŞEYHİNE KARŞI VAZİFELERİ 30
C) ŞEYHİN MÜRİDE KARŞI VAZİFELERİ 39
4. BAŞKALARINA KARŞI DAVRANIŞ KURALLARI 41
A) İHVÂNA KARŞI DAVRANIŞ KURALLARI 41
B)YABANCILARA KARŞI DAVRANIŞ KURALLARI 42
C) ZENGİNLERE KARŞI DAVRANIŞ KURALLARI 43
D) FAKİRLERE KARŞI DAVRANIŞ KURALLARI 44
E) FAKİRLERİN GÖZETMESİ GEREKEN HUSUSLAR 48
F) ÂDÂB-I MUÂŞERET 53
G)DERVİŞLERİN YEMEK YEME ÂDÂBI 55
H) DERVİŞLERİN BİRBİRİNE KARŞI DAVRANIŞ ÂDÂBI 57
I) DERVİŞLERİN AİLE VE ÇOCUKLARINA KARŞI ÂDÂBI 59
K) DERVİŞLERİN YOLCULUK ÂDÂBI 61
L) DERVİŞLERİN SEMÂ' ÂDÂBI 64 
II.KÂDİRÎ TARİKATININ YEDİ ESASİ 69
1. MÜCÂHEDE69
MÜCÂHEDEYİ TAMAMLAYAN UNSURLAR 74
a) Allâh’ı Bilmek 75
b) İblis’i Tanımak 76
c) Nefs-i Emmâreyi Tanımak 78
d) Allâh Rızası İçin Olan Amelleri Tanımak 80
2. TEVEKKÜL85
3. GÜZEL AHLÂK 93
4. ŞÜKÜR 97
5. SABIR 102
6. RIZA 106
7. SIDK 115

Eserlerinden bazıları şunlardır:  
Günyetü’t-tâlibîn,
Fütühu’l- Gayb,
Hizbü'l-beşâiri'l-hayrât,
Cilâü'l-hâtir,
Melfuzât-ı Geylânî,
Mektûbât,
Sırru’l-esrar ve Mazharu'l-envar,
es-Sirâcu'l-vehhâc fi Leyleti’l- mi’rac,
el-Fethu’r-rabbânî,
el-Fuyûzâtü’r- rabbâniyyefi'l-Evrâdi'l-Kâdiriyye,
Behçetü’l- esrâr,
el-Mevâhibü’r-rahmâniye ve'l-Futûhu’r- rabbâniyye fi Merâtibi’l-ahlâki’s-seniyye ve’l Makâmâti’l-irfâniyye,
Yevâkitü’l-hikem,
Divânü Gavsi'l-a’zâm.

Yazar: Seyyid Abdulkadir Geylani
Tercüme: Osman Güman
Editör: Nurullah Koltaş
Kapak Tasarım: Erkan Metiner
Katagori: Tasavvuf, Tarikat Adabı
Sayfa Sayısı: 118
Boyut: 15 x 22 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Tasavvuf ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani Tasavvuf ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani, gelenek yayıncılık tasavvuf ve tarikat adabı kadiri nakşibendi seyru sülük Tasavvuf Ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani hazretleri siparişi, Gelenek Yayıncılık, Tasavvuf tasavvuf ve tarikat adabı, gelenek
Tasavvuf ve Tarikat Adabı, Abdülkadir Geylani

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.