Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar, Ebu Abdurrahman Es-Sülemi

Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar, Ebu Abdurrahman Es-Sülemi

Kategori
Barkod
Sufi Kadınlar Kitabı - İlkHarf
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar - Ebu Abdurrahman Es-Sülemi K.s
"Abdurrahman es-Sülemî’ye ait bu risalede Râbiatu’l-Adeviyye, Meryem el-Basriyye, Âfiyetu’l-Muştâke, Hesnâ bnt. Fîrûz, Acredetu’l-Ammeyye, Fatımatu’l-Berda’iyye, Fatımatu’d-Dımaşkiyye, Aminetu’l-Merciyye gibi sekseni aşkın sûfî kadının biyografilerini okuyacaksınız. Eser söz konusu özelliği ile meşhur tasavvuf ricalinin tarihini tamamlamaktadır. Tasavvuf, mücahede, sabır, ilişki kesme, dünya sebeplerini küçümseme üzerine kaim olduğundan, kadınların fıtratları gereği bu hallere güç yetiremeyecekleri, dolayısıyla da tasavvuf ve haller ilminin sadece erkeklere ait bir ilim olduğu düşünülür. İşte bu risale, erkeklerin tekeline aldığı ve uzun zaman kendilerini ayrı tuttuğu bu alanda yüksek makamlara sahip sûfî kadınları bize sunmaktadır. Kısa ve özlü olmasına rağmen bu risale sayesinde, sûfîlerin iyi bir değer olan sözleri ve tecellileri sûfî mirasına izafe edilmiştir. Bu değerler, bu abide kadınların diliyle gelmiştir. Bu risale, birlik, hulûl ve ayartma bulanıklığından ve muhaliflerin sûfîleri yerdiği diğer hususlarda, arınmış olan saf tasavvufun parlak yüzünü ortaya çıkarmaktadır. Sûfîlerin beslendikleri ve ifade ettikleri sadece Kitap ve sünnettir..."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Ebu Abdurrahman Es-Sülemi K.s
Tercüme: Doç. Dr. Ali Akay
Tahriç ve Tahkik: Dr. Mahmud Muhammed Et-Tanahi
Kapak Tasarımı: Sercan Arslan
Katagori: Tasavvuf - Sufi Kadınlar ve Hayatları
Kitabın Özgün Adı: Zİkru'n Nisveti'l Müteabbidat's Sufiyyat
Sayfa Sayısı: 152
Boyut: 15 x 22 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar, Ebu Abdurrahman Es-Sülemi Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar, Ebu Abdurrahman Es-Sülemi, Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar - Ebu Abdurrahman Es-Sülemi K.s ''Abdurrahman es-Sülemî’ye ait bu risalede Râbiatu’l-Adeviyye, Meryem el-Basriyye, Âfiyetu’l-Aminetu’l-,tasavvuf kitapları pdf indir, tavsiye edilen tasavvuf kitapları, en çok okunan tasavvuf kitapları, tasavvuf kitapları nelerdir, tasavvuf kitap indir,evliya kadın isimleri, evliya kadınların isimleri, ermiş kadınlar, kadın evliya rabia, kadın evliya olur mu, tasavvuf nedir, tasavvuf sözleri, tasavvuf romanları,kadın evliyalar, kadin evliya isimleri, kuranda kiz isimleri,, evliya kadınlar, kız isimleri, kadın sahabe isimleri, özel kiz isimleri,sufilik sözleri, sufilik nedir, sufilik ve mevlana, sufilik ile ilgili kitaplar, sufilik nedir vikipedi,, İlk Harf Yayınları, Tasavvuf Sufi Kadınlar Kitabı - İlkHarf
Kendilerini İbadete Adayan Sufi Kadınlar, Ebu Abdurrahman Es-Sülemi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.