Aşk Bir Davaya Benzer, Mesnevi Sohbetleri, H. Nur Artıran

Aşk Bir Davaya Benzer, Mesnevi Sohbetleri, H. Nur Artıran

Kategori
Barkod
Aşk Bir Davaya Benzer - Nur Artıran
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Aşk Bir Davaya Benzer - Mesnevi Sohbetleri - H. Nur Artıran
"H. Nur Artıran, "Aşk Bir Davaya Benzer”de Mesnevî’den yola çıkarak Peygamber Efendimiz (sav), Şems-i Tebrizî, zikir, şükür, sabır, ibadetlerimizdeki asıl gaye, gözyaşlarımız acı ve ıstıraplarımızda gizlenen neşeli müjde, az yemenin-az konuşmanın-az uyumanın hikmeti, Efendimize sevdirilen koku, geçmiş ve geleceğimiz, ölüm ve ötesi gibi tüm hayatımızı şekillendiren çok önemli bahisleri kaleme alıyor. Mesnevî’nin ışığında yapılan yorumlar; ayet ve hadislerle teyit edilerek Kur’an ile Mesnevî arasındaki bağ açık bir şekilde gözler önüne seriliyor. 
"Adını A’raf sûresi 172. ayetten ve Hz. Mevlânâ’nın bir Mesnevî beyitinden alan Aşk Bir Davaya Benzer isimli eser, kul olmanın temelini teşkil eden on sekiz bölümden oluşmaktadır. İlâhî olan bu ezel davasının kazanılması ‘AŞK’ kelimesinin içinde sırlanmıştır. ‘Kâf, Hâ, Ayn, Sad’ harflerinin ifade ettiği ledün mânâsı ile de kelama, sese, söze getirilip değerli okuyuculara armağan edilmiştir.” 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: H. Nur Artıran
Editör: Seval Akbıyuk
Kapak Tasarım: Ravza Kızıltuğ
Katagori: Mevlana Celaleddin-i Rumi Hz. Mesnevi Sohbetleri
Sayfa Sayısı: 344
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Önsöz'den
"Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla
Âlemlerin Rabbı olan Allah'a hamd olsun.
Allah'ın Resûlü ve âlemlere rahmet olan Peygamber Efendimize, onun pâk ve masûm ehlibeytine,  ashâbına  rahmetince  salât-ü selâm olsun.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kitapların en değerli ve  eşsiz  olanı  Kur'an-ı kerîm,  sözlerin en güzeli  onun habîbi,  kâinatın efendisi, iki cihân hükümdârı Peygamber Efendimize aittir. Bu iki özden kaynayıp coşarak günümüze kadar ulaşan Hz.Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi'nin   Mesnevî'si de;  Cenâb-ı Hakk'ın "Kün” emriyle semâvattan yer yüzüne inen âşıklar sofrasıdır.
Yakın tarihimizin çok değerli Mevlevî büyüklerinden Sertârik Mesnevîhân Şefik Can Dedemizin ( 1909-2005 ) vâsiyeti gereği 2006 yılında  nâçizâne bir şekilde başlamış olduğumuz  Mesnevî sohbetleri, günümüze kadar farklı mekân ve zamanlarda  aralıksız olarak  devam edip geldi.
Şefik Can Dedemiz, son zamanlardaki sohbetlerinde, her hangi bir konu belirleyip  onu da, Mesnevî beyitleri, tarihi olaylar, hikayeler ve divân  şiirleriyle mufassal bir şekilde  açıklardı.
Bizlerde bu süre zarfında aynı yolu takip etmeye çalışarak özellikle, Mesnevî'yi Mesnevî ile şerh etmeye  a'zamî  dikkat ve gayret  gösterdik.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Divân-ı Kebîr ve Rubâilerden de yararlanarak  dinleyicilerimizin bu eserler hakkında da bilgi sahibi olmasını arzu ettik.Bazı konularda Şems-i Tebriz-i Hazretlerinin  görüşlerine ağırlık vererek  onu  daha yakın tanımaya özen gösterdik. Herkesin anlayabileceği bir üslûp ile yaşanabilir bir  metot izledik.  
Milli kültürümüz içerisinde  haklı bir saygınlığı olan  Sufi  yayımevinin arzusu üzerine, söz konusu sohbet dosyalarından bazılarını çok kısa bir zaman içerisinde  yayıma hazırladık. Bu çalışma sürecinde  mümkün olduğunca metinler üzerinde değişiklik yapmadan  aslını korumaya  çalıştık.

İsmini, A'raf sûresi 172 âyetten ve Hz.Mevlânâ'nın bir  Mesnevî beytinden alan "Aşk bir davâya benzer” isimli eser, kul olmanın temelini teşkil eden on sekiz bölümden oluşmaktadır. İlâhi olan bu ezel  davâsının  kazanılması  "AŞK” kelimesinin içinde sırlanmıştır. "Kâf, Hâ, Ayın, Sad” harflerinin ifade ettiği ledün mânâsı ile de kelama,  sese, söze, getirilip siz değerli okuyucularımıza armağan edilmiştir. Niyâzımız: Okuduğumuzu anlamak, anladığımızı görmek, gördüğümüzü de yaşamaktır. Eksiksiz, kusursuz, olmak Allah'a mahsustur. Tüm eksik ve kusurlarımızın samîmiyetimize bağışlanmasını niyâz eder, husûsen Şefik Can Dedemizi, Hakk  yolunun  cümle hâdimlerini, en derûni gönül muhabbetlerimizle,  şükranla, rahmet ve minnetle yâd ederiz.”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Aşk Bir Davaya Benzer, Mesnevi Sohbetleri, H. Nur Artıran Aşk Bir Davaya Benzer, Mesnevi Sohbetleri, H. Nur Artıran, Aşk Bir Davaya Benzer - Mesnevi Sohbetleri - H. Nur Artıran,hayat nur artıran kimdir, h nur artıran kimdir, hayat nur artıran kitapları, hayat nur artıran sohbetleri, hayat nur artıran video, hayat nur artıran mesnevi sohbetleri, hayat nur artıran vikipedi, hayat nur artıran facebook,hayat nur artıran sohbetleri, hayat nur artıran biyografi, şefik can, hayat nur artıran kimdir, hayat nur artıran vikipedi, hayat nur artıran mesnevi sohbetleri tuğrul inançer, mesnevi sohbetleri fatih çıtlak, mesnevi sohbetleri cemalnur sargut, dinle, kitap, indir, mesnevi sohbetleri bölüm, samanyolu mesnevi sohbetleri,, Sufi Kitap Yayınları, Tasavvuf Aşk Bir Davaya Benzer - Nur Artıran
Aşk Bir Davaya Benzer, Mesnevi Sohbetleri, H. Nur Artıran

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.