Seyrü Süluk Risalesi, Ebul Hasan Harakani

Seyrü Süluk Risalesi, Ebul Hasan Harakani

Kategori
Barkod
seyru suluk risalesi kitabı, sufi kitap
Aynı gün kargo
Seyr-ü Sülûk Risalesi, Ebu'l Hasan Harakanî
"Bu kitapta çevirisini sunduğumuz, irfan tarihimiz açısından son derece kıymetli olan eserden de görüleceği üzere, Şeyh Harakani, hem sûfî geleneğin esaslarını düzenlemiş ve hem de seyr ü sülûk yolunun inceliklerini belirlemiştir. Dergâhında yetişen talebeleri ile mânâ âleminde feyiz verdiği ârifler, Hindistan’dan İran’a, Anadolu’dan Balkanlar’a, Kafkas coğrafyasından Batının çeşitli kentlerine bu irfânı taşımışlardır.

Yazar: Ebu'l Hasan Harakanî
Tercüme: Sadık Yalsızuçanlar
Sayfa Sayısı: 144
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2006
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bâyezîd Bistâmî hazretlerinin türbedârı olan Hasan Harakâni (963- 1034) hazretleri, O’nun rûhâniyetinden feyz alarak "üveysî” tarîkla yetişmiştir.
Ebu’l-Hasan Harakânî Hicrî 421-429 tarihleri arasında vukû bulan Kars muharebelerine bir takım akraba ve dervişleriyle katılmış ve bu savaşların birinde sağ bacağından ve sol pazusundan aldığı darbelerden açılan yaralar neticesinde Kars sınırında bulunan Yahniler Dağı mevkiinde şehid olmuştur.
Ferîdüddîn-i Attâr’ın (k.s.) deyimiyle, "Hüzün denizi, dağdan daha sağlam, İlâhî güneş, sonsuz semâ, rabbânî harika, devrin kutbu… Saltanat sahibi şeyhlerin sultanı idi; âlemdeki evtad abdalın kutbu; tarîkat ve hakîkat ehli padişahı, dağ gibi sıfat şâhikasının mütemekkini ve mârifet sahasının yegânesi… hakîkat sırrına sahip, himmeti yüce ve mertebesi ulu; Yüce Allah nezdinde yakın âşinâlığı olan…” bir zât-ı İlâhî’ydi… Ahmed Yesevî’den Hz. Mevlâna’ya kadar pek çok arifin yolu onda buluşur. Nebevî irfanın bu büyük varisi Anadolu’dan cihanın dört bir yanına nur ve feyz kaynağı olmuştur. Harakanî, bugün de Kars’ın kabindeki dergâhı ile bütün arza nurani feyizlerini dağıtmaya devam etmektedir.

Bu kitapta çevirisini sunduğumuz, irfan tarihimiz açısından son derece kıymetli olan eserden de görüleceği üzere, Şeyh Harakani, hem sûfî geleneğin esaslarını düzenlemiş ve hem de seyr ü sülûk yolunun inceliklerini belirlemiştir. Dergâhında yetişen talebeleri ile mânâ âleminde feyiz verdiği ârifler, Hindistan’dan İran’a, Anadolu’dan Balkanlar’a, Kafkas coğrafyasından Batının çeşitli kentlerine bu irfânı taşımışlardır.

Kitaptan Bazı Bölümler:

Sordular:
"Sûfi nasıl olur?”
Dedi:
"Cübbe ve seccadeyle, görenek ve adetle olmaz, yok olmakla olur.”
Dedi:
"Sûfi, gündüzün güneşe, geceleyin ay ve yıldıza ihtiyacı olmayandır. Sûfilik varlığa ihtiyacı olmayan yokluktur”. (s.79)
Sordular:
"Kişi kendisinin uyanıklığını nasıl bilir?”
Dedi:
"Allah’ı andığı zaman, baştan aşağı Allah’ın onu andığını duymakla…” (s.80)
Dedi:
"Dünyada ilim ve kulluk taslayan niceleri var. Fakat sana fayda, her gün akşama kadar halkın beğendiği, her gece sabaha kadar da Hakk’ın beğendiği işte olmaktır.” (s.81)
 
-Hasan Harakâni Hazretleri’nden Hikmetler
"Rızıkların en nurlusu (iyisi) çalışarak kazanılandır. Kârların en nurlusu, içinde mahlûk tasası olmayandır.”
"Sûfî nasıl olur? Cübbe ve seccadeyle, görenek ve âdetle olmaz, yok olmakla olur. Sûfî; gündüzün güneşe, geceleyin ay ve yıldıza ihtiyacı olmayandır. Sûfîlik varlığa ihtiyacı olmayan yokluktur.”
"Allah (c.c) dediğiniz zaman size başka bir söz söyleyenle sohbet etmeyiniz.”
"Gam ve keder isteyin… Gam ve keder isteyin ki; gözyaşı doğsun. Allah (c.c) ağlayanları sever.”

"Şiblî ‘İstemeyi istemem.’ Dedi; bu da istemektir.”
"Tam kırk yıldır ki, yekpare bir zaman içindeyim; Allah (c.c) gönlüme nazar eder ki, orada kendisinden başkasını göremez.”

"Şeyh müridlerini kendi öz sülbünden gelen evlatları gibi sevecektir.”

"Şeyh nasıl ki müridin bir günah işlediğini gizli olarak bildi ise yine onu açıklamadan, gizli olarak îkazda bulunacaktır.”

"Şeyh müridlerin az ve çok oluşlarına bakmamalıdır. Çokluğa mağrur, azlığa üzülmemelidir. Çok kere müridlerinin çokluğu ile mağrur şeylere şeytan musallat ve muvaffak olurlar.”

"Şeyh, muhlislerinden başkasına sırrını söylemez, çünkü Allah dostlarında öyle sırlar vardır ki; şayet dünya ehli duyacak olsa onu parça parça ederler.”

"Sufi odur ki, gündüz güneş istememeli, gece ay istememeli, yıldızlarada ihtiyacı olmamalı. Tasavvuf yolculuğu öyle bir yolculuktur ki, vücuda ihtiyacı yoktur.”

"Şu iki kişinin çıkardığı fitneyi, şeytan bile çıkaramaz: Dünya hırsına sahip alim ve ilimden yoksun sufi.”

"Doğruluk, kalbin konuşmasıdır, yani kendisinde olanı söylemesidir.”

"Kimin kapısında bir yıl beklersen, neticede bir gün, gel bakalım, niçin orada duruyorsun der. Allah’ın kapısında elli yıl bekle, sana ben kefil olurum.”

"Nimetlerin en iyisi, çalışarak kazanılandır. Arkadaşların en iyisi Allah Teâlâ’yı hatırlatandır. Kalplerin en nurlusu, içinde mal sevgisi olmayandır.”
 
 sayfa 79-86.   
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Seyrü Süluk Risalesi, Ebul Hasan Harakani Seyrü Süluk Risalesi, Ebul Hasan Harakani, tasavvuf ve tarikatta seyr-u sulûk risalesi kitabı ebu'l hasan harakanî çeviri sadık yalsızuçanlar sufi kitap yayınları kars konya ve buradan satin al siparis ver, Sufi Kitap Yayınları, Tasavvuf seyru suluk risalesi kitabı, sufi kitap
Seyrü Süluk Risalesi, Ebul Hasan Harakani

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.