Hediyeli
Safran Mürekkebi Miski Amber Gülsuyu Karışımlı Zaferan Mürekkep ve Dolma Kalemi, 8 cc

Safran Mürekkebi Miski Amber Gülsuyu Karışımlı Zaferan Mürekkep ve Dolma Kalemi, 8 cc

Yayınevi
Barkod
zaferan safran mürekkebi ve kalem
Hediyesi
Safran Mürekkebi Yanında Dolma Kalem Hediyedir
Aynı gün kargo
Safran Zaferan Mürekkebi, Misk Gülsuyu Karışımlı, 8 cc, ve Dolma Kalemi
 
Safran; Genelde DUA, AYET, Vefk, tılsım ve havas ilminde şekiller safran miski amber, zaferan mürekkebi ile yazılır. Ayrıca safran boya, parfüm yapımında da kullanılır...
Safran bitkisi (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından olan, sonbaharda çiçek açan, 20-30 cm boyunda, soğanlı bir kültür bitkisi olarak tanınır.  Bu bitkiden elde edilen baharatta yine safran diye adlandırılır. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir. Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dahil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tad verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok Hindistan, İspanya, Fransa, İtalya Yunanistan, Fas, Akdeniz Kuzey Amerika ve İran'da yetiştirilir. Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatıdır.
     Güneşi ve gün ışığını sever, gölgeden hiç hoşlanmaz. Sabah gün ağarırken çiçekleri açmaya, gün batarken de solmaya başlar. Çiçek açma müddet, 1-2 hafta gibi kısadır.

     Safran baharatının keskin bir tadı ve değişik bir kokusu vardır. Arap devletlerinde yemeklere tad, koku ve renk vermek için kullanılır. Aynı zamanda içine konduğu yemeklere altın gibi sarı bir renk katan, krosin adı verilen karotenoit bir boya maddesi de içerir. Bu özellikler safranı dünya çapında çok aranan bir baharat yapar. Ayrıca tıpta ilaç yapımında da da kullanılır.

Safran kelimesi Arapça sarı renk anlamına gelen (usferأَصْفَر) kelimesinden türetilen ve Arapça'da safran baharatı anlamına gelen za’feran (زَعْفَرَان ) kelimesinden kaynaklanarak Latince’ye safranum, olarak geçmiştir. Daha sonra Fransızca'ya safran ve oradan da İngilizce’ye saffron olarak aktarılmıştır.
kargo hızlı mürekkep iyi
evet arkadaşlar kargo gayet hızlı mürekkep de çok güzel yıllardır kullanan biri olarak başka yerlerden aldığım mürekkepler içinde en iyisi kalem işinizi görür ama çok iyi değil mürekkep çok iyi bundan sonra burdan almaya edeceğim inşallh
I... K... | 23/08/2019
mükemmel
piyasada satılanlarda denediklerim içinde en kalitelisi beklediğimden daha iyi çıktı çok teşekkürler ayrıca hediye ve hızlı kargo içinde sağolun
F... K... | 04/04/2018
Çok iyi
Cuma günü geceden verdiğim sipariş cumartesi kargoya verilmiş Pazartesi günü 12:30 da elimdeydi. Allah razı olsun sizden bu kadar hızlı olması çok iyi.
Narcissus Undaunted | 02/11/2015
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Safran Mürekkebi Miski Amber Gülsuyu Karışımlı Zaferan Mürekkep ve Dolma Kalemi, 8 cc Safran Mürekkebi Miski Amber Gülsuyu Karışımlı Zaferan Mürekkep ve Dolma Kalemi, 8 cc, dua ayet vefk tılsım yazmak için safran zaferan mürekkebi kalemi boyası hakiki hint iran kırmızı renk safranbolu dolma kalem fiyatı satın al sipariş ver, Elif Kitabevi, Dini Hediyelikler zaferan safran mürekkebi ve kalem
Safran Mürekkebi Miski Amber Gülsuyu Karışımlı Zaferan Mürekkep ve Dolma Kalemi, 8 cc

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.