İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları İle Mana Aleminde Öğretilen Namazlar Ve Dualar, Muskalar, Behcetun Nufus, Cübbeli Ahmet Hoca

İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları İle Mana Aleminde Öğretilen Namazlar Ve Dualar, Muskalar, Behcetun Nufus, Cübbeli Ahmet Hoca

Aynı gün kargo
İbni Ebi Cemre Hazretleri'nin Hayatı, Eserleri, Ve Müjdeleyici Rüyaları, Duaları, Muskaları, Behcetün Nufus Tercümesi, Cübbeli Ahmet Hoca
Rasulullah sallallahü aleyhi ve sellem ile Rüya Aleminde Kendisi Kadar Hiç bir Velinin Görüştüğü Nakledilmeyen Büyük Veli İbni Ebu Cemre Hz. İle Mana Aleminde Kendisine Öğretilen Namazlar Ve Dualar
Resail-i Ahmediyye 71, Dualar ve Zikirler 22, 440 Sayfa
"Mütevâtir şekilde nakledildiğine göre; "el-Hıkemü’l-‘Atâiyye” sâhibi Tâcüddîn ibn-i Atâillâh el-İskenderî (Kuddise Sirruhû) bir kere Seyyidü’l-Murselîn (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)i rüyâsında gördü. Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz ona:
"Meşrikın (doğunun) ve mağribin (batının) sultânını hâlâ ziyâret etmedin mi?” buyurdu. Bunun üzerine kendisi: "Yâ Seyyidî! Meşrikın ve mağribin sultânı kimdir?” diye sorunca Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) İbn-i Ebî Cemre (Rahimehullâh)ın ismi hakkındaki diğer rivâyette zikredildiği üzere mim harfini be harfine tebdîl ederek (değiştirerek):
"Abdullâh ibn-i Ebî Cebre’dir ki kime nazarı değmişse mutlaka eksikleri tamamlanır.” buyurmuştur. (İbnü Ebî Cemre el-Ezdî el-Mürsî el-Endelüsî, el-Merâi’l-hisân, Rüyâ no:70, sh:51)
Bu rüyâ üzerine İbn-i Atâillâh el-İskenderî (Kuddise Sirruhû) onun yakınına defnedilmeyi vasiyet etmiş ve öyle de nasip olmuştur.
İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları Kitabının İncelemesi
Kitabın içeriği:
İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı
1. Bölümünde İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı ve İlmi Şahsiyeti anlatılırken 12 farklı alt başlığa ayrılıyor. Bunların bir kısmı şu şekilde:
a. ismi ve nesebi
b. yaşadığı devir
c. doğumu ve ailesi
d. şahsi hayatı …vs
2. Bölümde Behçetün Nufus kitabı ile alakalı bilgiler var
3. Bölümde Müjdeci Rüyaların islamdaki Önemi ve Allahu Tealanın Rüyada Görülebileceği ile alakalı konular var ki bu başlıkta kendi içerisinde pek çok alt başlığa ayrılıyor.
4. Bölüm Behçetün Nufus kitabının faziletiyle alakalı İbni Ebi Cemre Hazretlerine gösterilen Rüyalarla alakalı ki hacim olarak neredeyse kitabın 4/1’ini kaplıyor bu bölüm. İçinde tam 70 rüya var
5. Bölüm ise Rasulullah sav. efendimizin, ibni ebi cemre hazretlerine mana aleminde öğrettiği dualar ve namazlarla alakalı olan bölüm. okuyucuların en çok merak ettiği başlık olan bu bölümde neredeyse ölümden başka her dert için bir deva var. Alt başlıklar ise kısaca şöyle:
5.1 Rasullullah sav.’in İbni Ebi Cemre Hazretlerine öğrettiği Dualar
a.Hidayet üzere istikamet için her sabah okunacak dua
b.kıskançların ve büyü yapan düşmanların şerrine karşı her sabah okunacak dua
c. belaların açılması ve Allah yolunda yardımcıların çoğalması için okunacak dua
5.2 İbni Ebi cemre Rahimehullaha şerhettiği üç hadisi şerifin sonlarına koyması ilham edilen ve birçok insana şefaat hakkı kazandıracağı ve okunduğu gün hiçbir büyünün işlemeyeceği bildirilen makbul dualar
a. Şerhteki rakamı üç olan biat hadisinin sonundaki dua
b. 119. hadisi şeri olaran ifk hadisinin sonundaki dua
c. 160. hadisi şerif olan isra hadisinin sonundaki dua
5.3 Rasullah Sav tarafından ibni ebi cemre hazretlerine öğretilen namazlar
Bu başlıkta da ibni ebi cemre hazretlerine öğretilen namazlar bulunmaktadır.
Sayfa 435 Rasulullah s.a.v ,n Hastalıkların Şifası İçin İbni Ebi Cemre rahimehullah'a Rüyasında Öğrettiği Muska
-Sayfa 437 de İbni Ebi Cemre rahimehullah'ın Sihir Büyü Keder Ve Genel Manada Hastalıkların Şifası İçin Tatbik Ettiği Reçetenin Üçüncü Tertibindeki Muska...
-
Yazar: Ahmet Mahmut Ünlü/Cübbeli Ahmet Hoca
Katagori: İbn Ebi Cemre Hz. Hayatı, Mana Aleminde Öğretilen Dualar, Namazlar Muskalar
Sayfa Sayısı: 440
Boyut: 14x 20 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe, Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri

Kitabın Yazarı İBN-İ EBÎ CEMRE ENDÜLÜSΠ(Abdullah bin Sa’d) Hazretleri Kimdir Hayatı Hakkında Bilgi: 
Tefsîr, hadîs târih, tasavvuf ve Mâlikî mezhebi fıkıh âlimi. Künyesi Ebû Muhammed olup ismi, Abdullah bin Sa’d bin Ahmed bin Ebî Cemre’dir. Aslen Endülüslüdür. Ezdî ve Endülüsî nisbet edildi. İbn-i Ebî Cemre diye tanındı. Kâhire’de 675 (m. 1276) yılında vefât edip, Kurâfe kabristanına defnedildi. Evliyânın büyüklerinden ve halk arasında meşhûr olduğu için, kabri devamlı ziyâretçilerle dolup taşmaktadır.
Küçük yaşta ilim tahsiline başlayan Ebû Muhammed İbni Ebî Cemre, pekçok âlimin derslerinde bulunup ilimlerinden istifâde etti. Baba ve dedelerinin de ilim sahibi, asil kimseler olması, onun ilme meylini artırdı. Hadîs, tefsîr, târih ve fıkıh ilimlerinde ilerledi. Allahü teâlânın sevgili kullarına ihsân ettiği "İlm-i ledün”e kavuştu. Mısır’a gitti. Maksim’de bir zaviyeye yerleşti. Orada tâliblerine ilim öğretmek ve Allahın âşıklarına feyz saçmakla meşgûl oldu. Hadîs okuttu. Mâlikî mezhebine göre fetvâ verdi. Müslümanların sıkıntılarını giderdi. Dünyâ ve âhıret saadetini kazanmalarına yardımcı oldu. Pekçok talebe yetiştirdi. Zamanında onun ilminden istifâde etmeyen yok gibi idi. Muhammed Fâsî ve Ebû Muhammed Mercânî gibi âlimler onun talebeleri arasında idi. Ömrü boyunca yalnız Allahü teâlânın rızâsını kazanmak için çalıştı. Haram ve şüpheli şeyleri terk eder, mübahları da zarûret miktarı kullanırdı. Vakitlerini, Allahü teâlânın rızâsı için ilim öğretmek ve ibâdet etmekle geçirirdi. Diğer zamanlarında kıymetli eserler yazardı.
Sahîh-i Buhârî’ye bir muhtasar yazdı. Yazdığı bu muhtasarı şerh ederek, "Behcet-ün-Nûfus” adını verdi. Bundan başka; "En-Nihâye fî bed’il-hayr ve gâyetühü”, "Tabakât-ül-hükemâ”, "Merâ-il-hisân”, "îklîd-üt-taklîd”, "Şerhu hadîs-i Ubâde bin Sâmid” ve "Tefsîr-i İbn-i Ebî Cemre” adlı eserleri vardır.
İbn-i Ebî Cemre Ezdî Endülüsî, Süleymâniye Kütüphânesi’nin, Şehid Ali Paşa kısmı 402 numarada kayıtlı mecmûanın ikinci kısmında, "Merâ il-hisân” adını verdiği eserde, ba’zı sahîh rü’yâlardan ve Resûlullahın ( aleyhisselâm ) kendisi hakkındaki iltifâtlarından bahsetmektedir. Bunlardan ba’zıları şöyledir:
Kendisi anlatır: "Allahü teâlânın yardımıyla, Ebû Hüreyre’nin ( radıyallahü anh ) rivâyet ettiği; "Gece ve gündüz nöbetleşe aranıza inen melekler vardır” hadîs-i şerîfi hakkında konuşup, fıkhî açıklamalarda bulundum. Bu açıklamalarıma, hadîs-i şerîfin çeşitli şerhlerinden delîller getirdim. Mecliste bulunan pekçok fıkıh âlimi de sözümüze i’tirâz etmedi. Onlardan yalnız biri i’tirâzda bulundu. Sözümüzü kabûl etmedi. O fakîhin i’tirâz ettiğini duyan bizi sevenlerden biri, bu hâle çok üzülmüş, daha sonra uyumuştu. Rü’yâsında Resûlullahın ( aleyhisselâm ) oturduğunu ve huzûrunda benim de oturarak yukarıdaki hadîs-i şerîfe yaptığım açıklamaları arzettiğimi, Resûlullahın ( aleyhisselâm ) açıklamalanmı çok beğendiğini, karşı çıkan şahsın hareketini de hoş görmediğini müşâhede etmiş. Uyanınca rü’yâyı gören zât, durumu cemaata anlattı.”
"Rü’yâmda Resûlullah ( aleyhisselâm ) büyük bir kalabalık ile bizim eve geldi. Resûlullahtan ( aleyhisselâm ) yanındakilerin kimler olduğunu suâl edince, resûller, nebiler (aleyhimüsselâm) ve eshâbından (r.anhüm) ba’zıları olduğunu buyurdular. Resûlullah ( aleyhisselâm ) ve yanındakiler oturdu. Bizim talebeler ile birlikte hep beraber yemek yedik. Resûlullah ( aleyhisselâm ) bize, sesli okuyarak namaz kıldırdı. Namazdan sonra çok güzel bir duâ okuduktan sonra ayrıldılar.”
"Resûlullah ( aleyhisselâm ) bizim eve teşrîf ettiler. Yanlarında Hulefâ-i Râşidîn ve Eshâb-ı Kirâmdan (r.anhüm) bir topluluk da vardı. Sonra Resûlullah ( aleyhisselâm ) bizim ve talebelerimizin kendisine bî’at etmemizi istedi. Orada bulunanların hepsi, Resûlullahın ( aleyhisselâm ) istediği husûslarda O’na ( aleyhisselâm ) bî’at ettiler. Orada bî’at edenlerin arasında Muhammed Fâsî de vardı.”
"Bir kerresinde yine Resûlullah ( aleyhisselâm ) evine teşrîf edip, şereflendirdiler. Yanlarında Peygamberlerden (aleyhisselâm) ve Eshâb-ı Kirâmdan (r.anhüm) ba’zıları, hocalarım, babam ve ba’zı vefât etmiş akrabâlarım vardı. Evde güzel bir yerde, güzel bir suyun mevcûdiyeti görüldü. Resûlullah ( aleyhisselâm ) ve yanındakiler, bu suyun başında oturdular. Resûlullah ( aleyhisselâm ) burada namaz kıldıktan sonra, diğerleri de namaz kıldılar.
Bir başka rü’yâmda Resûlullah ( aleyhisselâm ), evimi şereflendirdiklerinde, Resûlullahtan ( aleyhisselâm ) evimdeki o güzel suyun ve yerin ne olduğunu sordum. Resûlullah ( aleyhisselâm ); "Bu yer îmân, su da ilimdir” buyurdu.
"Resûlullah ( aleyhisselâm ) evimi şereflendirmişlerdi. Beraberinde, Peygamberler (aleyhisselâm) Eshâb-ı Kirâm (r.anhüm), mü’minlerin annesi Hazreti Âişe, Hazreti Îsâ’nın annesi Hazreti Meryem vardı. Sonra talebelerim içeri girdiler. Bunların arasında Ebû Muhammed Mercânî de vardı. Sonra hocalarım da içeri girdi. Resûlullah ( aleyhisselâm ) gayet lezzetli bir ekmek çıkardı, orada bulunanlara ikram etti. Resûlullah ( aleyhisselâm ), orada bulunanlara iki rek’at namaz kıldırdı. Birinci rek’atte Fâtiha ve Sa’d sûresini, ikinci rek’atte Fâtiha ve Feth sûresini sesli olarak okudu. Namazı kıldıktan sonra bana güzel bir elbise giydirdi. Başımı kaldırınca, yarısı beyaz, yarısı kırmızı olan büyükçe bir at gördüm. Resûlullah ( aleyhisselâm ); "Bu senindir” buyurdu. Sonra Resûlullah ( aleyhisselâm ), talebelerimin ve yakınlarımın herbirine, derecelerine göre birer elbise giydirdi. Sonra Resûlullaha ( aleyhisselâm ) bir binek getirildi. Ona binip göğe çıktı. Resûlullahla ( aleyhisselâm ) birlikte evde bulunanlar da gittiler. Semâda onları, melekler selâm ile karşıladılar. Orada çok hayırlı şeyler gördüm.”
"Bir defasında da Resûlullah ( aleyhisselâm ), evime çok yakın bir yeri şereflendirdi. Beraberlerinde Peygamberler (aleyhisselâm), Eshâb-ı Kirâm (r.anhüm) ve vefât eden talebelerim vardı. Sonra hayatta olan talebelerim geldi. Bir müddet sonra, Resûlullah ( aleyhisselâm ), onlara Cum’a namazını kıldırdı. Talebeler arasında bulunan Muhammed Fâsî’ye çok duâ buyurdular. Sonra bana "Bir ihtiyâcın var mı? Sana duâ edeyim” buyurdu. İhtiyâcımın çok olduğunu söyleyince, Resûlullah ( aleyhisselâm ) bana çok duâ etti.”
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları İle Mana Aleminde Öğretilen Namazlar Ve Dualar, Muskalar, Behcetun Nufus, Cübbeli Ahmet Hoca İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları İle Mana Aleminde Öğretilen Namazlar Ve Dualar, Muskalar, Behcetun Nufus, Cübbeli Ahmet Hoca, İbni Ebi Cemre Hazretleri'nin Hayatı, Eserleri, Ve Müjdeleyici Rüyaları, Duaları, Muskaları, Behcetün Nufus Tercümesi, Cübbeli Ahmet Hoca lalegül neşriyat satın al, Cübbeli Ahmet Hoca, Lalegül Dergisi Yayınları ebu cemre kitabı, resaili ahmediyye 71, dualar ve zikirler 22
İbni Ebi Cemre Hazretlerinin Hayatı Eserleri ve Müjdeci Rüyaları İle Mana Aleminde Öğretilen Namazlar Ve Dualar, Muskalar, Behcetun Nufus, Cübbeli Ahmet Hoca

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.