Kelime Mealli Hadisler, Ümmü Reyhane, Muhammed Taha Sönmez, 500 Hadis

Kelime Mealli Hadisler, Ümmü Reyhane, Muhammed Taha Sönmez, 500 Hadis

Aynı gün kargo
Kelime Mealli Hadisler - Ümmü Reyhane - Muhammed Taha Sönmez
Bu Kitapta: Buhari, Müslim, İbni Mace, Tirmizi, Ebu Davud, Nesai, Ahmed bin Hanbel) kitaplarından 500 hadis-i şerif derlenmiştir. 
"Kelime meali çalışmaları, Arapça öğrenen pek çok kardeşimize, Kur’an’ı orijinal diliyle daha iyi anlama imkânı sunmuştur. Bu vesileyle gerek Arapça dersi veren okul veya kurumlar, gerekse evlerinde kendi kendine öğrenmeye çalışan kimseler, ellerinde anlaşılması kolay, yardımcı bir kitap bulmuşlardır. Bizim de "Kelime Mealli Hadisler” ile hedefimiz; Arapça öğrenen kardeşlerimize, ister grup halinde, ister kendi başlarına hadisleri orijinal metinleriyle çözme ve anlama imkanı sunmaktır.

Hazırlayanlar: Muhammed Taha Sönmez - Ümmü Reyhane
Hadis Kaynakları: Buhari, Müslim, İbni Mace, Tirmizi, Ebu Davud, Nesai, Ahmed bin Hanbel
Kapak Tasarım: Mustafa Erikçi
Katagori: Hadis-i Şerifler/Kelime Kelime Türkçe Anlamlı
Sayfa Sayısı: 160
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun..
Değerli kardeşlerim,
Rabbimizin yardımıyla bir yeni kitapla daha karşınızdayız.. Bu sefer ki çalışmamız, Arapça öğrenmeye çalışan kardeşlerimize yönelik bir çalışma oldu..
Umarım faydalanır, bizi de dualarınızda anarsınız.. Selametle..

Önsöz’den:

"..Rasulullah (s.a.v); "Bizden bir şey duyup aynen duyduğu şekilde onu başkalarına ileten kişinin Allah yüzünü ağartsın.”* buyurmuştur.
Elinizdeki bu mütevazi çalışma; Efendimiz (s)’in hadislerini ezberleme, onları birbirimize aktarma ve amel etme konusunda bir teşvik olması ümidiyle hazırlanmıştır.

Gerek amelî gerekse ahlakî olarak günlük hayatımızda çoğu kez karşımıza çıkan, bize yol gösterip rehberlik eden bu hadisleri küçük-büyük, çocuk-yaşlı demeden öğrenmeli ve ezberlemeliyiz ki, Peygamber Efendimizin (s) sünneti, sadece kitaplarda okunan bir sünnet değil, hayatımızda bizzat yaşanan bir sünnet olsun.

Peygamber Efendimizin (s) hadislerini bizlere ulaştıran Ashab-ı Kiram, hadislerin sadece telaffuzu ve ezberiyle meşgul olmamışlardı. Hadislerin bize kadar böylesine sağlam ve canlı bir zincirle gelmiş olmasının en büyük sebebi; onların hadise olan sevgi ve muhabbetleri, Allah Rasulünün (s) hadisine duymuş oldukları saygı ve güven, o hadisleri yaşama konusunda göstermiş oldukları gayret ve hassasiyetti.

Bizler de "Okunsun, ezberlensin ve yaşansın” niyetiyle yedi büyük hadis imamının (Buhari, Müslim, İbni Mace, Tirmizi, Ebu Davud, Nesai, Ahmed bin Hanbel) kitaplarından 500 hadis derledik.

Hadisleri seçerken ezberlenmesi ve akılda kalması kolay olsun diye anlam bakımından çok geniş olsa da telaffuzda kısa olan hadisleri tercih ettik.

Kelime meali çalışmaları, Arapça öğrenen pek çok kardeşimize, Kur’an’ı orijinal diliyle daha iyi anlama imkânı sunmuştur. Bu vesileyle gerek Arapça dersi veren okul veya kurumlar, gerekse evlerinde kendi kendine öğrenmeye çalışan kimseler, ellerinde anlaşılması kolay, yardımcı bir kitap bulmuşlardır.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bizim de "Kelime Mealli Hadisler” ile hedefimiz; Arapça öğrenen kardeşlerimize, ister grup halinde, ister kendi başlarına hadisleri orijinal metinleriyle çözme ve anlama imkanı sunmaktır.

Onun için tıpkı Kur’an mealinde olduğu gibi, hadislerin kırık anlamları kelimelerin altlarına yazılmıştır. Metni cümle halinde toplamak ve anlamın doğru olup olmadığını tashih etmek için de tam tercüme yine alt kısımda verilmiştir..”
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kelime Mealli Hadisler, Ümmü Reyhane, Muhammed Taha Sönmez, 500 Hadis Kelime Mealli Hadisler, Ümmü Reyhane, Muhammed Taha Sönmez, 500 Hadis, Ümmü Reyhane Muhammed Taha Sönmez, Kelime Mealli Hadisler Kitabı, Kırık manalı anlamlı 500 hadis-i şerif özdemir ktiabevi mearic kitap konya, Mearic Kitap Yayınları, Hadis Sünnet kırık manalı hadisi şerifler mearic yayınları konya özdemir kitap
Kelime Mealli Hadisler, Ümmü Reyhane, Muhammed Taha Sönmez, 500 Hadis

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.