Riyazüs Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Abdullah Feyzi Kocaer, 3 Cilt Takım, 1344 Sayfa

Riyazüs Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Abdullah Feyzi Kocaer, 3 Cilt Takım, 1344 Sayfa

Kategori
Yayınevi
Barkod
riyazüs salihin hadisi şerif kitabı, tekin 3 cilt
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Riyazü's Salihin Hadisleri, Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Tercüme Abdullah Feyzi Kocaer
17x24 cm Ebat, Sert Kapak Ciltli, 3 Cilt Takım, Toplam 1344 Sayfa
"Dinimizin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'i anlamanın yanında Peygamberimiz s.a.v'in yaşama tarzı olan Sünnet'in de mutlaka öğrenilip anlaşılmaya çalışılması gerekmektedir. İslam toplumunun hayatı anlamlandırabilmesi, kitap ve sünnet kültürü dediğimiz bu iki kaynaktan beslenmesi ile mümkün olabilir. 
Riyazü's-Salihin sünnetle ilgili önemli kaynaklardan biridir. Yıllarca dini eğitim ve öğretim kurumlarında vazgeçilmez ders kitabı olarak okunması, aynı zamanda geniş ve kapsamlı konuları içermesi itibariyle va'z ve irşad kitabı görevini üstlenmesi bunun açık bir göstergesidir.
Riyazü-s Salihîn Niçin Yazıldı?
Nevevî’nin yaşadığı dönem olan 7,5 asır öncesi İslam düşmanları dört bir yandan İslam coğrafyasını kuşatmış içte ve dışta pek çok olumsuzluklar meydana gelmeye başlamıştı. Yani haçlı orduları ve Tatar baskınları her tarafı kasıp kavurmaktaydı. Müslümanlardan bir kısmı bugünkü gibi servet ve şehvet peşine düşmüş, farz ve sünnetleri ihmal ederek değişik bir yaşantıya bürünmüş, bir kısmı da zühd hayatına yöneldiklerini söyleyerek dünyada hiç bir sorumlulukları yokmuş gibi dünyadan yüz çevirmişlerdi. Bir üçüncü grup ta değişik bölgelerde İslam düşmanlarına karşı cihad gayreti içindeydi. 
Nevevî, böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini bilerek o günün insanına neyi nasıl sunması gerektiğini kitap ve sünnete sarılmak olarak tesbit etti ve o dönemdeki üç gruba ayrılan insanların hepsini gerçek bir ölçüde birleştirmek istedi, öğrenme ve yaşama yollarını bu kitabıyla ortaya koymuş oldu. 
Fert, aile ve toplum planında yapılması gerekenleri ayet ve hadislerle tam yerine oturtarak her türlü sapıklık ve bid’atlara düşenlere gerçek islamı göstermeye çalıştı.
 İfrat ve tefrite düşmeksizin iddiasız ve gösterişsiz bir islami yapılanmanın yol ve yöntemini ana başlıklar alt birimler ayet ve hadislerle bu kitapta ortaya koymuş oldu. Nevevî’nin kulluk ve samimiyetinin bir meyvesi olarak islam dünyasında bu eseri çok büyük kabul görerek hedefine ulaşmış oldu. 

Yazar: İmam-ı Nevevi
Çeviri ve Notlar: Abdullah Feyzi Kocaer
Katagori: Hadis-i Şerifler
Sayfa Sayısı: 1344
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Kitabın Yazarı İmam Nevevi Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi:
İsmi Yahya bin Şeref, lakabı Muhyiddin, künyesi Ebû Zekeriyya’dır. 1233 (H.631) senesinin Muharrem ayında, Şam’ın güneyindeki Nevâ kasabasında doğdu. Doğduğu yere nispetle Nevevi denmiştir. 1277 (H.676) yılının Receb ayında vefat etti.
Muhyiddin Ebû Zekeriyya Yahya’yı, babası küçük yaşta Kur’an-ı kerim öğrenmesi için mektebe gönderdi. Kısa zamanda Kur’an-ı kerimi ezberledi.
Zamanının âlimlerinden çeşitli ilimleri tahsil etti. On dokuz yaşına gelince, babası, tahsil için, Şam’daki Revâhiyye Medresesine götürdü. Önce tıp okudu, sonra tamamiyle din ilimleri üzerinde çalıştı. Şafii mezhebinin temel kitaplarından olan Et-Tenbih ile Mühezzeb’in dörtte birini, dört buçuk ayda ezberledi. Kemâleddin Sellâr Erbili, İzzeddin Ömer Erbili, Kemâleddin İshâk bin Ahmed hazretlerinin derslerine devam etti ve fıkıh ilmini öğrendi. İzzeddin Ömer Erbili’ye çok hizmet etti. Her gün hocalarından on iki ayrı ilim okurdu. Zamanla, usûl, nahiv, lügat ve benzeri ilimlerin inceliklerine vakıf oldu. Hâfız Zeyn Hâlid Nablüsi, Radi bin Bürkân, İbni Abdüddâim, Ebi Muhammed İsmâil bin Ebi Yüsr ve birçok âlimden hadis ilmini öğrendi. Kısa zamanda, ilimde devrinin en büyük âlimlerinden oldu ve insanlığın saadeti için pek çok kitap yazdı. Şafii mezhebinin esaslarını kitaplarında bildirdi. Kendisinden; Şeyh el-Mizzi, Ebul-Hasan Attar ve pek çok âlim ilim tahsil ettiler.
İki kere hacca gitti. 1266 senesinde, Dâr-i Hadis-i Eşrefiyyede ders verdi. Vefatına kadar, bu vazifesinin karşılığında hiç para almadı. Mübarek sakalında birkaç beyaz kıl vardı. Kendisindeki sekine ve vakar hâli herkes tarafından görünürdü.
İmam-ı Nevevi hazretleri ömrünün sonlarına doğru, üzerindeki emanetleri sahiplerine verip, borçlarını ödedi. Kitaplarını kütüphaneye verdi. Nevâ’da, doğduğu evde günlerce hasta yattıktan sonra vefat etti. Türbesi ziyaret edilmekte, aşıkları mübarek ruhundan feyz almaktadır.
İmam-ı Nevevi hazretleri, geçinmede kanaat üzere olup, nefsi ve dünyevi arzu ve isteklerden geçmişti. Allahü teâlâdan çok korkardı. Doğru konuşur, yerinde söyler, gecelerini ibadet ve taatle geçirirdi. İlim tahsilinde gayretli olup, salih ameller yapmakta sabrı çoktu. Şam halkının yediği şeylerden yemez, memleketinden, anne-babasının yanından getirdiği, tam helal olduğunu bildiği şeyleri yemekle kanaat ederdi. Yirmi dört saatte bir defa, yatsıdan sonra yemek yerdi. Yine günde bir defa, sahur vaktinde su içerdi. O diyarın âdeti olan kar suyu içme âdetini yapmazdı. Bekar idi. Hiç evlenmedi. Geceleri uyumaz, ibadet eder ve kitap yazardı. Devlet reislerine, valilere ve diğerlerine emr-i maruf ve nehy-i münkerde bulunurdu. Allahü teâlânın emirlerini bildirir, yasaklarından sakınmak lazım olduğunu anlatırdı. Bu işte hiç müdahene etmez ve gevşeklik göstermezdi.

İmam-ı Nevevi hazretlerinin, Kütüb-i Sitte’de geçen hadislerden topladığı Riyâd-üs-Salihin isimli eseri meşhurdur.
Buyurdu ki:
İnsanlar Allahü teâlâya kulluk, ibadet etmek için yaratılmıştır. İnsanlar saadete kavuşmak için yaratılış gayelerine dikkat etmeli ve dünyaya düşkün olmaktan kaçınmalıdır. Dünya nimetleri geçicidir. Dünya ebedi kalınacak bir yer değildir. Ahirette saadete kavuşmak için bir binek gibidir. Sevinç yeri değil, ayrılık yeridir. Akıllı kimseler bu fani dünyaya düşkün olmayıp kulluk vazifesini hakkıyla yapanlardır.
Gecenin on iki kısmından bir kısmını (bir saat kadar) ihya etmek, bütün geceyi ihya etmek olur. Yaz ve kış geceleri için hep böyledir.
 
Kitabı Tercüme Eden Abdullah Feyzi Kocaer Kimdir hayatı Hakkında Bilgi:
(d. 1962, Bolvadin), Türk din adamıdır.
İlk ve orta öğrenimini Bolvadin'de yaptı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nca, dil araştırmalarında bulunmak üzere Suriye'ye gönderildi ve iki yıl bu ülkede araştırmalar yaptı. Kur'an ve Hadis ile ilgili kitaplar yazmıştır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Riyazüs Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Abdullah Feyzi Kocaer, 3 Cilt Takım, 1344 Sayfa Riyazüs Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Abdullah Feyzi Kocaer, 3 Cilt Takım, 1344 Sayfa, Riyazü's Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Tercüme Abdullah Feyzi Kocaer, tekin kitabevi konya çeviri ve notlar hadisi şerifler sipariş ver, Tekin Kitabevi, Hadis Sünnet riyazüs salihin hadisi şerif kitabı, tekin 3 cilt
Riyazüs Salihin Arapça Ve Türkçe Tercümesi, İmam Nevevi, Abdullah Feyzi Kocaer, 3 Cilt Takım, 1344 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.