Mesela, İskender Pala

Mesela, İskender Pala

Kategori
Yayınevi
Barkod
mesela kitabı iskender pala, kapı yayın
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Mesela, İskender Pala
"Geleneğin hikmetiyle günümüzün gerçeği "Mesela”da buluşuyor.
 "Doğu kültürü sosyal hayatı hikâyelerle harmanlamayı, kuşaktan kuşağa aktarırken büyük veya küçük hikâyeler üzerinden ilerlemeyi sever. Bazen kulağımızdan kısa bir hikâye girer, zihnimize veya kalbimize yerleşir, benliğimiz ile özdeşlik kurarak bize bir ders verir. Modern zamanlar maalesef bu devamlılığı bozdu ve bizi o tür medeniyet taşıyıcı hikâyeciklerden, mesellerden mahrum bıraktı.
Bu coğrafyanın ve medeniyetin bağrında özenerek ve göz nuru ile üretilen iğne oyaları maalesef ucuz pahaya feda edildi. Ve şimdi bazısını restore veya tamir etmeye, kimisinin imitasyonunu yapmaya, kimisini de inşa ve ibda usulüyle yeniden üretmeye mecburuz.”
Bu mecburiyete dikkat çeken İskender Pala, "Mesela” diye okumaya başlayacağımız doksan dokuz hikâye sunuyor bize. Her bir hikâye "mutlaka”larımız ile "keşke”lerimiz üzerine yeni bir bakış açısı getiriyor. Bazen bizi eski zamanlara götürüyor, bazen güncel sorunlara farklı bir gözle bakmamızı sağlıyor, en çok  da çevremizi ve kendimizi tekrar tanımamıza
kapı aralıyor.  Usta kalemiyle geleneğin hikmetlerini  ve günümüzün tecrübelerini güncel bir üslupta buluşturan Pala, okuyucularına eğlenceli ve yararlı bir okuma serüveni vadediyor..."

Yazar: İskender Pala
Katagori: Edebiyat, Hikaye
Sayfa Sayısı: 216
Boyut: 12 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
KİTAPTAN BÖLÜM:
Öğretmeni araştırma ödevi olarak sufılerin yaşayışlarından örnek bir sahne bu­lup anlatmasını istemişti. Kütüphaneye gitti ve eski bir kitaptan on beşinci yüzyıla ait bir hikâye buldu. Sonra da hikâyesini sınıfın huzu­runda okudu:
Bir derviş, bir şehirden geçiyordu. Susa­dı. Bir kapıdan bir içim su istedi. O evden bir kız bir bardak su çıkardı. Adı Leyla idi. Derviş suyu içerken kızın güzelliğine vuruldu, gönül kuşu kızın zülfü tuzağına tutuldu. Adımını at­mağa dermanı kalmadı. Kapıda düştü. Ev sa­hibi efendi geldi. Gördü ki aşk ordusu dervi­şin gönlünü yağmalamış, gözünden yaş revan oldu. Sordu:

"Derviş ne oldun, sana ne geldi? Derviş söy­ler:

"Efendim! Hiç bilmezem ne oldum. Evet, o kadar bilirim ki bir kişi işbu evden bir içim su verdi. İçtim. Gönlüm ki "Hû!” hâzinesidir; yağ­malandım. üş (şimdi) banda kaldım (şaşırdım). Efendim, ben bu pazara razı değilim. İçtiğim suyu ödeyeyim, gönlümü geri versin, gideyim.” Efendi evine girdi, sordu…
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Mesela, İskender Pala Mesela, İskender Pala, Mesela kitabı İskender Pala yeni çıkan romanı, başlayan özeti kitap hakkında yorumlar elif ktiabevi konya kapı yayınları burada olup ucuz fiyata satın al siparis ver, Kapı Yayınları, Edebiyat Roman mesela kitabı iskender pala, kapı yayın
Mesela, İskender Pala

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.