Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Kategori
Yayınevi
Barkod
Karatay Diyeti 5. Son Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi 

"Neyi, Niçin Yemeli ve Yememeli"- Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay,hangi yiyeceklerin vücudumuzda hangi etkiyi yaptığını anlatırken, küresel beslenme tuzaklarını deşifre ediyor ve bu tuzaklardan kurtulmanın ipuçlarını veriyor.

Sık rastlanan metabolik bozuklukları önlemenin en kolay yolu!

Prof. Dr. Canan Karatay bu kitabında sağlığını düşünen bilinçli bireyin en çok sorduğu soruya yanıt veriyor: "Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?" Bu sorunun yanıtı önemli çünkü modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel ve sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden... Bu ambalajlı tuzaklara düşen masum insanlar da önce enerjisini ve sonra sağlığını kaybediyor.

İnsan ancak binlerce enzim, onlarca hormon dengeli bir şekilde çalıştığı zaman sağlıklı bir vücuda sahip olabiliyor. Beslenme tuzakları işte bizi tam da buradan vuruyor! Çünkü yedilerimiz ve yaşam biçimimiz hormonlarımızı ve metabolizmamızı çok çabuk etkiliyor, hassas dengeyi bozabiliyor! Bu denge bozucular arasında neler yok ki: 1980li yıllardan sonra moda olan kalori hesabı, az yağlı beslenme, light ürünler, mış gibi üretilen fabrikasyon yiyecekler, bir türlü bırakılmayan tatlı ve şekerle, şekerli içecekler, trans yağlar...

Ezber bozan Profesör Canan Karatay, özellikle hormonal dengesizliği ve metabolik bozukluğu olan hastalarından gelen yoğun taleple şimdi de 7den 70e herkesi ilgilendiren bu kitabı hazırladı. Prof. Karatay, Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberinde sağlıklı proteinlerin, sağlıklı yağların ve sağlıklı karbonhidratların ne olduğunu, ne şekilde tüketilmesi gerektiğini, sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklerin vücudumuza girdiği andan itibaren nasıl yol aldığını, hazmolduktan sonra nasıl etki yaptığını ve nelere sebep olduğunu yine bilimsel referanslar eşliğinde anlatıyor."

SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
Editör: Nihal Doğan
Kapak Tasarım: Mükremin Seçim
Katagori: Sağlıklı Beslenme 
Sayfa Sayısı: 136
Boyut: 16 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Sağlıklı yaşamın önündeki en büyük engel bilgi eksikliği! Artık mızrak çuvala girmiyor, birtakım reklâm numaraları ile sağlıksız yiyecekler, sağlıklı gösteriliyor. Halkımız sağlıklı sanarak fazla miktarda sağlıksız yiyecek tüketiyor. Oysa insanlar bilinçli olarak yaşadıklarında, sağlıklarını korumakta güçlük çekmiyorlar ve mutlu oluyorlar.

Prof. Dr. Canan Karatay bu kitabında da farklı bir şey yapmıyor, ‘çıplak’ gerçeği söylüyor! Hangi yiyeceklerin vücudumuzda hangi etkiyi yaptığını anlatırken, küresel beslenme tuzaklarını deşifre ediyor ve bu tuzaklardan kurtulmanın ipuçlarını veriyor.

Prof. Karatay, Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi’nde sağlığını düşünen bilinçli bireyin en çok sorduğu soruya yanıt veriyor: "Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?” Bu sorunun yanıtı önemli çünkü modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel ve sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden… Bu ‘ambalajlı’ tuzaklara düşen masum insanlar da önce enerjisini ve sonra sağlığını kaybediyor!
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
İnsan ancak binlerce enzim, onlarca hormon dengeli bir şekilde çalıştığı zaman sağlıklı bir vücuda sahip olabiliyor. ‘Beslenme tuzakları’ işte bizi tam da buradan vuruyor! Çünkü yediklerimiz ve yaşam biçimimiz hormonlarımızı ve metabolizmamızı çok çabuk etkiliyor, hassas dengeyi bozabiliyor! Bu denge bozucular arasında neler yok ki: 1980’li yıllardan sonra moda olan kalori hesabı, az yağlı beslenme, light ürünler, ‘mış’ gibi üretilen fabrikasyon yiyecekler, bir türlü bırakılamayan tatlı ve şekerler, şekerli içecekler, trans yağlar…

Ezber bozan Profesör Canan Karatay, özellikle hormonal dengesizliği ve metabolik bozukluğu olan hastalarından gelen yoğun taleple şimdi de 7’den 70’e herkesi ilgilendiren bu kitabı hazırladı. Prof. Karatay, Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi’nde sağlıklı proteinlerin, sağlıklı yağların ve sağlıklı karbonhidratların ne olduğunu, ne şekilde tüketilmesi gerektiğini, sağlıklı ve sağlıksız yiyeceklerin vücudumuza girdiği andan itibaren nasıl yol aldığını, hazmolduktan sonra nasıl etki yaptığını ve nelere sebep olduğunu yine bilimsel referanslar eşliğinde anlatıyor.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Kitabın Bölümleri

KURTULUŞ REÇETESİ-1

PROTEİNİN ‘EN ÖNEMLİ’ GIDA OLDUĞUNU UNUTMA!

KURTULUŞ REÇETESİ-2

YAĞ KÖTÜDÜR DİYENLERE İNANMA!

KURTULUŞ REÇETESİ-3

YAĞLARIN HEPSİNİ AYNI KEFEYE KOYMA!

KURTULUŞ REÇETESİ-4
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
YÜKSEK ORANDA KARBONHİDRAT TÜKETME!

KURTULUŞ REÇETESİ-5

YAĞ YE, HASTA OLMA!

KURTULUŞ REÇETESİ-6

İYİLEŞMEZ DENEN HASTALIKLARIN İYİLEŞECEĞİNE İNAN!

KURTULUŞ REÇETESİ-7

KOLESTEROLÜNÜ SEV!

KURTULUŞ REÇETESİ-8

İNSÜLİNİ ZIPLATACAK GIDALARDAN UZAK DUR!

KURTULUŞ REÇETESİ-9

İNSÜLİN DİRENCİNİ ÖNEMSE!

KURTULUŞ REÇETESİ-10

BÜYÜME HORMONUNUN DOSTU OLAN GIDALARLA SEN DE DOST OL!

KURTULUŞ REÇETESİ-11

BEBEĞİNİ ‘BEBE BİSKÜVİSİ’ İLE BESLEME!
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
KURTULUŞ REÇETESİ-12

ÇOCUKLARA ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜN YEDİRME!

KURTULUŞ REÇETESİ-13

TATLIYA ELVEDA DE!

KURTULUŞ REÇETESİ-14

DİYABETLİYSEN BU ÖNERİLERE KULAK VER!

Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay

1943 yılında Elazığ’da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız

Lisesi’nden, 1967 yılında da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool

Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı.

1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalıştı. Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı.

Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.

1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote

Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christiaan Barnard’ın ekibinde çalışarak, doçentlik tezini kalp nakli yapılmış olan hastalar üzerinde gerçekleştirdi ve 1979 yılında doçent oldu.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, Cape Town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan)

‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi.

1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science’ta kalp hastalıkları alanında araştırmalar yaptı.

1986 yılında kalp hastalıkları uzmanı, 1998 yılında profesör, 2002 yılında da ‘European Cardiologist’ (Avrupa kalp hastalıkları uzmanı) oldu.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul’daki birçok özel hastanede,

‘koroner yoğun bakım’ ve ‘koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu.

1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Türkiye’deki ilk ve tek sağlık üniversitesi olan

İstanbul Bilim Üniversitesi’nde kurucu rektör olarak görev yaptı.

2012 yılından itibaren Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü olarak çalışmaktadır.

‘Kolesterole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı’ (The International

Network Of Cholesterol Skeptics – THINCS) ve ‘Uluslararası D Vitamini

Konseyi’ üyesidir. Bu oluşumlardaki diğer üyeler ile sürekli bilgi alışverişinde bulunmakta ve tartışmalara aktif olarak katılmaktadır.

Profesör Karatay’ın British Heart Journal, Cardiovascular Research,

American Journal of Emergency Medicine, Europace, British Journal of Nutrition ve Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi gibi yerli ve yabancı birçok bilimsel dergide çalışmaları yayınlanmıştır.

Hayykitap’tan yayımlanmış Karatay Diyeti, Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu

Sağlık, Karatay Mutfağı ve Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var adlı dört kitabı bulunmaktadır. M. Canan Efendigil Karatay, Ali Başak Karatay ile evlidir ve çiftin Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları vardır.
Prof. Karatay’ın 550 bin adet satan ilk 4 kitabının öyküsü

 "Nisan 2011’de Hayykitap tarafından yayımlanan Karatay Diyeti, Türk halkı için bir dönüm noktası oldu! Binlerce kişi yalnız bu kitabı okuyarak sağlığına kavuştu. Karatay Diyeti yanlışları düzeltti, okuyanlara şifa oldu, çünkü bilimsel olarak sağlıklı beslenme ve yaşam biçimini anlatan, hastalanmamak için ne yapmalıyız sorusuna cevap veren, son yüzyılın vebası sayılan kronik/dejeneratif hatalıklardan muzdarip olanlara iyileşme yolunu gösteren öneri ve bilgilerle dolu bir rehberdi Karatay Diyeti! Haliyle 50 yıllık bir kalp ve iç hastalıkları profesöründen gelen ezberleri bozan bu öneriler kafaları karıştırdığı gibi birçok soruyu da beraberinde getirdi!
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Halkımızdan gelen yüzlerce soru üzerine bazı konuları daha da detaylandırarak ikinci eserim olan Karatay Diyeti’yle Yaşam Boyu Sağlık kitabını kaleme aldım. Sonrasında ise "İyi ama ne yiyelim, sizin dediğiniz sağlıklı yiyeceği nereden bulacağız, bu devirde mevsimine göre nasıl doğal beslenelim, iş güç koşuşturma arasında sağlıklı yemeği nasıl pişirelim?”gibi sorular arttı. Hemen herkes "Farklı neler yiyebiliriz, hem lezzet hem sağlık bir arada olmaz mı?” diye soruyordu. İçinde Karatay Diyeti prensipleriyle hazırlanmış yemek tariflerinin olduğu bir ‘yemek kitabı’ istiyorlardı. İşte Karatay Mutfağı da bu ‘pratik’ ihtiyacın bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Tabii ki 70 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz, her ne kadar yayınevimle birlikte halk sağlığı adına yüksek kâr amacı gütmeden kitap fiyatlarını minimum düzeylerde tutmaya çalışsak da kitaba ulaşamayan birçok insan vardı. Katıldığım televizyon programlarında ve gazete röportajlarında da süre elverdiğince anlatmaya çalışsam da, bu süre içinde gelen birçok geri bildirim ve sorulardan, obezite/diyabetin temel nedeninin hâlâ net olarak anlaşılamadığı ortaya çıkıyordu. İşte bunun sonucunda da Türkiye’deki 20 milyon fazla kilolu, 20 milyon obez ve 10 milyon diyabetli için 20 adımda çözüm yolu gösteren, dördüncü kitabım Karatay Diyeti’yle Obezite ve Diyabete Çözüm Var yazıldı.SİTE: www.kitaptakipcileri.com

Elinizdeki beşinci kitabın, Karatay Diyeti’yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi’nin yazılmasının nedeni ise yağlar! Çünkü dört kitabımda anlatmış olmama rağmen, halkımızdan gelen sorular ‘yağ’ konusunun hâlâ anlaşılamadığını ve bu konunun detaylı bir şekilde altının açılması gerektiğini gösterdi. ‘Az yağlı/düşük kalorili diyetler’in faydası olmadığı gibi, sağlığımıza neden zarar verdiğini bilimsel gerçekler ve kanıtlarla açıklamak zorundaydım.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi ,, ''Neyi, Niçin Yemeli ve Yememeli''- Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay,karatay diyeti listesi, karatay diyeti yorumları, karatay diyeti yapanlar, karatay diyet listesi, taş devri diyeti,karatay diyeti yorumları, karatay diyeti kitabı indir, karatay diyeti örnek menü, karatay diyeti indir, dukan diyeti,ukan diyeti listesi, dukan diyeti nasıl yapılır, dukan diyeti kitabı indir, dukan diyeti kadınlar kulübü, dukan diyeti yorumları, dukan diyeti seyir evresi, dukan diyeti kitabı, dukan diyeti testi, karatay diyeti kitabı, karatay diyeti listesi pdf, canan karatay diyeti listesi, dukan diyeti, karatay diyeti kitabı, karatay diyeti örnek menü,, Hayy Kitap, Sağlık Tıp Karatay Diyeti 5. Son Kitabı
Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi - Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.