İlk İnsan Diyeti, Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları, Arthur De Vany

İlk İnsan Diyeti, Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları, Arthur De Vany

Kategori
Yayınevi
Barkod
ilk insan diyeti kitabı NTV yayınları
Aynı gün kargo
İlk İnsan Diyeti  - Arthur De Vany
Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları 

Yazar: Arthur De Vany
Çeviri: Bülent Doğan
Sayfa Sayısı: 256
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Aşırı şekerli mısır şurupları, işlenmiş karbonhidratlar ve ofislerde harcanan saatlerden önce atalarımızın hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu yakıtlar otla beslenen hayvanların etleri, yaban hayatta avlanan balıklar ve taze sebze-meyvelerdi.www.kitaptakipcileri.com

Hareket etmenin bir zorunluluk, yiyeceklerin ise kıt olduğu dönemde sadece güçlüler hayatta kalabiliyordu. O zamandan bu yana DNA’mız çok az değişti ama ifadesini bulduğu ortamın kökten değiştiğine şüphe yok. Spor salonlarında egzersiz yapmadığımız, yemeklerimizi kutulardan yemediğimiz günde 10 saat boyunca oturmadığımız bir dünyada var olmak üzere tasarlanmış vücutlarımız ve hayatlarımız çok daha farklı eziyetler çekiyor.
www.kitaptakipcileri.com
Eskiden yiyecek çok az, hayat çok hareketliydi. bu yüzden bulabildiğimiz her şeyi yememiz ve olabildiğince az enerji harcamamız gerekiyordu. 40.000 yıl önce bulduğu her şeyi yemeyen bir insanın yaşama şansı yoktu, çünkü atalarımız her an açlıkla burun burunaydı. ayrıca olabildiğince az hareket etmeye çalışıyorlardı, çünkü gereğinden fazla kalori yakarlarsa hayatları tehlikeye giriyordu. kimi zaman çok az yiyecek buluyor, kimi zaman da bolluk içinde yüzüyorlardı.
www.kitaptakipcileri.com
İlk İnsan Diyeti’nde Arthur De Vany, tabiat ananın bizim için uygun gördüğü sağlıklı yaşam formülünü veriyor. 

De Vany mağara adamlarının alışkanlıklarını taklit etmenin getirilerinden bahsediyor: 

Arada sırada öğün atlayın, daha az ama daha yoğun spor yapın, kardiyo makinelerinde saatlerinizi harcamaktansa kısa mesafeleri yüksek hızda koşarak kat etmeye çalışın… 

İlk İnsan Diyeti  ', yepyeni bir teknik öneriyor... "İnsan evrimini anlamak daha sağlıklı  ve mutlu olmak için bir önemli yol sunuyor.” Bu sözler Arthur de Vany  ’e ait; İlk İnsan Diyeti  isimli kitabın yazarına... De Vany’nin amacı, 40 bin yıl önceki hayatı temel alıp kilo, diyet ve sağlık konusunda rehberlik etmek.

ATALARIMIZ GİBİ BESLENİN
Vany’nin iddiasına göre atalarımız gibi beslenirsek daha sağlıklı  ve ideal bir vücuda sahip olabiliriz; çünkü o zamandan bu yana bedenlerimizde fazla değişiklik olmadı.
www.kitaptakipcileri.com
PEKİ 40 BİN YIL ÖNCE NASIL YAŞIYORDUK
Atalarımız uzun boylu, kaslı ve incecikti. Yiyecekleri genellikle kıttı. Egzersizleri, ağır çalışmanın yanı sıra ‘ya kaç ya dövüş’ acil durumlarından oluşuyordu. Sağlıklıydılar ama yaşamları bizden kısaydı. Çünkü hastalık, bebek ölümü, yırtıcı hayvanlar ve kazalar çok daha fazlaydı.

Vany’nin kitap boyunca savunduğu tekniğin özeti şöyle:

-Yiyeceklerin tadını çıkarın ve kalori  saymaya ya da sınırlamaya kalkmayın

-Aşırı aç kalmayın ama zaman zaman, kısa süreler için yemeye ara verin.

-Daha fazla değil daha az spor   yapın, ama sporun yoğunluğunu arttırın ve oyuna çevirin.

İktisat doktorası sahibi Vany, California Üniversitesi Matematiksel Davranış bilimleri Enstitüsü’nde çalışan bir akademisyen. Ancak küçük oğlunda 1. Tip şeker çıkınca ilgi alanı da hayatı da değişmiş. Doktorlarla tedavi konusunda tartışacak kadar okuduktan sonra kafayı beslenme  konusuna takmış. www.kitaptakipcileri.com
Eşi ve çocuğuyla ilgili hastalığın kaynaklarını derinlemesine inceleyince ilginç bir sonuca ulaşmış. Çünkü onların beslenme  tarzı hastalıktan korunmaya çalışan ailesinin beslenme  tarzına çarpıcı ölçüde benziyordu. Vany, bu noktadan sonra evrim  ve ilk insanların beslenme  alışkanlıklarına eğilmiş. Ve araştırmalar sonunda kitaba dönüşmüş.  
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İlk İnsan Diyeti, Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları, Arthur De Vany İlk İnsan Diyeti, Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları, Arthur De Vany, İlk İnsan Diyeti Kitabı- Arthur De Vany Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları,Ntv yayınları, Eskiden yiyecek çok az, hayat çok hareketliydi. bu yüzden bulabildiğimiz her şeyi yememiz ve olabildiğince az enerji harcamamız gerekiyordu. 40.000 yıl önce bulduğu her şeyi yemeyen bir insanın yaşama şansı yoktu, çünkü atalarımız her an açlıkla burun burunaydı. Diyet, Beslenme, Kan grubu, can, boğazdan, çıkar, Yazar: Arthur De Vany Çeviri: Bülent Doğan, Ntv Yayınları, Sağlık Tıp ilk insan diyeti kitabı NTV yayınları
İlk İnsan Diyeti, Taş Devrinden Sağlıklı Beslenme Sırları, Arthur De Vany

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.