Kafiye Mefhumu ve İrabı, Tercüme ve İzahlı, Kelime Manalı, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel

Kafiye Mefhumu ve İrabı, Tercüme ve İzahlı, Kelime Manalı, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel

Yayınevi
Barkod
kafiye mefhumu ve iğrabı kırık manalı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kafiye Mefhumu ve İğrabı, Türkçe Tercüme Ve İzahlı, Kırık Manalı, Ve Kitabın Sonunda Metni, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel
17x24 cm Ebat, Sert Kapak Ciltli, Şamua Kağıt, 794 Sayfa
"Kafiye Nasıl Bir Kitaptır? Kafiye İbn-i Hacib'in en çok hüsnü kabul görmüş eseridir. Hatta Hacı Halife Keşfüz Zünün isimli eserinde Kafiye üzerine yazılan Arapça, Türkçe ve Farsça şerh, haşiye ta'likat şeklinde seksen eserin varlığından bahsetmektedir. Herhalde bu ifadeler Kafiye'nin kıymetini belirtmek için yeterli olacaktır.
 
Yazar: İbn Hacib
Tercüme Ve İzahı: Mikail Adıgüzel
Katagori: Arapça Öğrenimi
Sayfa Sayısı: 794
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Ciltli Sert Kapak
Dili: Türkçe- Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Yazar İbn-i Hacib Hakkında Bilgi...
Mâlikî mezhebinin meşhûr fıkıh âlimlerinden. İsmi, Osman bin Ömer bin Ebû Bekr’dir. Künyesi Ebû Amr, lakabı Cemâleddîn’dir. 570 (m. 1174) senesinde Mısır’ın Kavs eyâletinde bulunan İsnâ kasabasında doğdu. 646 (m. 1248)’de İskenderiyye’de vefât etti. Babası aslen kürt olup, Emîr İzzeddîn Selâhî’nin hâcibi olduğu için İbn-i Hâcib denildi. Önce Kâhire’de Kur’ân-ı kerîmi ve kırâat ilmini öğrendi. Sonra Mâlikî mezhebi fıkıh bilgilerini, nahiv ve edebiyat ilmini öğrendi. Kendilerinden ilim öğrendiği hocaları şu zâtlardır Ebü’l-Hasen el-Ebyârî, Ebü’l-Hasen bin Ceyd, kırâat ilminde İmâm-ı Şâtibî, el-Gaznevî, Ebü’l-Cüd, İmâm-ı Ebü’l-Hasen Şâzilî ve diğer âlimler. İlimde yetiştikten sonra Şam’a gitti, orada Emeviyye Câmii’nin Mâlikî zaviyesinde ders okuttu. Derslerinde çok talebe toplandı. Daha sonra Kâhire’ye dönüp, bir müddet orada kaldıktan sonra İskenderiyye’ye gitti.
İbn-i Hâcib fıkıh ve arûz ilminde âlim olduğu gibi, ayrıca meşhûr bir nahiv âlimidir. Şihâbüddîn ed-Dımeşkî Zeyl-i Ravdateyn adlı eserinde onun hakkında şöyle demiştir: "O, dinde meşhûr bir âlimdir. Usûl ilimlerinde, Arabî ilimlerde, Mâlikî mezhebinde derin âlim ve üstün zekâ sahibi idi. Sağlam, mütevâzi, çok haya sahibi, sıkıntılara tahammüllü, ilim ehlini seven bir âlim idi.”

Kendisinden çok kimse ilim almıştır. Bir kısmı şu zâtlardır Şihâbüddîn el-Karâfî, Kâdı Nâsırüddîn İbni Münîr ve kardeşi Zeynüddîn, Kâdı Nasırüddîn el-Ebyârî, Nâsırüddîn Zevâvî ve Şeref ed-Dimyâtî de ondan hadîs-i şerîf rivâyet etti. Meşhûr kelâm âlimi Seyfüddîn Âmidî de ondan ilim almıştır.
İbn-i Hâcib’in eserleri çok tanınmış ve okunmuş olup, başlıcaları şunlardır:
1. El-Kâfiye: Nahiv ilmine dâir meşhûr bir eserdir. 2. El-İzâh, 3. Şâfiye: Sarf ilmine dâirdir. 4. Elmaksad-ül-celîl, arûz ile ilgilidir. 5. El-Emâlî, 6. Risale fil-uşr, 7. El-Kasîdet-ül-müvaşşaha, 8. Münteh-es-suâl, 9. Muhtasâr-ül-müntehâ, 10. Muhtasar fil-fürû’, 11. Câmi-ül-ümmihât.
İbn-i Hâcib’in bir şiirinin tercümesi şöyledir: "Saçlarıma düşen aklar bana çok güzel nasîhatçı oldu. Her ne kadar günahım olsa da, Rabbimin affından asla ümit kesmem. Çünkü O, nice günahları affetmiş, örtmüştür. Eğer Rabbimin affı sâdece iyilere has olsaydı, günahkâr kimseler O’ndan başka kimden af diler, kime yalvarabilirdi?”
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kafiye Mefhumu ve İrabı, Tercüme ve İzahlı, Kelime Manalı, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel Kafiye Mefhumu ve İrabı, Tercüme ve İzahlı, Kelime Manalı, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel, Kafiye Mefhumu ve İğrabı kitabı Türkçe Tercüme Ve İzahlı, Kırık Manalı Arapça Metni irabı İbn Hacib Mikail Adıgüzel yasin yayınevi fiyatı incele satın al, Yasin Yayınevi, Arapça Osmanlıca kafiye mefhumu ve iğrabı kırık manalı
Kafiye Mefhumu ve İrabı, Tercüme ve İzahlı, Kelime Manalı, İbn Hacib, Mikail Adıgüzel

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.