NAHİV Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

NAHİV Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

Barkod
türkçe açıklamalı nahiv kitabı, ifav yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Arapça Dilbilgisi NAHİV Kitabı, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Türkçe Açıklamalı, 496 Sayfa
"Kitap Arapça öğretimindeki seviyeler göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Önce önemli kaideler basit bir şekilde anlatılmış, daha sonra detaylara geçilmiştir. Konular, Türkçe ve yabancı dillerle karşılaştırılmış; ayrıca, her konunun sonunda o konuya ait kelime, terkip ve cümlelerin Arapça irabı yapılmıştır.

Yazar: Dr. Mustafa Meral Çörtü
Katagori: Arapça Öğrenimi / Dilbilgisi / NAHİV Türkçe Açıklamalı Anlatımı
Sayfa Sayısı: 496
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
Arapça Dilbilgisini oluşturan Sarf, Nahiv, Edatlar, Arapça-Türkçe Lügat, Arapçada Cümle Kuruluşu ve Tercüme Teknikleri ni içine alan bir seri planlamıştık, bu seriden Arapça Dilbilgisi, Sarf ve Arapça da Cümle Kuruluşu ve Tercüme Teknikleri yoğun bir ilgi görmüş ve kısa zamanda ilaveli ikinci baskıları yapılmıştır.
-Bu defa söz konusu serinin üçüncü kitabı olan Arapça Dilbilgisi-Nahiv i, ülkemizde Arapça öğretimi yapan kişi ve kuruluşların hizmetine sunuyoruz. Kitap Arapça öğretimindeki seviyeler göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Önce önemli kaideler basit bir şekilde anlatılmış, daha sonra detaylara geçilmiştir. Konular, Türkçe ve yabancı dillerle karşılaştırılmış; ayrıca, her konunun sonunda o konuya ait kelime, terkip ve cümlelerin Arapça  i râbı yapılmıştır.

           ÖNSÖZ  
Daha önce neşredilen Arapça Dilbilgisi-Sarf'ın önsözünde de belirttiğimiz gibi, Arapça Dilbilgisini oluşturan Sarf, Nahiv, Edatlar, Arapça-Türkçe Lügat, Arapça'da Cümle Kuruluşu ve Tercüme Tekniklerini içine alan bir seri çalışma planlamıştık.
Bu seriden Arapça Dilbilgisi-Sarf ve Arapça'da Cümle Kuruluşu ve Tercüme Teknikleri yoğun bir ilgi görmüş ve kısa zamanda ilâveli ikinci baskıları yapılmıştır. Bu defa söz konusu serinin üçüncü kitabı olan Arapça Dilbilgisi-Nahiv'i ülkemizde arapça öğretimi yapan kişi ve kuruluşların hizmetine sunuyoruz.
 
Kitap Arapça öğretimindeki seviyeler göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Önce temel kâideler basit şekilde anlatılmış, daha sonra detaylara geçilmiştir. Konular, Türkçe ve yabancı dillerle karşılaştırılmış, ayrıca, her konunun sonunda o konuya ait kelime, tertip ve cümlelerin Arapça i'rabı yapılmıştır.

Sarf ve Cümle Kuruluşunda olduğu gibi önemli hususlar ve kaynaklar dipnotla verilmiş, bibliyografya listesinde XIX. asırdan önce yaşamış müelliflerin meşhur isimleri, künyeleri, tam isimleri, nisbeleri ve ölüm tarihleri; muâsır müelliflerin ise, soyadları ve isimleri zikredildikten sonra, kitapların tam isimleri, varsa kaç cilt oldukları, nerede ve ne zaman basıldıkları belirtilmiştir.

Çalışmalanmda beni teşvik eden, yardım ve fikirlerinden istifade ettiğim hocalarım ve meslekdaşlarıma, kitabın dizgisini yapan T. Can Çöğen'e basıma karar veren M.Ü. İlâhiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyeti'ne ve Yayın işletmesi Yetkililerine teşekkürlerimi sunarım. 
Dr. Mustafa Meral ÇÖRTÜ
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
NAHİV Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü NAHİV Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Arapça Dilbilgisi NAHİV Kitabı, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Türkçe Açıklamalı avamil irabı açıklamalı ifav marmara ilahiyat ve buradan satin al, İFAV - Marmara İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, Arapça Osmanlıca türkçe açıklamalı nahiv kitabı, ifav yayınları
NAHİV Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.