SARF Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

SARF Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

Barkod
türkçe açıklamalı sarf kitabı, ifav yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Arapça Dilbilgisi SARF Kitabı, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Türkçe Açıklamalı, 591 Sayfa
"Arapça öğretimi günümüzde üniversitelerimizin Şark Dilleri Bölümlerinde, İlahiyat Fakültelerinde, İmam-Hatip Liselerinde ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurslarda resmen sürdürülmektedir. Bu öğretimin giderek hız kazanması, İslam Kültür ve medeniyetinin tanınması ve tanıtılması bakımından fevkalade önemli bir gelişmedir. Elinizdeki eserin genişletilerek ve geliştirilerek kısa zamanda birçok defa basılması da bunun güzel bir örneğidir.

Yazar: Dr. Mustafa Meral Çörtü
Katagori: Arapça Öğrenimi / Dilbilgisi / SARF Türkçe Açıklamalı Anlatımı
Sayfa Sayısı: 591
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
       ÖNSÖZ
 
Arapça’nın tarih boyunca gerek ırk ve gerekse coğrafya bakımından farklı toplumların kültürlerindeki, rolü ve bilhassa İslam dininin temel kaynaklarından olan Kur’an-ı Kerim, Hadis ve bunlara bağlı ilimlerin tedrisatındaki lüzumu herkesçe bilinen bir gerçektir. Ayrıca uluslar arası çok yönlü ilişkiler açısından Arapça’nın bugünkü konum ve önemi de ortadadır.
 
Su gerçeklerden hareketle ülkemizdeki Arapça öğretiminde bir bütünlük sağlayacağı ümidiyle Arapça Dilbilgisini oluşturan Sarf, Nahiv, Edatlar, Aapça-Türkçe lügat, Cümle kuruluşu ve Tercüme Teknikleri’ni içine alan bir seri çalışma planladık.
 
Bu planın gerçekleşmesi için ulaşabildiğimiz kaynaklardan istifade ettik. Diğer taraftan açıklanması gereken bazı hususları mütehassıs kimselerle tartışıp müzakere etmek suretiyle çalışmalarımızı sürdürdük.
 
Çalışmaların sıhhati ve konuların daha iyi anlaşılması için sarf kaidelerini bazen nahiv kaideleri ile takviye ettik. Gerektiğinde kaideyi şekillendirerek anlatmaya çalıştık. Bazen de konunun teferruatı için nahiv ve edatlar kitabına atıfta bulunduk. Fiil çekimlerini imkan nispetinde en küçük noktasına kadar tablolar halinde göstermeye çalıştık.
 
Ayrıca her kısmın sonunda o konuyla ilgili eski ve yeni Arapça, Osmanlıca, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca kaynaklar verdik. Müşterek kaynaklar dışında önemli açıklamaları dipnot olarak gösterdik. Arapça Dilbilgisi Sarf bu eserinin ilki olduğu için, girişte, başlangıçtan günümüze kadar yapılan arap dili ile çalışmaları özetledik. Ayrıca eserin sonda Arap dili sarf ve nahiv, filolojik çalışmalara, belağat ve edebiyat tarihine dair bazı umumi kaynaklar zikrettik.

Bibliyoğrafi ile çalışmamız arasında uyum ve bütünlük sağlamak için biblioğrafi listesinde, XIX. Asırda önceki devirlerde yaşamış müelliflerin meşhur isimlerini, nisbelerini künyelerini ve ölüm Tarihlerini, muasır müelliflerin ise soyadlarını ve isimlerini zikrettikten sonra, kitapların tam isimlerini, varsa kaç cilt olduklarını, nerede ve ne zaman basıldıklarını belirttik. Ayrıca eser içindeki kaynakların kısaltmalarını müelliflerine atfettik.
 
Ömür boyu sürdürülmüş bir öğretim pratiğinin ürünü olan bu çalışmalar esnasında beni teşvik eden, yardımlarını esirgemeyen ve fikirlerinden istifade ettiğim hocalarıma ve meslektaşlarıma, eserin yayınlanasına karar veren M.Ü. ilahiyat Fakültesi Vakfı mütevelli Heyetine ve yayın işletmesi yetkililerine teşekkürlerimi sunarım. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
SARF Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü SARF Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Arapça Dilbilgisi SARF Kitabı, Dr. Mustafa Meral Çörtü, Türkçe Açıklamalı emsile bina maksud türkçe açıklamalı ifav marmara ilahiyat ve buradan satin al, İFAV - Marmara İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, Arapça Osmanlıca türkçe açıklamalı sarf kitabı, ifav yayınları
SARF Arapça Dilbilgisi, Dr. Mustafa Meral Çörtü

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.