Yemezler! Bilimsel Verilerle Gıda Hastalık İlişkisi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar

Yemezler! Bilimsel Verilerle Gıda Hastalık İlişkisi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar

Kategori
Yayınevi
Barkod
Yemezler - Sağlık Tıp Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Yemezler! - Bilimsel Verilerle Gıda-Hastalık İlişkisi - Prof. Dr. Yavuz Dizdar

"Doğal döngülerle ve insanın doğasıyla uyumlu olmayan, "bozulmayı bile beceremeyen” endüstriyel gıda ürünlerini mercek altına alan Radyasyon Onkologu Dr. Yavuz Dizdar kitabında; "Batı biliminin kâğıttan kuleleri için Yemezler!" diyor."

"Bu kitap tüketiciyi marketler aracılığıyla uzun raf ömürlü gıdaya mahkum eden endüstriyel üretim anlayışının insanları nasıl hasta ettiğini anlatmak amacıyla zorunlu olarak yazılmıştır. Yemezler!, ekşimeyen yoğurt, uzun ömürlü UHT kutu süt, 45 günde yetiştirilip 20 dakikada pişebilen piliçlerden yola çıkarak beslenme-hastalık ilişkisini irdelemekte ve bu vesileyle Batı akademisine, yine onun verilerini kullanarak doğrudan eleştiri sunmaktadır.
Kitabın gönderme yaptığı kaynakların bütünü bilimsel dergilerde yayımlanmış makalelerdir ve değerlendirme süreci 1800'lerin sonlarından başlamaktadır. İçerik beslenmeyle kısıtlı tutulmamış, biyolojinin ve başta kanser olmak üzere hastalıkların mekanizmaları da farklı birbakış açısıyla yeniden gözden geçirilmiştir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof.Dr. Yavuz Dizdar
Editör: Şiirsel Taş
Kapak Tasarım: Mükremin Seçim
Katagori: Sağlık - Tıp
Sayfa Sayısı: 304
Boyut: 16 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
"Bu kitap tüketiciyi marketler aracılığıyla uzun raf ömürlü gıdaya mahkum eden endüstriyel üretim anlayışının insanları nasıl hasta ettiğini anlatmak amacıyla zorunlu olarak yazılmıştır. Yemezler!, ekşimeyen yoğurt, uzun ömürlü UHT kutu süt, 45 günde yetiştirilip 20 dakikada pişebilen piliçlerden yola çıkarak beslenme-hastalık ilişkisini irdelemekte ve bu vesileyle Batı akademisine, yine onun verilerini kullanarak doğrudan eleştiri sunmaktadır.
Kitabın gönderme yaptığı kaynakların bütünü bilimsel dergilerde yayımlanmış makalelerdir ve değerlendirme süreci 1800'lerin sonlarından başlamaktadır. İçerik beslenmeyle kısıtlı tutulmamış, biyolojinin ve başta kanser olmak üzere hastalıkların mekanizmaları da farklı birbakış açısıyla yeniden gözden geçirilmiştir.
Radyasyon onkolojisi uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar, genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.SİTE: www.kitaptakipcileri.com

Genetiği değiştirilmiş ve aşırı ilaçlanmış gıdalar hakkında uyarılarda bulunan Dr. Yavuz Dizdar, "Bir kek aldık açık olmasına rağmen üç yıldır bozulmadı. Bir portakalı yiyen üç doktor hastanelik oldu. Rant uğruna gıdalarla bu kadar oynanırken hâlâ ayaktaysanız şanslısınız demektir” diye konuştu."ÇOCUĞUNUZA EVİNİZDE HAZIRLADIĞINIZ YİYECEKLERİ YEDİRİN”
‘Sağ­lık­lı Bes­len­me ve Raf Öm­rü Uza­tıl­mış Gı­da­la­r’ top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si On­ko­lo­ji Ens­ti­tü­sü Rad­yas­yon On­ko­lo­ji­si Uz­ma­nı Prof. Dr. Ya­vuz Diz­dar, "Sağ­lık­lı bes­len­me ko­nu­sun­da top­lu­mu bi­linç­len­dir­me­ye ço­cuk­lar­dan baş­la­ma­lı­yız. Bir okul­da ço­cuk­la­ra ‘Ham­bur­ge­ri se­vi­yor mu­su­nuz’ di­ye sor­du­ğu­muz­da ‘E­ve­t’ di­yor­lar. ‘Yi­yor mu­su­nuz’ di­ye sor­du­ğu­muz­da ise ‘Ye­mi­yo­ru­z’ di­ye ya­nıt ve­ri­yor­lar. Okul kan­tin­le­rin­de tü­ke­ti­len raf öm­rü uza­tıl­mış yi­ye­cek­ler­den ço­cuk­la­rı­nı­zı uzak tu­tun, evi­niz­de ha­zır­la­ya­ca­ğı­nız yi­ye­cek­ler­le ço­cu­ğu­nu­zu oku­la gön­de­ri­n” di­ye ko­nuş­tu.

Bilinçsiz tüketici nedeniyle sektördeki hemen tüm ürünlerde insan sağlığına zarar verecek şekilde oynamalar yapıldığına değinen Prof. Dizdar, "Toros yaylalarındaki çiftçi, şehirdeki süpermarketten yoğurt ve beyaz ekmek alır hale geldiyse, sağlıklı beslenme konusunda ne kadar geride kaldığımız bir gerçektir. Tüm bu gerçekleri, genetiği ile oynanan ürünleri, nasıl oynandığını, vücuda etkilerini önümüzdeki iki ay içinde yayınlayacağım ‘Yemezler’ adlı kitapta anlatacağım” dedi.

"AYRAN VE SÜT İÇTİĞİNİZDE GAZ ÇIKMIYORSA ZARARLIDIR”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Ba­zı dü­zen­le­me­le­ri uz­man ol­ma­la­rı­na rağ­men ken­di­le­ri­nin de geç fark et­tik­le­ri­ne dik­kat çe­ken Prof. Diz­dar, "2001 yı­lın­da de­ğiş­ti­ri­len, uz­man ol­ma­mı­za rağ­men an­cak 8-9 yıl son­ra bi­zim de fark ede­bil­di­ği­miz süt teb­liğ­le­ri­ne gö­re, yo­ğur­da ko­nu­lan kat­kı mad­de­si ile yo­ğur­dun ta­ze kal­ma sü­re­si­ni uzat­tı­lar. Yo­ğur­dun ek­şi­me­di­ği­ni üç yıl ön­ce fark et­tim. Yo­ğurt ra­fa ge­le­ne ka­dar ağır iş­lem­ler­den ge­çi­yor.

Kay­ma­ğı­nı tut­tu­ğu­nuz­da ta­ba­ka ha­lin­de kal­kı­yor, ger­çek yo­ğurt­ta kay­mak ta­ba­ka ha­lin­de kalk­maz müm­kün­se yo­ğur­du­nu­zu ken­di­niz ma­ya­la­yın. O yo­ğurt­tan ya­pı­lan ay­ran ve­ya sü­tü iç­ti­ği­niz­de mi­de­niz gu­rul­da­mı­yor­sa, gaz çık­mı­yor­sa bi­lin ki ya­ra­rı yok­tur, za­ra­rı ise çok­tu­r” de­di.

"TAVUĞU GÜNDE ÜÇ KEZ YUMURTLATMAYA BAŞLADILAR”

Gı­da sek­tö­rü ve en­düs­tri­nin ta­vu­ğun ge­ne­ti­ğiy­le çok faz­la oy­na­dı­ğı­nı ve bir ta­vu­ğun gün­de üç kez yu­murt­la­dı­ğı­nı öne sü­ren Prof. Diz­dar, şun­la­rı söy­le­di: "Do­la­yı­sıy­la o ta­vuk­tan çı­kan süt be­yaz yu­mur­ta ki nor­mal­de yu­mur­ta kar be­yaz mer­mer gi­bi ol­maz, gri olur. O yu­mur­ta yen­mez. Ye­tiş­ti­ri­len ta­vu­ğa ba­kın, köy­de ta­vu­ğu ya­ka­la­ya­maz­sı­nız ya­ka­la­mak için ağ atar­lar. Ama fab­ri­ka­lar­da ye­ti­şen pi­liç yü­rü­mek­te bi­le zor­la­nı­yor. Can­lıy­ken bü­tün ke­mik­le­ri kı­rı­lı­yor, ta­vuk 20 da­ki­ka­da pi­şi­yor­sa o ta­vu­ğu ye­me­yin, ‘Göz gör­me­yin­ce gö­nül kat­la­nı­yo­r’ di­ye pi­liç ye­me­yin, et ola­rak ko­yun ke­çi ve ta­bi­i ki de­niz ba­lı­ğı­nı ter­cih edin .”

"TÜYSÜZ TAVUK YETiŞTiRDiLER TÜRKiYE’YE SATMAYA ÇALIŞIYORLAR”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Ta­vuk sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri­nin bu tür açık­la­ma­lar ne­de­niy­le ken­di­si­ne kar­şı ‘hal­kı pi­liç­ten so­ğut­tu­ğu­’ ge­rek­çe­siy­le iki kez da­va aç­tık­la­rı­nı, ancak kaybettiklerini belirten Prof. Dr. Dizdar, "İsrail birkaç yıl önce tavuğun genetiği ile öyle oynadı ki tüysüz tavuk yetiştirdi.

Şimdi bu tavuğu Türkiye dahil birçok ülkeye satmaya çalışıyor. Bu hatalar silsilesinin bir ucunda köylünün ta­rım­dan kop­ma­sı, bir ucun­da ise gı­da me­zar­lı­ğı ha­li­ne ge­len ucuz şir­ket­ler bu­lun­mak­ta­dır. Ço­cuk­lar bü­yü­me aşa­ma­sın­da ol­duk­la­rın­dan özel­lik­le risk al­tın­da­dır, bu ne­den­le an­ne-ba­ba­lar, üzer­le­ri­ne dü­şen so­rum­lu­luk­lar ko­nu­sun­da açık bir şe­kil­de bil­gi­len­di­ril­me­li­dir. Bir ül­ke­nin sağ­lı­ğı ile çe­kin­me­den oy­na­ya­bi­li­yor­la­r” de­di.

"PORTAKALDAN 20 ÇEŞİT TARIM İLACI ÇIKTI”

"Ça­lış­tı­ğım üni­ver­si­tede bir gün üç dok­tor bir­den ye­dik­le­rin­den has­ta­ne­lik ol­du­” di­yen Prof. Dr. Diz­dar, "Üç dok­tor da or­tak tek bir por­ta­kal ye­miş­ler. Por­ta­ka­lı la­bo­ra­tu­vara gön­der­dik, tam 20 çe­şit ta­rım ila­cı çık­tı. Dok­tor­lar öl­me­dik­le­ri­ne du­a et­ti. Bu por­ta­ka­lı sa­tan şir­ket de rek­lam­la­rın­da ‘Su­yu­nu bi­le de­net­li­yo­ru­z’ di­yen bir şir­ket çık­tı­” de­di
Çok değil, olsa olsa otuz yıl kadar önce hayatımızda "bozulabilen” gıdalar vardı. Çürük yumurtanın berbat koktuğunu, günlük sütün fazla bekletilince kesildiğini, tavuğun tencerede bir-bir buçuk saatten önce haşlanmadığını bilirdik. O zamanlar yoğurt dayanıklı beyaz eşya gibi değildi, ekşirdi. Oysa şimdi... Market rafları ve buzdolapları isteseniz de bozulmayan yumurtalar, ekşimeyen yoğurt, bozulmayan UHT süt, yirmi dakikada pişiveren piliçlerle dolu.

Endüstri, insanın mikrop fobisini sonuna kadar kullanarak steril gıdalar üretmeyi başardı ve bunu yaparken Batı bilimini de arkasına aldı, dolayısıyla hiç kimsenin söyleyecek sözü kalmadı. Sonuçta bilim destek verince, bilimsel çalışma verileri ortaya konunca akan sular durur. Buna karşılık, gıdaların değişen (ve fakirleşen) içeriğiyle değişen (ve artan) hastalık profili arasında sıkı bir bağlantı olabileceği üzerinde duran; gıda niyetine tükettiğimiz, doğal içeriğini tamamen yitirmiş, raf ömrü yıllarca bozulmayacak denli uzun olan ürünlerin yarattığı riski irdeleyen olmadı.

Bizler de dayatılanı olduğu gibi kabullenmekle yetindik. Gel zaman git zaman geleneksel beslenme alışkanlıklarımızı, neyin yenebilir neyin yenemez olduğunu unuttuk. Batı biliminin verilerini farklı bir bakış açısıyla değerlendirmenin, belletilen dogmatik beslenme öğretisini sorgulamanın, yıllar içinde bize unutturulanları hatırlayıp hayata geçirmenin ve bu bilgiyi sonraki kuşaklara aktarmanın zamanı geldi. Neyse ki, artık beslenmeyle ilgili daha çok konuşmaya, tartışmaya, sormaya, yanıt aramaya, bakış açımızı değiştirmeye başladık. Bilgi halka açık olduğu sürece değişimin başlayabileceğini gördük.

Dr. Yavuz Dizdar beslenme konusundaki okumaları, gözlemleri, paylaşımları, özellikle kanser hastalarıyla ilgili klinik deneyimi ışığında beslenme "ilmi”ni gözden geçiriyor. Batı biliminin 1800’lerin sonlarından başlayan verilerini mercek altına alan Dizdar, biyolojinin ve başta kanser olmak üzere hastalıkların mekanizmalarını farklı bir bakış açısıyla gözden geçiriyor. Doğal döngülerle ve insanın doğasıyla uyumlu olmayan, "bozulmayı bile beceremeyen”, dolayısıyla aslında insanın hak ettiği sağlıklı gıda kapsamına girmeyen endüstriyel ürünler ve Batı biliminin kâğıttan kuleleri için Yemezler! diyor.SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Yemezler! Bilimsel Verilerle Gıda Hastalık İlişkisi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar Yemezler! Bilimsel Verilerle Gıda Hastalık İlişkisi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar, Yemezler! - Bilimsel Verilerle Gıda-Hastalık İlişkisi - Prof. Dr. Yavuz Dizdar, yavuz dizdar kimdir, yavuz dizdar kitap, yavuz dizdar biyografi, yavuz dizdar şeker raporu,dr yavuz dizdar haberleri, dr yavuz dizdar haber, yavuz dizdar 10, onkoloji uzmanı prof dr yavuz dizdar, dr yavuz dizdar kimdir, dr yavuz dizdar iletişim, dr yavuz dizdar tavuk,, prof dr yavuz dizdar, yavuz dizdar video, yavuz dizdar fruktoz, yavuz dizdar dünya gazetesi, Hayy Kitap, Sağlık Tıp Yemezler - Sağlık Tıp Kitabı
Yemezler! Bilimsel Verilerle Gıda Hastalık İlişkisi, Prof. Dr. Yavuz Dizdar

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.