Şifalar Kitabı, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık, Prof. Dr. Mustafa Karataş

Şifalar Kitabı, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık, Prof. Dr. Mustafa Karataş

Kategori
Yayınevi
Barkod
Şifalar Kitabı - Mustafa Karataş
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Şifalar Kitabı - Prof. Dr. Mustafa Karataş
Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık...
"Mustafa Karataş, Şifalar Kitabı adlı eseriyle Tıbb-ı Nebevi çerçevesinde, Hz. Peygamber’in hadislerini bir araya getirmekle birlikte, zihnimizi meşgul eden güncel sorulara da cevap veriyor. Koruyucu tıp, dengeli, beslenme, düzenli uyku, stressiz hayat, spor yapmak, bulaşıcı hastalıklardan korunmak gibi birçok konuya dair sorunlar, çözüm önerileri ve tedavi yöntemleri bu değerli eserle okurlara ulaşıyor..."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof. Dr. Mustafa Karataş
Genel Yayın Yönetmeni: Emine Eroğlu
Editör: Ümran Tüzün
Kapak Tasarımı: Ravza Kızıltuğ
Katagori: Sağlık - Şifalı Bitki ve Tedavileri - Tıp - Hastalıklar ve Şifaları
Sayfa Sayısı: 216
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Günümüzde sağlıklı beslenme ve diyet ile ilgili birçok görüş ve öneri varken, Mustafa Karataş çok önemli bir noktaya dikkat çekiyor: "Hz. Peygamber, sağlıklı yaşam, beslenme ve tedavi ile ilgili olarak neler söylüyordu, etrafındaki insanlara neleri tavsiye ediyordu?”
 
Hz. Peygamber’in Müslümanlara rehberlik ettiği en önemli alanlardan biri sağlık ve tıp alanıdır. Hz. Peygamber’in tıp ve sağlık alanındaki hadis-i şerifleri, geçmişte birçok alim tarafından Tbb-ı Nebevi adıyla halkın istifadesine sunulmuştur.
 
Mustafa Karataş, Şifalar Kitabı adlı eseriyle Tıbb-ı Nebevi çerçevesinde, Hz. Peygamber’in hadislerini bir araya getirmekle birlikte, zihnimizi meşgul eden güncel sorulara da cevap veriyor. Koruyucu tıp, dengeli, beslenme, düzenli uyku, stressiz hayat, spor yapmak, bulaşıcı hastalıklardan korunmak gibi birçok konuya dair sorunlar, çözüm önerileri ve tedavi yöntemleri bu değerli eserle okurlara ulaşıyor.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
-Günümüz insanının zihnini belki de en çok meşgul eden konular, sağlıklı beslenme ve kaliteli yaşam üzerine. Değişen yaşam şartları ile birlikte sağlıklı yaşam standartları düşüyor, hastalıklar artıyor, insanlar kilo kontrollerini dahi sağlayamaz hale geliyor. Bu çerçevede toplumun ihtiyaçlarına cevap vermek üzere birçok şey yazılıp çiziliyor, diyetisyen ve hekim önerileri ile toplumu bu açmazdan kurtarmak hedefleniyor.

Prof. Dr. Mustafa Karataş da böyle bir amaca hizmet etmek amacıyla konuyu bambaşka bir taraftan ele alıyor ve soruyor: "Peki, Hz. Peygamber, sağlıklı yaşam, beslenme ve tedavi ile ilgili olarak neler söylüyordu, etrafındaki insanlara neleri tavsiye ediyordu?”

Şüphesiz ki Hz. Peygamber, insanlığa sadece dini konularda rehberlik etmek üzere gönderilmedi. O, vahyin getirmiş olduğu inanç ve ahlaki prensipleri dünyevi işlerinde de uyguluyordu. Resulullah’ın işte bu anlamda Müslümanlara rehberlik ettiği en önemli alanlardan biri de sağlık ve tıp alanı. Evrensel ve çağları aşan hadisleriyle Hz. Peygamber, günümüz insanının ihtiyaçlarına cevap veriyor, yol gösteriyor.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Geçmişte birçok âlim, Hz. Peygamber’in tıp, sağlık ve beslenme ile ilgili hadislerini bir araya getirerek topluma kazandırmış ve bu çalışmalara Tbb-ı Nebevi adını vermişlerdir. Mustafa Karataş, Şifalar Kitabı adını verdiği bu eseriyle Tıbb-ı Nebevi çerçevesindeki hadisleri bir araya getirmekle kalmıyor, zihnimizi meşgul eden güncel sorulara da cevap veriyor.

Koruyucu tıp, dengeli, beslenme, düzenli uyku, stressiz hayat, spor yapmak, bulaşıcı hastalıklardan korunmak gibi birçok güncel konuya dair sorunlar, çözüm önerileri ve tedavi yöntemleri bu değerli eserle okurlara ulaşıyor.

Mustafa Karataş, ilk olarak Tıbb-ı Nebevi kavramına kısa bir giriş yaptıktan sonra, Hz. Peygamber’in sünnetinde koruyucu tıp konusunu ayrıntılı olarak ele alıyor. Temizlik, dengeli ve düzenli beslenme, düzenli uyku, bulaşıcı hastalıklardan korunma, spor yapmak, sağlıklı cinsel hayat, stresten uzak durmak gibi günümüz için büyük önem arz eden konuları tek tek ele alıyor ve konuyu hadis-i şeriflerle destekliyor.

Kitapta ayrıca akciğer iltihabı, bademcik, hemoroid, baş ağrısı, böbrek sancısı, göz ağrısı, ishal, kabızlık, kalp hastalığı, karın ağrısı, mantar hastalığı, nezle, grip, sara, uykusuzluk gibi bilumum rahatsızlıklarla ilgili malumat veriliyor ve bitkisel tedavi yöntemleri dile getiriliyor.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Hz. Peygamber’in zikrettiği tedavi yöntemleri arasında en çok dikkat çeken yöntem ise, günümüzde de birçok mecrada tartışılmakta olan Hacamat. Mustafa Karataş, Hacamat bahsine genişçe yer ayırarak, hangi hastalıklarda tedavi yöntemi olarak Hacamat uygulanmalıdır, Hacamatın belli bir günü veya saati var mıdır, kimler Hacamat yaptırmamalıdır gibi sorulara yanıt vererek bu tartışmalı konuyu ayrıntılı olarak ele alıyor.

Kitabın ikinci bölümünde Hz. Peygamber’in tavsiye ettiği ilaçlara oldukça geniş biçimde yer veriliyor. Kitabın arka bölümünde anahtar indeksle desteklenen bu bölümde doğal gıdalar ve maddeler, bitkiler ve meyveler detaylı olarak inceleniyor ve hangi bitkinin hangi hastalığa tesir ettiği yaşanmış tecrübelerle aktarılıyor okura. Bal, balık, ekmek, kına, kuru üzüm, sirke, dere otu, elma, hurma, incir, kabak, reyhan, sarımsak, semizotu ve daha birçok gıdanın ve maddenin hangi durumda, ne şekilde kullanılacağı yine hadis-i şeriflere dayanılarak anlatılıyor.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kitap ile ilgili olarak akla gelebilecek sorular ise şu şekilde:

Öncelikle, "Her hastalığın bir devası vardır” sözünden ne anlamalıyız? Günümüz insanı türlü hastalıkla yüz yüze gelme riski taşırken, bu devayı nerede aramalı, ne gibi koyucu yöntemler benimsemelidir?
Koruyucu tıp ve kapsamı nedir? Toplum için ne ifade eder? Kolektif bir yaşam dairesinde düşünüldüğünde insanların bu husustaki sorumluluğu ne olmalıdır?
Hacamat ile kan aldırma arasında fark var mıdır? Varsa nedir?. Günümüzde hekimlerin Hacamat’a bakışı nasıldır?
Bir tedavi yöntemi olarak Hacamat nasıl uygulanır? Kimler Hacamat yaptırmalı ve yaptırmamalıdır?
Hacamat genel olarak hangi tür hastalıklara iyi gelir? Vücudun hangi bölgelerine uygulanır?
Kitapta örneğin Mantar Hastalığı’nın perhiz ile tedavi edildiğinden bahsediyorsunuz? Bu ne tür bir perhiz olmalı ve nasıl uygulanmalıdır?
Bir tedavi yöntemi olarak perhiz belli başlı hangi hastalıklarda başvurulması gereken bir yöntemdir? Her hastalık için ayrı bir perhiz programı mı uygulanmalıdır?
Kitapta Veba bahsinde bir hadis-i şerif alıntılıyorsunuz; "Bir yerde veba olduğunu işitirseniz, oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde bu hastalık meydana gelirse, hastalıktan kaçmak için oradan ayrılmayınız.” Günümüzde veba eskisi kadar yaygın olmasa da bu hadis-i şerifi günümüz şartlarında nasıl yorumlayabiliriz?
Zikrettiğiniz tedavi yöntemleri arasında dikkat çekici bir madde de rukye yani okuyup üfleme. Rukye, aslında toplumumuzda özellikle geleneksel halk kültürü içinde hâlâ kullanılmakta olan bir yöntem. Peki Rukye’yi hangi durumlarda, nasıl ve kimler yapabilir?
Kitabınızda ekmek ile ilgili olarak spesifik bilgiler aktarıyorsunuz; "Ekmeğin kepeği az olursa sindirimi yavaş olur; fakat çok gıda verir. Yumuşak ekmek, daha gıdalıdır ve daha kolay sindirilir. Ufalanan ekmek şişlik yapar ve sindirimi yavaş olur.” gibi. Konuyu sağlıklı beslenme bağlamında açacak olursak neler söylemek gerekir?SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Et bahsinde, özellikle "deve eti melankoli yapar” sözleriniz çok çarpıcı. Etlerle ilgili olarak bize verebileceğiniz daha tafsilatlı bilgiler var mı?
Kitabınızda bahsettiğiniz Cümmar nedir? Nelere iyi gelir?
Kitabınızda zikrettiğiniz bitkisel tedavi metotlarını herkes kendi evinde de uygulayabilir mi? Bitkisel tedavi yöntemlerini bu anlamda kategorize edebilir miyiz?
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Şifalar Kitabı, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık, Prof. Dr. Mustafa Karataş Şifalar Kitabı, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Şifalar Kitabı - Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık... ''Mustafa Karataş, Şifalar Kitabı adlı eseriyle Tıbb-ı Nebevi çerçevesinde, Hz. Peygamber’in ibrahim saraçoğlu, şifalı bitkiler ve faydaları, şifalı otlar, şifalı bitkiler ahmet maranki, şifalı bitkiler rehberi, şifalı bitkiler kitabı, ahmet maranki, şifalı dualar,mustafa karataş kimdir, nihat hatipoğlu, mustafa karataş vikipedi, mustafa karataş duaları, mustafa karataş muhabbet kapısı, dualar,, mustafa karataş estetik,tıbbun nebevi nedir, tıbbun nebevi kitabı, tıbbın nebevi, dr mustafa karataş, tıbbı nebevi kitabı, tıbbı nebevi kitabı indir, tıbbı nebevi ansiklopedisi, tıbbı nebevi pdf, tıbbı nebevi nedir, tıbbı nebevi indir, tibbi nebevi indir, tıbbı nebevi hacamat,, Timaş Yayınları, Sağlık Tıp Şifalar Kitabı - Mustafa Karataş
Şifalar Kitabı, Peygamberimiz, Beslenme ve Sağlık, Prof. Dr. Mustafa Karataş

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.