Tıbbun Nebevi, Peygamberimizden Sağlık ve Tıp, İbn Kayyim El Cevziyye, Büyük Boy Şamua Kağıt

Tıbbun Nebevi, Peygamberimizden Sağlık ve Tıp, İbn Kayyim El Cevziyye, Büyük Boy Şamua Kağıt

Barkod
tıbbı nebevi kitabı, kahraman yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Tıbbu'n Nebevi, Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem'den Sağlık ve Tıp, İmam İbn Kayyim El Cevziyye, Tercüme: Doç. Dr. Abdülvehhab Öztürk
 17x24 cm Ebat Sert Kapak Ciltli, Şamua Kağıt, 400 Sayfa
"Eserine Hz. Peygamber’in bizzat uyguladığı, başkalarına tavsiye ettiği, birçok tabibin bile anlayamadığı tıbbî hizmetleri açıklayacağız diye başlayan İbnu’l Kayyim hastalığı Kur’an’da zikredilen kalp ve beden hastalığı olmak üzere ikiye ayırır.
"Her hastalığın bir ilacı vardır, hasta bunu bulduğu vakit Allah’ın izni ile iyileşir.” (Buhari; et-Tıb) hadisini şu şekilde açıklar:
Tabib’in çaresini bulamadığı hastalığı iyi edecek ilacı da Allah Teala yaratmıştır. Lakin insanın ilmi sınırlı olduğu için bunu tesbit edememiştir. Çünkü insan ancak Allah’ın öğrettiğini bilebilir.
Bunun için Hz. Peygamber şifayı ilacın uygunluğuna bağlamıştır. Yaratıklardan her şeyin bir zıddı olduğu gibi her hastalığın da tedaviye yarayan zıt bir ilacı vardır.
Kitapta Kalp ve Beden Hastalıkları bölümü ile birlikte Doğal İlaçlarla Tedavi, Manevî İlahî Basit ve Bileşik ve Doğal İlaçlarla Tedavi, Bazı Basit İlaçlar ve Gıdalar kısımları genişçe yer almaktadır.
Bu kıymetli eserin, okuyucularına şifa yolunda yardımcı olması temennimizdir.
Eseri değerli ilim adamı, pek çok ilmî ve İslâmî eseri bulunan Doç. Dr. Abdülvehhab Öztürk Türkçeye tercüme etti. Büyük boy, lüks ciltli olan ve dörtyüz sayfadan oluşan eser, tam metin ve eksiksiz tercümedir. Dili sade, akıcı ve sürükleyicidir.
Her kütüphanede bulunmasında büyük fayda görülen Tıbbu’n Nebevi, Kahraman Yayınları tarafından titiz bir baskı ile kültür hayatımıza kazandırılmıştır.
Kitaptan Bölümler:
İbn-i Kayyim El Cevziyye’nin Tıbbu’n Nebevi adlı eserinde Nar’la ilgili şu bilgilere yer veriyor.
 Cenab-ı Hak şöyle, buyurur: "(Bu iki cennetin) içlerinde (görülmedik) meyve, hurma ve nar vardır.” (Rahman Suresi 68) 
 İbn-i Abbas'tan -merfû ve mevkuf olarak- şöyle zikredilir: "Sizin şu narınızdan, cennet narından bir taneye aşılanmayan hiç bir nar yoktur”.
 Bu sözün mevkuf olması en yakın bir ihtimaldir. Harb ve diğerleri Alî'nin (Allah Razı Olsun) şöyle dediğini zikrederler; "Narı, tanelerini çevreleyen zarıyla birlikte yiyiniz, zîrâ bu zar mîdenin sepileyicisidir”.
 NAR’IN FAYDALARI
 Narın tadı sıcak ve yaştır:
- Mîdeyî güçlendirir, içinde bulunan yu­muşak bir kabız maddesinden dolayı mîdeyi kuvvetlendirir, mîdedeki artıkları dışarı atar, acı safrayı ve kanı etkisiz bırakır.
- Boğaza, göğse ve
- Akciğere faydalıdır, öksürüğe iyi gelir.
- Suyu karnı yumuşa­tır, 
- Vücûda kolay ve bol besin sağlar, inceliğinden ve yumuşaklığın­dan dolayı hızla çözülür.
- Mîdede az miktarda ısınma ve gaz yapar.
- Bundan dolayı cinsî arzuya yardımcı olur ve sıtmalılara iyi gelmez.
- Ekmekle yenildiği zaman ekmeğin mîdede bozulmasını önler.
- Mayhoş kısmı soğuk ve kuru bir yapıdadır.
- Kabız yapma özelliği vardır ve yumuşaktır.
- Yanma yapan mîdeye fayda verir, idrarı narın diğer çeşitlerinden daha fazla artırır.
- Safrayı dindirir.
- İshali keser, 
- Kusmayı engeller. 
- Artık maddeleri yumuşatır.
- Ciğerin ateşini söndürür.
- Organları kuvvetlendirir.
- Safraya dayalı kalp çarpıntısına, kalpte ve mîde ağzında duyulan acılara faydalıdır.
- Zarıyla birlikte suyu çıkarılıp, az miktarda balla birlikte merhem kıvamı­na gelinceye kadar kaynatılır ve bununla sürme çekilirse, gözdeki sa­rılığın kökünü keser, yoğun olan rutubetlerden gözü temizler.
- Bu mer­hem diş etlerine sürülürse diş etlerinde görülen gıcıklanmaya faydası olur.
- Zarıyla birlikte suyu çıkarılırsa, insanın içini sürdürür, koku ya­pan acı salgıları dindirir ve uzun süren sıtma nöbetlerine fayda sağlar.
- Narın mayhoş olanı, yapı ve etkinlik bakımından ekşi ve tatlı türlerinin arasındadır. Mayhoş nar, mayhoş kısmın yumuşaklığına bi­raz daha meyillidir.
- Nar tanesi balla birlikte dolama ve kötü yaralar için merhem olduğu gibi seçkin taneleri de kesikler için merhemdir.
- Narda bulunan pelletierine isimli bir maddenin bağırsaklardaki parazitler (kurtçuklar) üzerinde çok etkili olduğu ispatlanmıştır.
 Derler ki: "Bir kimse yılda üç kez narın tepesini yalarsa, bir yıl süreyle göz ağrısına karşı güvence içinde olur".
 Hz. Ali Efendimiz, nar yemeyi teşvik etmiş, narın içindeki zarlarla birlikte yenilmesini tavsiye etmiştir. "Narı zarıyla birlikte yiyin; o, mideyi temizler.” buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbel, 5/382)
‘Tıbb-ı Nebevî’de Meyve’ bölümünde ""Peygamber Efendimiz s.a.v., bir işin iyi ve güzel yapılmasını ister; işini iyi yapanları överdi. Faydalı ve kaliteli meyveler hakkındaki övgüleri sahabeleri meyveleri ıslah etmeye teşvik etmiştir. Resûl-i Ekrem Efendimiz, Medine’ye kendisini dinlemeye gelen heyetlere, bölgelerinde yetişen meyveler hakkında bilgi verirdi. Hicri 8. yılda kendisini ziyarete gelen Abdulkays heyetine beldelerinde yetişen hurma çeşitlerini anlatmış ve, "Sizin hurmalarınızın en iyisi ve en faydalısı barnîdir.” buyurmuştur. Heyette bulunanlar memleketlerine döndükten sonra barnî türü hurma dikmeye önem vermişler ve bir müddet sonra bütün hurma ağaçları barnî türü olmuştur. (Ahmed b. Hanbel, 3/432.)
Peygamber Efendimiz, istikbalde olacakları anlattığı bir hadislerinde kıyametten önceki dönemi tasvir ederken, yeryüzü bereketlenir; narlar o kadar büyük olur ki, bir tane narın gölgesinde bir grup insan gölgelenir ve onlar bir tek narı yiyip bitiremezler, şeklinde bir haber vermiştir. (Müslim, Fiten 110) Bu hadis-i şerifte meyvelerin genetik yapılarındaki değişiklik ve ıslah neticesinde meyvelerin ne kadar büyüyebileceği vurgulanarak bir yönüyle inanan insanların bu tür çalışmalarda öncü ve rehber olmaları teşvik edilmiştir.”
Tıbb'ün Nebevi bölümümüzde İbn-i Kayyim El Cevziyye’nin "Tıbbu’n Nebevi" adlı eserindenin B maddesinde yer alan bitki ve gıdalar.
Balın faydaları daha önce geçmişti. İbn-i Cüreyc der ki; Zührî şöyle dedi: "Bal yemeye devam et, zîrâ bal sağlığı korumaya iyi gelir.
 Balın en iyisi; en safı, en beyazı, keskinlik bakımından en yu­muşağı ve tadı en normal olanıdır. Dağlardan ve ağaçtan alınan balın boş alanlardan alınan bala üstünlüğü vardır. Bu üstünlük de bal arısı­nın otlağına bağlıdır.”
BALIK:
 İmam Ahmet İbn-i Hanbel ve İbn-i Mâce Süneni’nde Abdullah İbn-i Ömer'in Peygamber efendimizden rivayet ettiği hadiste Pey­gamber efendimizin şöyle dediğini rivayet ederler: "Bizim için iki ölü ve iki de kan helal kılınmıştır, iki ölü; balık ve çekirge, iki kan da ciğer ve dalaktır.”
 Balığın çeşitleri çoktur ve en iyisi yemesi zevkli, kokusu hoş ve orta büyüklükte olanıdır. Derisi ince olmalı, eti sert ve kuru olmamalı­dır. Çakıllar üzerinden akan tatlı suda yaşamalı, bitkilerle beslenmeli, pislik yememelidir. Yaşadığı yerlerin en sağlıklısı: Berrak suyu olan nehirdir. Ara sıra kayalık ve kumluk yerlere, içinde pislik ve bataklık bulunmayan, hareketi ve dalgası çok olan, güneşe ve havaya açık olan tatlı sulara iner. Deniz balığı üstündür, övgüye lâyıktır ve yumu­şaktır. Deniz balığının tazesi, soğuk ve yaş bir yapıya sahiptir, sindiri­mi güçtür ve çok balgam doğurur. Ancak deniz balığı ve deniz balığı yerinde olanlar (midede) hoş bir karışım oluştururlar, bu karışım vücudu rahatlatır, meniyi artırır ve sıcak karışımları yararlı hâle geti­rir.
Tuzlanmış balığa gelince, bunun en güzeli en çabuk tuzlananıdır. Tuzlanmış balık sıcak ve kuru bir yapıya sahiptir, zaman geçtikçe sıcaklığı ve kuruluğu artar, tuzlanmış yılan balığı çok yapışkandır. Yahudiler yılan balığını yemezler. Yılan balığı taze olarak yenilirse karnı yumuşatır. Tuzlanır, bekletilir ve yenilirse, akciğer bölümlerini temizler ve sesi güzelleştirir. Ezilerek vücuda haricen uygulanırsa, kendisinde bulunan çekici bir güç yardımıyla, yavrunun eşini ve artık maddeleri vücut derinliğinden dışarı çıkarır.
 Bağırsaklarında yara olan kimse, hastalığın başlangıcında, tuzlan­mış yılan balığının tuzlu suyuna oturursa bu su, hastalık yapan mad­deleri vücudun dışına çekmesiyle, yarasına iyi gelir. Bu suyla lavman yapılırsa siyatiği iyileştirir. Balığın en iyi yeri kuyruğuna yakın olan kısmıdır. Taze ve yağlı olan balığın eti ve yağı vücudu rahatlatır.
Buhârî ve Müslim'in Sahîh'lerinde -Câbir İbn-i Abdillah'ın rivayet ettiği hadiste Câbir'in şöyle anlattığı rivayet edilir; "Peygamber efendimiz bizi üç yüz kişilik süvari müfrezesi olarak bir sefere göndermişti, komutanımız Ebû Ubeyde İbn-i Cerrah idi. Sahile geldiğimizde çok fazla acıkmıştık, öyle ki "habat" denilen di­kenli ağacın yapraklarını ve yemişlerini yedik. Deniz bizim için "an­ber", denilen bir balığı kıyıya çıkardı. Yarım ay süreyle o balığın etini yedik ve yağını ekmeğimize süründük. Nihayet bizim vücutlarımız aç­lıktan önceki durumuna döndü. Ebû übeyde balığın kaburga kemiklerinden birini aldı. Sonra bir adamı devesine bindirdi, kemiği dikti, altından bu adam devesinin üzerine binmiş olarak geçtik).” (Cabir sözüne şöyle devam eder: Yine o hayvanın (Burada balık deniliyor ki, adı anberdir) göz çukuruna birçok kişi oturdu ve biz o hayvanın göz çukurundan şu kadar ve şu kadar testi et-yağı çıkardık, beraberimizde büyük bir dağarcık dolusu hurma vardı, Ebû Ubeyde herkese bi­rer tutam hurma vermeye başladı o da tükenince biz onun yokluğunu da hissettik. Bkz. Müs­lim: Sahih; Kitabü's-Sayd vc'z-Zebaih.)
 BOĞUMLUCA*:
 Tirmizî ve İbn-i Mâce Sünen'lerinde -Esma bint-i Umeys'in rivayet ettiği hadiste Esmâ'nın şöyle dediğini rivayet ederler; Peygamber s.a.v. dedi ki: "Pekliği neyle sürdürürsün?'
 
Esma da cevâbında:"Boğumluca’yla sürdürürüm" dedi. Bunun üzerine Peygamber efendimiz boğumluca için: "Sıcaktır ve tam bir müshildir" buyurdular.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Boğumluca küçük, insan boyunda veya biraz daha yüksek bir ağaçtır. Beyaz benekli kırmızı dalları vardır. Dallarının başında yap­raktan bir topuz vardır. Boğumluca’nın küçük ve beyaza yakın san çi­çeği vardır, bu çiçek düşünce arkasında küçük çöpler bırakır, bu çöp­ler de fıstığa benzer, fıstık büyüklüğünde, kırmızı renkli küçük bir tane vardır. Çöplerin, üzeri kırmızı kabukla kaplı kökleri vardır. Boğumlu­ca’nın kullanılan kısmı, köklerinin kabuklan ve dallarının sütüdür.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Boğumluca sıcak yapılı ve dördüncü derecede kurudur. Karasu­yu, katı kümüsleri, sarı suyu ve balgamı söktürür. Fazlaca kullanmak sıkıntı ve bulantıya yol açar. Kullanıldığı zaman sağılmış sütte bir gün ve bir gece bekletilmeli, bu sırada günde iki veya üç kere sütü değiş­tirmeli, çıkarılıp güneşte kurutmalı, daha sonra gül ve kitreyle karıştırılıp bal ya da üzüm suyuyla birlikte içilmelidir. Bu karışımdan içile­cek miktar, bünyeye göre dört ölçekle iki ölçek arasında değişir. (Burada ölçek olarak "danık” yani 1/6 dirhem verilmiştir. Bir dirhem ise 3,12/100 gramdır.)
 (*Boğulumca: At kuyruğu otu olarak bilinir. Atkuyruğu otunun kökleri hariç tamamı çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır. Zehirli olan diğer türlerle karıştırmamak gerekir. Atkuyruğugillerin takriben 20 türü mevcuttur ve bunlardan en yaygın olarak tarla Atkuyruğu otu; Eguisetum arvense kullanılır, ayrıca Homeopati’de "Himalaya Atkuyruğu otu; Equisetum hymale” kul­lanılır. Atkuyruğu otu Avrupa, Asya ve Amerika tropik ve subtropik bölgelerinde yabani olarak yetişir.

Yazar: İmam İbn Kayyim El Cevziyye
Tercüme: Doç. Dr. Abdülvehhab Öztürk
Katagori: Peygamberimiz'in Dilinden Hastalıklar, Sağlık ve Tıp
Sayfa Sayısı: 400
Boyut: 17x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Tıbbun Nebevi, Peygamberimizden Sağlık ve Tıp, İbn Kayyim El Cevziyye, Büyük Boy Şamua Kağıt Tıbbun Nebevi, Peygamberimizden Sağlık ve Tıp, İbn Kayyim El Cevziyye, Büyük Boy Şamua Kağıt, Tıbbu'n Nebevi Kitabı Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Sellem'den Sağlık Tıp, İmam İbn Kayyim El Cevziyye, Abdülvehhab Öztürk satış sipariş, Kahraman Yayınları, Sağlık Tıp tıbbı nebevi kitabı, kahraman yayınları
Tıbbun Nebevi, Peygamberimizden Sağlık ve Tıp, İbn Kayyim El Cevziyye, Büyük Boy Şamua Kağıt

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.