Sadreddin Konevi Hayatı Çevresi ve Eserleri

Sadreddin Konevi Hayatı Çevresi ve Eserleri

Barkod
Sadruddin-i Konevi Hz. Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Sadru'd-din-i Konevi Hz. - Hayatı, Çevresi, ve Eserleri - Prof. Dr. Mikail Bayram
"Sadru’d-din-i Konevî, Türkiye Selçukluları zamanında Başkent Konya’da yaşamış, bu devrin en önde gelen âlim, mutasavvıf ve mütefekkirlerinden biridir. Yetiştiği ortama bakıldığında; saraydan çıkan bir anne, Selçuklu Devleti adına diplomatlık yapmış bir baba ve Vahdet-i Vücut Felsefesinin kurucusu İbnu’l-Arabî gibi bir babalık ve mutasavvıf bir hocanın elinde yetişmiş, daha sonra da Vahdet-i Vücut Felsefesinin en önemli yorumcusu olmuştur. İrtibat hâlinde olduğu kişiler sadece bunlarla sınırlı değildir; Evhadü’d-din-i Kirmanî, Mevlâna Celâlü’d-din Rûmî, Şeyh Şihabü’d-din-i Sühreverdi gibi mutasavvıf ve âlimlerin yanında, Selçukluların güçlü sultanları ve ümerası ile de yakın temas hâlindedir.
Şimdiye kadar hayatı hakkında çok az şey bildiğimiz Konevî’nin biyografisini Mikâil Bayram, Konevî’nin kendi el yazması eserlerindeki düştüğü derkenar notlarından, sema kayıtlarından, icâzet belgelerinden, mektuplarından hareketle, yaşadığı şehirleri, okuduğu dersleri ve kitapları, hocalarını, seyahatlerini, bir anlamda iğne ile kuyu kazarcasına ortaya koymaktadır. İlk defa asırlarca önce yaşamış bir âlimin kitaplarındaki dağınık haldeki düştüğü notlardan biyografisi yazılmıştır."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Hazırlayan: Prof. Dr. Mikail Bayram
Katagori: Sadreddin Konevi Hz. Hayatı - Çevresi ve Eserleri
Sayfa Sayısı: 240
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sadreddin Konevi Hayatı Çevresi ve Eserleri Sadreddin Konevi Hayatı Çevresi ve Eserleri, Sadru'd-din-i Konevi Hz. - Hayatı, Çevresi, ve Eserleri - Prof. Dr. Mikail Bayram, Konya, Sadreddin, Kitap Dünyası, ''Sadru’d-din-i Konevî, Türkiye Selçukluları zamanında Başkent , Satrın Al, Elif Kitabevi Konya, Kitapçı, Arapça,sadreddin konevi sözleri, sadreddin konevi türbesi,, sadreddin konevi pdf, sadreddin konevi hazretleri, sadreddin konevi fatiha suresi tefsiri, sadreddin konevi kitapları, sadreddin konevi kitap, sadreddin konevi imam hatip lisesi,sadreddin konevi kitapları, sadreddin konevi eserleri, marifet yolcusuna kılavuz sadreddin konevi, sadreddin konevi fatiha suresi tefsiri, sadreddin konevi iletişim, sadrettin konevi kitapları, sad mikail bayram kitap,, Hikmetevi Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Sadruddin-i Konevi Hz. Kitabı
Sadreddin Konevi Hayatı Çevresi ve Eserleri

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.