Ömer Nesefi Akaidi ve Tercümesi, Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu

Ömer Nesefi Akaidi ve Tercümesi, Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu

Aynı gün kargo
Ömer Nesefi Akaidi Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İtikadı İnancı Temel Esasları, Arapça Türkçe Kırık Manalı
İsmailağa Telif Heyeti, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu, Abdullah Hiçdönmez, Emin Ali Yüksel
"Akâid "akîde" kelimesinin çoğuludur. Akid ise sözlükte düğüm bağlamak, düğümlemek ve kesinlikle inanılan şey anlamlarına gelir. Buna göre, "İslâm akâidi" İslâm dininde kesinlikle inanılan hususlar mânâsına gelir ki bunlara "îmân esasları" da denir. Buna göre îmân esaslarını ihtiva eden ilme de "akâid ilmi" denir. Nitekim Seyyid Şerif Cürcânî de "Akâid"i tanımlarken "İslâm dininin amelî değil, itikadî hükümlerini ihtiva eden ve bunlardan bahseden bir ilim" olarak ifâde etmiştir (Ta'rîfât). Hangi devirde ve hangi metodla olursa olsun îmân esaslarından bahseden ilim akâid ilmidir. Bu tür kitaplara da akâid kitapları denir. Fakat hususi mânâda akâid îmân esaslarından kısa olarak bahseden bir ilim olmuştur. Akâid ilmi, Allah'ın varlığından, sıfatlarından, fiillerinden bahseden bir ilimdir. Her ne kadar nübüvvet ve ahiret ile ilgili konular da anlatılmakta ise de bunlar, ilâhî fiillere râcidir. Zira bütün itikadî meselelerin konusu Yüce Allâh'tır. Akaid ilminin gayesi, taklidden kurtulmak, tahkikî îmân derecesine ulaşmaktır." 
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazarlar: Hüsamettin Vanlıoğlu, Fatih Kalender, Abdullah Hiçdönmez, Emin Ali Yüksel
Katagori: Ehli Sünnet İnancı / Akaid / itikat
Sayfa Sayısı: 80
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

-Kitabın Yazarı Ömer Nesefi'nin Hayatı:
Hadîs ve kelâm âlimlerinin büyüklerinden. İsmi, Necmüddîn Ebû Hafs Ömer bin Muhammed’dir. 461 (m. 1069)’de İran’ın Fâris vilâyetindeki Nesef kasabasında doğdu. Hanefî mezhebinde İmâm idi. Kelâm, tefsîr, hadîs, fıkıh, nahiv âlimi olup hafız idi. Fıkıh ilmini, Sadr-ül-İslâm Ebû Yüsr Muhammed Pezdevî’den aldı. O da Ya’kûb Yûsuf-i Seyyârî’den, o da İbn-i Sema’a ile İmâm-ı Ebû Yûsuf’a ulaşır. Diğer ilimleri de pekçok âlimlerden öğrendi. İlminin çokluğu ve cinlere de fetvâ vermesinden dolayı, kendisine "Müftî-yüs-sekaleyn” ünvanı verildi. Zekâsı ve hafızası çok kuvvetli idi. Kendisinden, oğlu Mecd-i Nesefî, Ebü’l-Leys Ahmed fıkıh ilmini öğrendi. Ebû Bekr Ahmed Belhî, Burhâneddîn Mergınânî de Ömer Nesefî’den ilim tahsil edenlerdendir. İnsanların kurtuluşa, saadete kavuşması için çok uğraşmış, yüze yakın eser yazmıştır. Bunların en meşhûrları "Akâid-i Nesefî”, "Zâhire” "Tefsîr-i Teysir”, "Erba’în-i Selmânî”, "Târih-i Buhârâ”, "Kitâb-ül-meşârî”, "Kitâb-ül-Kand fî ulemâ-i Semerkand”dır. 537 (m. 1142)’de Semerkand’da vefât etti.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Ömer Nesefi Akaidi ve Tercümesi, Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu Ömer Nesefi Akaidi ve Tercümesi, Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu, Ömer Nesefi Akaidi Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İtikadı İnancı Temel Esasları, Arapça Türkçe Kırık Manalı kitap kalbi yasin yayınevi ucuz satın al siparis ver, Kitap Kalbi Yayıncılık, Akaid İnanç ömer nesefi itikadı, kelime manalı, kitapkalbi
Ömer Nesefi Akaidi ve Tercümesi, Kelime Anlamlı, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Fatih Kalender, Hüsameddin Vanlıoğlu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.