Ömer Nesefi Akaidi, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Kelime Manalı, Karton Kapak

Ömer Nesefi Akaidi, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Kelime Manalı, Karton Kapak

Kategori
Yayınevi
Barkod
Kırık Manalı -Ömer Nesefi Akaidi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Ömer Nesefi Akaidi - Ehli Sünnet İnancının Temeli
-Kelime Manalı ve Açıklamalı - 14x21 cm Ebat - Karton Kapak - Şamua Kağıt
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Ömer Nesefi 
Hazırlayan: Bekir Sırmabıyıkoğlu
Mizanpaj: M. İsmail Fındıklı
Katagori: Akaid - İtikad - İnanç
Sayfa Sayısı: 416
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bugün dünyada milyarlarca insan yaşamaktadır. Bu insanlar birbirlerine bezemezler. Tenlerinin renkleri başka, dilleri başka, vücut yapıları başkai yaşayışları başka, dinleri başka, inançları başkadır. Ancak, bu insanlar arasından müslüman olanları, bu özellikleri bakımından bazılarından farklı olsalar bile, inanış yönünden birdirler, bundan dolayı da dinde kardeş sayılmışlardır.
Müslümanları kardeş hükmüne sokan bu iman ve inanış, bazı temel kurallar ile belirlenmiştir. Bu kuralları inceleyen ilim dalına İslam alimleri tarafından "İlmi Akaid" (inanış ilmi) denmiştir.
 
-Kitabın Yazarı Ömer Nesefi'nin Hayatı:
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Hadîs ve kelâm âlimlerinin büyüklerinden. İsmi, Necmüddîn Ebû Hafs Ömer bin Muhammed’dir. 461 (m. 1069)’de İran’ın Fâris vilâyetindeki Nesef kasabasında doğdu. Hanefî mezhebinde İmâm idi. Kelâm, tefsîr, hadîs, fıkıh, nahiv âlimi olup hafız idi. Fıkıh ilmini, Sadr-ül-İslâm Ebû Yüsr Muhammed Pezdevî’den aldı. O da Ya’kûb Yûsuf-i Seyyârî’den, o da İbn-i Sema’a ile İmâm-ı Ebû Yûsuf’a ulaşır. Diğer ilimleri de pekçok âlimlerden öğrendi. İlminin çokluğu ve cinlere de fetvâ vermesinden dolayı, kendisine "Müftî-yüs-sekaleyn” ünvanı verildi. Zekâsı ve hafızası çok kuvvetli idi. Kendisinden, oğlu Mecd-i Nesefî, Ebü’l-Leys Ahmed fıkıh ilmini öğrendi. Ebû Bekr Ahmed Belhî, Burhâneddîn Mergınânî de Ömer Nesefî’den ilim tahsil edenlerdendir. İnsanların kurtuluşa, saadete kavuşması için çok uğraşmış, yüze yakın eser yazmıştır. Bunların en meşhûrları "Akâid-i Nesefî”, "Zâhire” "Tefsîr-i Teysir”, "Erba’în-i Selmânî”, "Târih-i Buhârâ”, "Kitâb-ül-meşârî”, "Kitâb-ül-Kand fî ulemâ-i Semerkand”dır. 537 (m. 1142)’de Semerkand’da vefât etti.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Ömer Nesefi Akaidi, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Kelime Manalı, Karton Kapak Ömer Nesefi Akaidi, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Kelime Manalı, Karton Kapak, Ömer Nesefi Akaidi - Ehli Sünnet İnancının Temeli, -Kelime Manalı ve Açıklamalı - 14x21 cm Ebat - Karton Kapak - Şamua Kağıt,ömer nesefi ,kimdir, ömer nesefi akaidi, imam ömer nesefi, ömer nesefi akaidi indir,tefsir ve akaid kitapları, akaid kitapları indir, akaid kitapları okuma, kitap download kitapları, akaid nedir, akaid dersleri, akaid kitapları nedir, akaid konuları,, ömer nesefi kitap, nesefi tefsir indir,itikat nedir, fıkıh, itikat ne demek, fıkıh nedir, itikad, itikadi mezhepler, tdk, itikat mezhepleri,itikadi mezhepler nelerdir, ameli mezhepler, itikadi mezhepler ve görüşleri, itikadi mezhepler kaça ayrılır, itikadi mezhepler nedir, itikadi mezhepler hakkında bilgi, itikadi ve fıkhi mezhepler, itikadi mezhebler,, Yasin Yayınevi, Akaid İnanç Kırık Manalı -Ömer Nesefi Akaidi
Ömer Nesefi Akaidi, Ehli Sünnet İnancının Temeli, Kelime Manalı, Karton Kapak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.