Kelam İlmine Giriş, Tenkihu l Kelam fi Akaid-i Ehli l İslam, Abdullatif El Harputi, Arapça Türkçe

Kelam İlmine Giriş, Tenkihu l Kelam fi Akaid-i Ehli l İslam, Abdullatif El Harputi, Arapça Türkçe

Kategori
Yayınevi
Barkod
kelam ilmine giriş akaid kitabı çelik yayınevi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kelam İlmine Giriş, Abdullatif El Harputi, Tenkihu'l Kelam fi Akaid-i Ehli'l İslam, Arapça Metni ve Türkçe Tercümesi, 408 Sayfa
"İlahiyat, Nübüvvet, Sem'iyyat, İmamet"
Abdullatif Harputi (1842-1916), dirayetli bir kelâm âlimidir. İlk derslerini, Harput Müftüsü Ömer Naimi Efendi 'den almıştır. Sonra İstanbul'a giderek Fatih medreselerine devam etmiş, devrin müderris ve âlimlerin huzurunda icazet almak sure-tiyle erken bir yaşta "Beyazıt Medresesi " dersiamlığına atanmıştır. Onun bu ilmi otoritesi, Medresetü'l Vaizin ve Osmanlı Dârül Fünfın gibi devrin önemli ilim merkezlerinde müderrislik yapmasına imkân sağlamıştır. 
Hayatı 19. Asrın sonu ile 20. asrın başına tekabül eden Harputi , yenilikçi bir anla-yışla "Yeni Devir İlm-i Kelâm" öncülerinin arasına girmiştir. Nitekim "Tenkıhu'l Kelâm F'i Akâid-i Ehli'l- İslâm" adlı eserini telif ederken dönemin itikad, ahlak, felsefe, sosyal ve kültürel yapısına dikkat çekerek şöyle demiştir: "Daru'l-Fünğn-ı Osmaniye'de Kelâm İlmini tedrisle görevlendirildiğimde, dinin esas inançlarını içeren, inatçı ve çağdaş dinsizlere karşı koyan bir kitap arayışına girdim. Geçmiş Ehl-i Sünnet kelamcılarına ait böyle bir kitaba rastlamadım. Kelâm ilmi duruma ve konuma göre tedvin edilmelidir. İşte bunlar, beni tedris ve müzakere ortamında böyle bir kitabı yazmaya sevk etti. Bunu hak olan dinimizi ve doğru olan kitabı-mız', hile ve saptırma yoluyla savaşanların saldırısına karşı savunmak için yaptım. İslam inanç esaslarımızı, sahih kelâm kitaplarından derleme yoluna gittim. Sonuçta kitap, içerdiği konular bakımından çağdaş dinsizleri tenkit konusunda akıl sahiplerine örnek olabilecek bir şekle geldi." 
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Abdullatif El Harputi
Yayın Hazırlayan: Prof. Dr. Fikret Karaman
Kapak ve Tasarım: Yunus Karaaslan
Katagori: Akaid, Kelam, İtikat
Sayfa Sayısı: 408
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kelam İlmine Giriş, Tenkihu l Kelam fi Akaid-i Ehli l İslam, Abdullatif El Harputi, Arapça Türkçe Kelam İlmine Giriş, Tenkihu l Kelam fi Akaid-i Ehli l İslam, Abdullatif El Harputi, Arapça Türkçe, Kelam İlmine Giriş Abdullatif El Harputi Tenkihu'l Kelam fi Akaid-i Ehli'l İslam İlahiyat Nübüvvet Sem'iyyat İmamet fikret karaman diyanet çelik yayınevi ve buradan satin al siparis ver, Çelik Yayınevi, Akaid İnanç kelam ilmine giriş akaid kitabı çelik yayınevi
Kelam İlmine Giriş, Tenkihu l Kelam fi Akaid-i Ehli l İslam, Abdullatif El Harputi, Arapça Türkçe

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.