Hüküm Dergisi Mayıs 2016 Sayısı

Hüküm Dergisi Mayıs 2016 Sayısı

Barkod
yıl 4, 41 sayı- ilim fikir hareket dergisi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hüküm Dergisi MAYIS 2016 Sayısı
Aylık ilim, fikir, ve hareket dergisi
"Hüküm Dergisi İhsan Şenocak Hocaefendi ve İFAM Yönetiminde çıkmaktadır...
Dergi Başlığı "Söz de Hüküm de İSLAM'DA" İhsan Şenocak
-Ebubekir Sifil Hoca İle Mülakat
-Üstad Kadir Mısıroğlu Yazdı - Güneş Batıdan Doğarken
-Nureddin Yıldız "Ebu Gudde Olmak Ucuz Değil"
-Yiğitler Diyarı Türkmen Dağı - Adem Özköse
-Dünya Seyrediyor Halepte Kelimeler Kan Damlıyor - Halit İstanbullu

-Hüküm 41. Sayısından
Âlem-i İslam yangın yeri; hem madden hem de manen yanıyor. Bir tarafta şehit babalar, yüreği yanan anneler, yetim kalan çocuklar; diğer tarafta ise gençlerin zihnini bulandırıp, onları ahlaksızlığa  sürükleyen eğlence programları, diziler, şenlikler, festivaller, konserler vesaire… Özgürlük naraları atan, gittiği her yere zulümden başka bir şey götürmeyen Batı, çeşitli vasıtalarla altı asırdan fazla yetimlerin, yoksulların dertleriyle hemhal olan Osmanlı’nın evlatlarını TV dizileri, yarışma ve eğlence programlarıyla ifsat ediyor. Hal böyleyken milletin, çocuğunu İslam’ı öğrensin diye gönderdiği okullarda bir takım kürsü sahiplerinin, Müslümanların kutsallarına hakaret etmeleri, Allah Rasulü’nün   muazzez sünnetiyle hesaplaşmaya çalışmaları, ulemaya ta’n etmeleri ve saymakla bitmeyecek hezeyanları vaziyetin ne kadar  vahim bir boyutta olduğunu gösteriyor.

Felaket denizinde boğulmaya yüz tutan insanlığın yegane kurtuluş adası İslam’dır. İçerisinde bulunduğumuz buhrandan ancak haritamız Kur’an-ı Kerim, pusulamız Sünnet-i Seniyyesi olursa kurtulabiliriz. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalı, üstünlüğü ırkta değil takvada aramalıyız.

Kardeşim! İnsanlığı felakete sürükleyen bu gidişata "dur!” demek istiyorsan önce edebi kuşanarak İslam’ı, tarihimizi ve medeniyetimizi tanımalısın. Mesele İslam’ı savunmak olunca küfür yobazlarına karşı mücadele etmelisin. Batılı bir mütefekkirin sözünden şüphe etmeyen fakat söz konusu Allah Rasulü’nün     hadisleri olunca "Bize Kur’an yeter!” diyerek inkara yeltenenlere,  Allah Rasulü’nü devre dışı bırakma sevdasında olanlara, "Islah ediciyiz” deyip de bilerek/bilmeyerek ifsad edenlere "Bu cadde çıkmaz” sokak demelisin

Hakkı ve hakikatı söylemekten asla çekinme! Bil ki İbrahim yürekli olursan sana hiçbir ateş zarar veremeyecek. Unutma! Sen Allah’ın yarattığı en şerefli mahlûksun. O halde böyle bir cevheri heba etme! Kâinatın Efendisine  gönül ver ki Kâinatın sahibine ulaşasın! İbrahim’e gönül vermeyen Nemrud’un canını bir sivrisineğe verip gittiğini unutma. Sen de bu cevheri Allah katında bir sineğin kanadı kadar değeri olmayan dünyalıklar karşılığında heba etme! Sarıl Kur’an-ı Kerim’e, sarıl Allah Rasulü’ne ki    hem dünyan hem de ahiretin ma’mur olsun.

***

Bu sayımızda İhsan Şenocak "Söz de Hüküm de İslam’da” başlıklı yazısında İslam’ın bütün krizlere son vereceğini, akan kanı durduracağını ve çıkış yolunu göstereceğini ifade ediyor. Kadir Mısıroğlu, nice zamandan beri küsuf hâlindeki "İslâm Güneşi”nin karanlıkları yırtarak yeniden yükseleceğini, asrımızın "ikinci doğuş” ve "diriliş”e sahne olacağını müjdeliyor. Mustafa Özcan "Yerel oryantalizmin nedenleri ve kökenleri” yazısında yerli oryantalizmin arka planını gün yüzüne çıkarıyor. Nureddin Yıldız ile yaptığımız mülakatta ise ilim yolculuğuna, ilim talebelerine yaptığı tavsiyelerine ve özellikle merhum Abdulfettah Ebu Gudde ile alakalı anılarına şahid olacaksınız.
-ihsan şenocak hocaefendi, ifam ilahiyat medrese öğrencileri kitapları, hüküm dergisi, ehl-i sünnet akaidi kitapları, tefsir hadis fıkıh arapça dilbilgisi kitapları satış ve siparişini kitaptakipcileri sitemiz ve elif kitabevi konya adresinden yapabilirsiniz...
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hüküm Dergisi Mayıs 2016 Sayısı Hüküm Dergisi Mayıs 2016 Sayısı, hüküm dergisi mayıs 2016 ayı yeni sayısı çıkmış olup ihsan şenocak hoca makaleleri nureddin yıldız yazısı ''sözde hükümde islamda'' hüküm dergisi satın al siparis ver, Hüküm Kitap Yayınları, Hüküm Dergisi Sayıları yıl 4, 41 sayı- ilim fikir hareket dergisi
Hüküm Dergisi Mayıs 2016 Sayısı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.