Hüküm Dergisi Aralık 2015, 36. sayı

Hüküm Dergisi Aralık 2015, 36. sayı

Barkod
yıl 3 sayı 36 arapça eki hediye
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hüküm Dergisi Aralık 2015, Kur'an-ı Kerim'in Dili Arapça Ekiyle Birlikte
Aylık ilim, fikir, ve hareket dergisi
"İhsan Şenocak Hocaefendi ve İFAM Yönetiminde çıkan hüküm dergisi'nin yanında Kuranı Kerim'in Dili Arapça Ekiyle Birlikte hediyedir.
-DERGİDE BU AY
ihsan şenocak - ÇIKIŞ YOLU: HİND MÜSLÜMANLARININ HİLAFET HAREKETİ
Hindistan’da Müslümanlar Lahor’u, Leknev’i ne kadar kendilerinin kabul ediyorlarsa, Kirim’i, Balkanlar’i da o kadar onlarin addediyordu. Bu yüzden Kirim’in acisini binlerce kilometre ötede Istanbul gibi yasamaktaydilar. "Gökkubbende parlayan yildizlarin, burçlarda dalgalanan bayragin ömrü uzun olsun!” diye Hindistan, Hilafet devleti Osmanli’ya dua ederdi.
Ahmet Açıkgöz - HİLAFET’İN ILGASINDAN HALİDE EDIB’E ÜMMET’E IHANET HIKAYESI
Hindistan’da, Hilafet’ten bahseden hapsediliyor, agir cezalara maruz kaliyor fakat buna ragmen Hilafet hareketi devam ediyordu. Hilafet davasindan tutuklu olan Mevlana Muhammed Ali’nin 85 yasindaki yasakli annesi Kandahle’ye Hilafet’i anlatmaya gittiginde bazilari korkudan onu evinde agirlamakta tereddüt etmis bunun üzerine sehrin istihbarat sefi ona evini açmis, kendisine bunu "Nasil yaptin?” diye soruldugunda, "Dünyaya istihbarat sefi olmak için degil, Allah’a kul olmak için geldik. Eger vazifem beni kulluga ihanete zorlayacaksa o zaman hiç tereddüt etmeden kullugun geregini yerine getiririm. Seflik için Ümmete de, Halife’ye de, bizi ona sadakata çagiran bu yasli kadina da ihanet edemem.” der ve ertesi gün Ingilizler Kandehle’nin istihbarat sefini tutuklayip hapseder.
Cihad Ayan - Feyzullah Tad - HİNDİSTAN MÜSLÜMANLARININ MUSTAFA KEMAL’E "HILAFET’I KALDIRMA!” RICASI
Cihânin hür milletler cemiyetinin müstakil bir âzasi olan Türkiye’nin, sâdik dostlari ve âmâlinin hakiki taraftarlari sifatiyla biz, HalifeImam hazretlerinin simdiki mübhem vaziyetlerinin Ehl-i Sünnet’ten olan halk üzerine icra ettigi pek endîse-bahs tesirâta Büyük Millet Meclisi’nin musâade-yi mahsusanizla nazar-i dikkatini celb etmek istiyoruz. Halife’nin seref ve kudretine, nüfuz ve tesirine târî olan zaaftan dolayi ictimaî mânevi büyük bir kuvvet addedilen Islâmiyet’in Ehl-i Sünnet’ten olan halkin suabât-i vâsiasi meyaninda gevsemekte oldugunu kemâl-i teessüfle müsahade eyledik. Sihhati münakasadan münezzeh olan vekayi, esbâb-i malumeden dolayi ayri ayri zikretmek istemiyoruz.

Recep Yıldız - EVRENSEL UYANIŞ ÇAĞININ KURUCU NESLİ
Allah’in ordusu, hakimiyet kurmak, san seref almak için degil, insanliga kaybettigi serefi iade etmek için akin yapar. Kilici, hayatlari karartmak için degil, hayatlari kurtarmak için çeker. Allah’in ordusu olmanin vakariyla yürür, Tarik b. Ziyad gibi gemileri yakar ve sonra da Allah’in ordusu olmaya namzed müminlere dönüp, der ki, "Arkanizda düsman gibi deniz, önünüzde de deniz gibi düsman var. Nereye kaçacaksiniz? Vallahi sizin için ancak sadakat ve sabir kalmistir. Düsmanin silahi, teçhizati ve erzagi boldur. Sizin ise silah olarak yalnizca kiliçlariniz vardir.”. Insanligin yarinlarini karartmak için dünyaya hakim olanlara inat, insanligi kurtarmak için dünyaya hakim olmak iradesinde olan bir ordu fetihten baska hiçbir seye razi olamazdi. Olmadi da. Allah da ordusunu çoklara galip kildi.

Abdullah Kadıoğlu- MUHTEŞEM DURUŞUYLA HİNT KITASINDA İSLAM!
Her ziyaret ettigimiz âlimi, Allah Rasulü’nün uzanip da yanaginda hasir izinin çiktigi ve Hz Ömer’i bu haliyle aglattigi mesrubesini andirir nitelikteki odalarinda kitaplariyla bulduk. Ilerleyen yaslarina ragmen mütalaa eden halleriyle bize sanki: "Biz bu pîri fâni halimizle ölüm melegini istikbal edene kadar vazifemizi yapacagiz, siz de gevseklik göstermeyin. Zira hepimiz dünyaya Allah Teâlâ’ya kul olmaya geldik.” diyorlardi.

Mahmut Sami Gülcü - MUAZZEZ İLİM TALEBELERİNİN ALLAH RASULÜ’NE SILASI
Ilmin muhafizi olan bu muazzam sistem de ulema, Allah Rasulü’ne daha yakin bulunan kisiyi görüp ondan hadis dinlemek için uzun ilmi rihleler yapmislardir. Çünkü böyle bir isnada "âli isnad” denilir. Bundan dolayi "âli isnad” "nazil isnad”dan daha muteberdir. Ahmed b. Hanbel "Âlî isnad”in seleften kalan bir ilim oldugunu belirtmistir. Yine ölüm dösegindeki Yahya b. Maîn’e ne arzuladigi soruldugunda "bos bir ev ve alî isnad” seklinde cevap vermistir.

Nureddin Yıldız - BUGÜNE ÇARE
Dün, kiz çocuklarini Muhammed aleyhisselamin ümmeti kurtardi. Çare ‘âlemlere rahmet’ olanda idi. Bugünün çaresi de ondadir. Bu ümmet çare ümmettir. Çare idi hâlâ çaredir. Dünyanin dosyalari dürülene kadar da çare bu ümmettir. Olaylarin yogunlugu, çare olmasi gerekenlerin aciz görüntüsü gerçegi degistiremez. Allah Teâlâ insanlik için bu ümmeti göndermistir bir kere. Bu ümmet de vardir artik. Yeni bir nebi, yeni bir kitap gelmeyecegine göre bu ümmetin gençleri silkinip ayaga kalkacaklar ve diri diri gömülen kizlari da erkekleri de kurtaracaklardir. Bu ümmetin dünkü vazifesi bu idi. Ilk gençleri bu görevi üstlenmislerdi. Bugünün gençleri de ayni görevle görevlidirler.

Abdullah Özçelik - YAŞAMAK: NEYİN UĞRUNDA?
Herkesin yeni bir dünya tasavvuru var ve bu dünya tasavvuru; sahip olunan tedeyyün biçimine, hakikat anlayisina, epistemolojik yaklasima ve sair unsurlara göre tesekkül ediyor. Yeni bir toplumun, yeni bir dünya sisteminin insasi için; insani, tabiati, yaraticiyi, maddeyi, mânâyi, bütüncül olarak dünyayi anlamlandiracak insanlara ihtiyacimiz var. Imâm-i Âzam’in da Imâm-i Gazâli’nin de Imâm-i Rabbâni’nin de (Rahmetüllâhi Aleyhim Ecmâin) bu saydiklarimiza dâir bir nazari vardi muhakkak. 

Mustafa Özcan - İLMİ SELEFIİLİĞİN SEFALETİ
Ali Halebi ilmi ve telif hayatina hirsizlikla birlikte basliyor. Ilmi hayatina Abdurrahman Abdulhalik’in Kelimatun ila ühti el Müslimme (Kiz Kardesime Adanmis Sözler) baslikli kitabini hirsizlama ile kendisine mal etmekle açmis ve baslatmistir. Bununla da kalmamis baska kitaplar için de aynisini tekrarlamistir. Muaz Tarik Bin Ivadullah’in kaleme almis oldugu ‘Red’ul Cani el Müteaddi Ale’l Elbani/ Elbani’ye Tecavüz Eden Caniye Red’ kitabini da hirsizlama ile kendisine nispet etmistir. Ali Halebi intihallerinden bir külliyat olusturmustur.

Fahri Tepe - KALPLERIN HAYAT IKSIRI: ZİKİR
Islam, hayatin her alanina müdahil olur. Cinsiyet farki gözetmeden bütün bir cemiyete hitap eder. Hz. Aise (r.anha) validemizin rivayet ettigi bir hadisi serifte Allah Rasulü : "Kadinlar, elbette ki erkeklerin kardesidirler.”(Ebu Davud- Tahâre1/162) buyurmustur. Hattâbi bu hadisi serifi serh ederken ‘ Seriatin kadin ve erkekler hakkinda ki ayri hükümleri müstesna, kadinlar yaratilis, huy ve ser-i hükümler konusunda erkeklerin benzeri ve aynisidirlar’ demektedir.

Metin Acıpayam - MISIR SOHAG ÜNIVERSITESI ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DOÇ.DR. SABRİ TEVFİK HAMMAM İLE ÜSTAD NECİP FAZIL’A DAİR MÜLAKAT
Necip Fazil benim sahsimla beraber, Türkiye’nin ve Islam âleminin büyük sahsiyetlerindendir. Necip Fazil’in çalismalarindan tutunda her hareketi ve hamlesi Islam dünyasinda genis yankilar bulmustur. O büyük bir edebiyatçidir, kuru ve hissiz edebiyattan nefret eder, fikirden bagimsiz hiç bir meseleyi ele almaz. En önemlisi de edebiyatini ve siirini fikrinin hizmetkari etmesidir. Yani o, zaman ve mekana müdahil olabilme istidadini fikrî ve ruhî edebiyatta görüyordu. Ruhi ve fikri edebiyat diyorum, dikkat buyurun lütfen... Edebiyati ruhtan ve fikirden bagimsizlastirmak demek, yeni dogan bir bebegi, anneden mahrum etmek kadar abes-i istigal bir durumdur. Bebegin anneye mahkûm olmasi gibidir, edebiyatin fikre ve ruha muhtaçligi... Necip Fazil’in ilim dünyasini fikir yani tefekkür insâ etmistir. Derin bir mütefekkir, keskin bir zekadir O.

Kıyamoğlu Sancaktar - KABRİSTAN
Hz. Peygamber s.a.v. in "Sizi kabir ziyaretinden men ediyordum. Artik ziyaret ediniz. Çünkü o size Ahireti hatirlatir"(Ebu Davud) emri mucibince büyükler kabirleri hayatlarindan ayirmamis.. Kimi türbedar olmus, kimi mezar kazip içine yatarak ölümü rabita etmis.

Halit İstanbullu - KALIN ve MAHREM ÇİZGİLERİYLE EHL-İ SÜNNET ve ŞİA
Sia, ne Buhari’ye, Müslim’e, ne Sünenlere, ne Mucemlere, ne Musanneflere itibar eder. Ona göre bir rivayet Ehl-i Beyt’e ya da Hz. Ali’yle birlikte olanlara aitse makbuldur. Bunun disindaki bütün hadisleri reddederler. Bizde ki Buharî karsitligi lobisine baktiginizda arkasinda Sia’ya "Ehl-i Beyt” mezhebi diyen güruhu görürüz. Dolayisiyla onlarinda arkasinda Iran/Siasi vardir. Sahih senedin onlar katinda hiçbir önemi yoktur. Kendi kitaplari da uydurma rivayetlerle doludur. Mezhepleri bu uydurma rivayetler üzerine bina ederler. Pek çogunun hiçbir sekilde sihhatini isbat etmek mümkün degildir. Sünnet’in dört te üçünü de reddederler. Ehl-i Sünnet’le aralarinda ki ihtilaflarin esasi iste bu reddedistir.

Adem Özköse - HALEP’İN KAHRAMAN KUMANDANI ABDULKADİR SALİH
Direnis gruplari arasindaki problemlerde hep uzlastirici bir yöntem izleyen Abdulkadir Salih, mücahidlere de her ne olursa olsun düsmanlarina karsi adil olmalarini tavsiye ediyordu. Abdulkadir Salih’in mücadele tarzinda asla kadina, çocuga, yasliya, sivile el sürmek yoktu.

Selim Seyhan - İMANLA-İNKAR ARASINDAKİ MED-CEZIR SORULARI
Günlerden Cuma… Sessiz modunda olan telefonumun israrla aranmaktaydi. Camide oldugumdan dolayi telefonumu açamiyordum. Disariya çikinca kendisine dönüp, ‘buyur kardesim’ dedim. Karsimdaki "Hocam ben ……Fakültesinde okuyorum. Bir hocamiz zaman zaman derste ‘Ben de Allah’i inkâr etmiyorum fakat madem Allah’in hiçbir seye ihtiyaci yok neden bir takim emir ve yasaklarla özgürlük alanlarimizi kisitliyor, neden ibadet yapmamizi isteyerek hayatimizi zorlastiriyor ki?’ gibi itiraz içerikli sualleriyle kafamizin karismasina sebep oluyor. Bu gibi suallere nasil cevap verebiliriz?” diye sordu.

Yahya Düzenli - ŞEHRİN RUHU” NASIL KAYBOLUR?
Ruhanilik… Yâni esyanin, sehrin/mekânlarin size kendisini hissettirmesi… Insanin esya/ sehir ile canli temas kurmasi… Insanin sehir ve mekân karsisinda kendisini yabanci hissetmemesi… Sehirle, mekânla konusabilmesi… Insanin sehrin dilini anlamasi, sehrin de insanin diline asina olmasi… Varligin anlaminin kavranmasi, hissedilmesi… Sehirde/esyada/ mekânda bulunan muhtevanin size kendi kokusunu verebilmesi… Nihayetinde sehir ruhu, medeniyet kaynakli olarak ‘yasanmaya deger’ bir hayat verir sehre…
DÜNYA İSLAMLA SAVAŞIYOR
-ve daha fazlası hüküm dergisi kasım 2015 sayısında...
-ihsan şenocak hocaefendi, ifam ilahiyat medrese öğrencileri kitapları, hüküm dergisi, ehl-i sünnet akaidi kitapları, tefsir hadis fıkıh arapça dilbilgisi kitapları satış ve siparişini kitaptakipcileri sitemiz ve elif kitabevi konya adresinden yapabilirsiniz...


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Hüküm Dergisi Aralık 2015, 36. sayı Hüküm Dergisi Aralık 2015, 36. sayı, ihsan şenocak'ın yönettiği ''Hüküm Dergisi Aralık 2015'' sayısı ''Evrensel uyanış çağının kurucu nesli başlığıyla nureddin yıldız yazılarıyla basıldı ucuz fiyata buradan satın alabilirsiniz sipariş edebilirsiniz, Hüküm Kitap Yayınları, Hüküm Dergisi Sayıları yıl 3 sayı 36 arapça eki hediye
Hüküm Dergisi Aralık 2015, 36. sayı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.