Cinler, İmamı Şibli

Cinler, İmamı Şibli

Kategori
Barkod
cinler kitabı, yason yayıncılık
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Cinler, İmam-ı Şiblî, Türkçe Tercümesi, 
"Kitapta İlave Olarak Cin Mektubu, Cinlerin Sebep Olduğu Hastalıklardan Ve Yapılan Büyüden Kurtulmak İçin Hangi Duaları Okumak Gerekir" Bilgileri İLAVEDİR"
-Cinler Namaz Kılar mı?
-Cinler Melek midir?
-Cinlerle Dost Olunur mu?
-Cinler de Evlenir mi?
-Cinler Paralel mi?
-Cinlerle Cinsel İlişkiye Girilir mi?
-Cinlerle Şeytan Akraba mıdır?
-Cinler Geleceği Söyleyebilir mi?
İslam Alimi olarak bilinen Ebû Bekr-i Şiblî'nin adı'nın Cafer, baba adının ise Yunus olduğu söylenir. Orijinali Arapça olan birçok tercüme eserde Samarra'da doğduğu ve Bağdat'a yerleştiği anlatılır. Tarihte adına çok sık rastlanan Cüneyd Bağdadi'nin talebesi olduğu şeklinde kayıtlara rastlanır. Yine birçok kaynakta Maliki mezhebinin fıkıh alimlerinden olduğu şeklide bilgilere ulaşılmıştır. Maliki Ehl-i Sünnet mezhebinin kurucusu Mâlik bin Enes'in eseri olan El Muvatta'yı tamamen ezbere bildiği şeklinde ifadelere rastlanır. Ebu Bekr-i Şiblî 'nin vefatı da 945 (H.334) yılında Bağdat'ta talebelerinin yanında olduğu bilgileri günümüze kadar ulaştı.
Cinlerin Esrarı, İmam-ı Şibli'nin en ünlü eseri. Arapça orijinali 880 yılında yazıldı. Mısır, Kahire İskenderiye Kütüphanesi'nde bulunan el yazması kitabın mikrofilmleri, araştırmacı Muhammed Ferşad tarafından çekilerek Tercüme edildi. Kitabın tercüme edilmiş ilk Türkçe baskısı 1979 yılında İstanbul'da yayınlandı. İmam-ı Şibli, Cinlerin Esrarı isimli orijinali Arapça olan kitabında "Müslüman ve gayrı müslim cinler, cinlerden korunmak için neler yapmalı, cinlerin tehlikeleri, zararsız cinler, cinlerle evlenmek mümkünmü" gibi parapsikolojik olayları yazdı.
Peygamber efendimizin, cinlerin zararlarından Müslümanlan korumak için Hazretti Ali'ye yazdırdığı bir mektuptur. Üzerinde taşıyana ve evinde bulundurana o mahluklar zarar veremez. Eshab-ı kiramdan Ebu Dücane hazretleri anlatır: Yatıyordum. Değirmen sesi gibi ve ağaç yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gördüm. Başımı kaldırdım. Odanın ortasında, siyah bir şey yükseldiğini gördüm. Elimle yokladım. Kirpi derisi gibi idi. Yüzüme, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı. Hemen Resulullaha gidip, anlattım. 
Buyurdu ki: (Ya Eba Dücane, Allahü teâlâ, evine hayır ve bereket versin!) 
Kalem ve kağıt istedi. Hazretti Ali'ye bir mektup yazdırdı. Mektubu alıp, eve götürdüm. Başımın altına koyup, uyudum. Feryat eden bir ses, beni uyandırdı. 
Diyordu ki: (Ya Eba Dücane, bu mektupla bizi yaktın. Senin sahibin, bizden elbette çok yüksektir. Bu mektubu bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim için kurtuluş yoktur. Artık, senin ve komşularının evine gelemeyeceğiz. Bu mektubun bulunduğu yerlere gelemeyiz.) 
Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkça bu mektubu kaldırmam. Cin ağlamasından, feryadından, o gece, bana çok uzun geldi. Sabah namazını, mescitte kıldıktan sonra, cinnin sözlerini anlattım. Resulullah efendimiz buyurdu ki: (O mektubu kaldır. Yoksa mektubun acısını, kıyamete kadar çekerler.)

Yazar: İmam-ı Şiblî
Editör: Taşkın Köksal
Sayfa Sayısı: 256
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Basım Tarihi: 2016
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Cinler, İmamı Şibli Cinler, İmamı Şibli, imam-ı şibli 'cinlerin esrarı' hakkında kitabı türkçe tercümesi orjinal eski çeviri baskı yason ferşat saray yayınları konya buradan satin al siparis ver, Yason Yayıncılık, Dua Havas cinler kitabı, yason yayıncılık
Cinler, İmamı Şibli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.