Cinler Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmamı Şibli, 432 Sayfa

Cinler Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmamı Şibli, 432 Sayfa

Kategori
Barkod
imamı şibli cinler kitabı tercümesi, murat fettahoğlu
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Cinler, Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmam-ı Şibli, 432 Sayfa
"Kitabın Orjinal Adı: Ahkami-l Mercan Fi Ahkami-l Can"
"İnsanların ve Cinlerin yaratıcısı yüce Allah'a hamdü senalar olsun. Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka Tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed s.a.s. Allah'ın kulu ve Peygamberidir.
Allah yüce Peygambere ve onun güzide ashabına rahmet etsin.
Bu eser Cin hakkında akla yatkın bilgileri ve Cinler hakkındaki münasebeti dile getirmektedir.
Bu kitap bir tartışma üzerine kurulu olan ve Cinlerin insanlar gibi doğduğu büyüdüğü evlendiği gibi bazı hadiseleri ele alıp inceleyen bir derlemedir.
Konu geniş ve ayrıntılı olduğu için başlıklar halinde ele almaktayız. Genel manada izleyeceğimiz yol şöyle olacaktır
a- Filozof kaderiye mezhebi gibi bazı görüşlerin tam aksine bir savunma niteliği taşımaktadır.
b- Birbirleriyle temas ettikleri Cinsel birleşme yaşadıkları tıpkı insanlar gibi yaşamak derdinde oldukları ve bu yüzden yemek ve içmek gibi hayati işlevleri yerine getirdikleri ve bunun içinde bir mekana ihtiyaç duydukları ve bu konu hakkında görüşlerimiz.
c İnsanlarla Cinlerin evlenebileceği fakat buna haşviyye kolu karşı çıkmakta ve sade ehl i Müslim olanlar evlenmekte ve ilişki kurmaktadır demektedir. Fakat bunun olabileceği konusu hakkındaki görüşlerimiz.
Kitabın orjinal adı "Ahkami-l Mercan Fi Ahkami-l Can"dır.
Cinlerin Esrarı, İmam-ı Şibli'nin en ünlü eseri. Arapça orijinali 880 yılında yazıldı. 
Kitabın Yazarı İmam-ı Şibli Hakkında..
İmam-ı Şibli d. 861 (Hicri 247) Bağdat, Samarra ö. 945 (H. 334) Adı Câfer, babasının adı Yunus'tur. Künyesi Ebû Bekr'dir. Tam adı Ebu Bekr-i Şiblî'dir.
İslam Alimi olarak bilinen Ebû Bekr-i Şiblî'nin adı'nın Cafer, baba adının ise Yunus olduğu söylenir. Orjinali Arapça olan bir çok tercüme eserde Samarra'da doğduğu ve Bağdat'a yerleştiği anlatılır. Tarihte adına çok sık rastlanan Cüneyd-i Bağdadi'nin talebesi olduğu şeklinde kayıtlara rastlanır. Yine bir çok kaynakta Maliki mezhebinin fıkıh alimlerinden olduğu şeklide bilgilere ulaşılmıştır. Maliki Ehl-i Sünnet mezhebinin kurucusu Mâlik bin Enes'in eseri olan El Muvatta'yı tamamen ezbere bildiği şeklinde ifadelere rastlanır. Ebu Bekr-i Şiblî 'nin vefatı da 945 (H.334) yılında Bağdat'ta talebelerinin yanında olduğu bilgileri günümüze kadar ulaştı. 

Yazar: İmam-ı Şiblî
Tercüme: Murat Fettahoğlu
Sayfa Sayısı: 432
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Basım Tarihi: 2012
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Cinler Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmamı Şibli, 432 Sayfa Cinler Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmamı Şibli, 432 Sayfa, Cinler, Yeryüzünün Gizli Efendileri İmam-ı Şibli, 'Kitabın Orjinal Adı: Ahkami-l Mercan Fi Ahkami-l Can' altınpost ferşat saray yayınları konya satin al siparis, Altınpost Yayınları, Dua Havas imamı şibli cinler kitabı tercümesi, murat fettahoğlu
Cinler Yeryüzünün Gizli Efendileri, İmamı Şibli, 432 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.