Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, İsmailağa Fıkıh Heyeti 
17x24 cm Ebat, Büyük Boy Ciltli, Şamua Kağıt, 912 Sayfa
Sadeleştirenler:  Hüsameddin Vanlıoğlu - Fatih Kalender - Abdullah Hiçdönmez - Emin Ali Yüksel
Elinizdeki bu kitap uzun yıllar İslam'a hizmet etmiş büyük devlet Osmanlı'nın bakiyesi, sonrasında gelecek karanlık günlerin aydınlığı, ömrünü hak yolunda tüketen, ulemayı laikiyle anlayıp gereğiyle şerh eden, eserleriyle Müslümanları doğruya irşat eden ve tüm halkın kalbinde ayrı bir tahtı olan Erzurumlu Merhum Ömer Nasuhi Bilmen tarafından kalem alınmıştır.
Bu eser, uzun yıllar tüm Müslümanlar tarafından el kitabı olarak ilk müracaat edilen bir şaheser olmuştur. Fakat günümüzde eski lisanımızı anlamak bir hayli zorlaşmış olduğundan eserden gereği gibi faydalanma imkanı azalmıştır. Daha kolay anlaşılması için sadeleştirilmesi ve birtakım açıklamalar yapılması böylesine muhteşem bir eserin günümüz insanına hitap etmesine ve ellerden düşmemesine yardımcı olacaktır.
Her Müslümanın günlük hayatında karşılaşabileceği önemli meseleleri ihtiva eden bu kitap, Merhum büyük alim Ömer Nasuhi Bilmen gibi büyük bir şahsiyetin kaleminden öğrenmelerine yardımcı olması gayesiyle sadeleştirilerek tüm Müslümanların hizmetine sunulmuştur.
Allah Teala, gereği gibi anlayıp amel etmeyi müyesser kılsın..
  ÖNSÖZ
"İlim talep etmek (gerekli bilgiyi öğrenmeye çalışmak) her Müs­lüman için zorunludur"1 hadis-i şerifiyle insanlığı hak yönde aydınlığa ve öğrenmeye teşvik eden Yüce Peygamberimiz, hayatının birçok yerinde ilim öğrenip-öğretmenin önemini söz ve davranışlarıyla gözler önüne sermiştir.
Hadis-i şerifteki "ilim" kelimesi "ilm-i hâl" olarak yorumlanmış ve bu­nun kapsamına iman, namaz, oruç, helâl ve haram gibi temel bilgilerin gir­diği belirtilmiştir.
Gerçekten de her bir Müslümanın, Allah Teâlâ'nın rızası doğrultusun­da yaşamını sürdürmesi için en önemli ihtiyacı nasıl davranacağına dair gerekli olan bilgidir. Bu ihtiyacı karşılamak için önceki âlimler kolları sıva­mış; kimi, geniş kitaplar yazıp ilim adamlarına hitap ederken kimi de halkın içinde bulunduğu durumda lazım olan bilgiyi karşılayabilmek için " ilmihal " adı altında elkitabı denecek eserler yazmışlardır.
İlm-i hâl, sözlükte "davranış bilgisi" anlamına gelir. Terim olarak "inanç, ibadet, muâmelât (günlük yaşayış), ahlâk konuları, bazen peygam­berler, özellikle de Peygamber Efendimiz (Sellellâhu Aleyhi ve Sellem)'in hayatına dair kısa ve öz bilgiler içerir. İlmihal; günlük hayatta karşılaşılan vakıalarda rehberlik edecek dini bilgiler olarak da tanımlanabilir.
İlmihallerde muâmelâta dair bilgiler, hitap edilen insanların yaşadığı zaman ve coğrafyaya göre değişebilirse de daha çok herkesin bilmesi gereken hususları içerirler.
İlk ilmihaller, dokuz ve onuncu yüzyıldan itibaren yazılmaya başla­mıştır. Son yarım asırdır İslam garip, Müslümanlarsa bir yönüyle geçim, diğer yönleriyle de dinlerini muhafaza edebilmenin cabası içerisindedirler. Maneviyatlarının sekteye uğramasının verdiği elem onları, günlük lazım olan bilgileri elde etmekten alıkoymuştur. İşte böyle bir zamanda ihtiyacı çok güzel değerlendiren Merhum Diyanet İşleri Reisi Ömer Nasûhî Bilmen, elinizdeki bu kitabı yani "Büyük İslam İlmihali'ni yazmıştır.
Son yarım asırdır insanların en sık başvurdukları temel dini kitap olan bu eserin asıl yazılış amacı, halkı aydınlatıp günlük yaşamlarında onlara rehberlik etmek olduğu göz önüne alındığında bu kitabı halkın daha iyi anlaması ve kavrayabilmesi için sade bir Türkçeyle anlatılmasının ihtiyaç olduğu anlaşılmış olacaktır. "Keşf-i kadim, vaz-ı cedidden evladır" prensibi gereği ilmihal noktasında merhum hocamızın eserini günümüz diline kavuşturmanın bu konuda yeniden bir eser telif etmekten daha evla olduğu açık bir gerçektir. Zira içeriğiyle hala güncelliğini koruyan bu kitap, öyle sanıyoruz ki uzun yıllar daha ellerden düşmeyecektir.
Allah Teâlâ, tüm Müslümanlara günlük hayatlarında karşılaşacakları müşkil ve meçhul durumlarda yardım almaları için salim ve dosdoğru kulplara, rehberlere tutunmayı nasip etsin.

Yazar: Ömer Nasuhi Bilmen
Sadeleştirenler: Hüsameddin Vanlıoğlu - Fatih Kalender - Abdullah Hiçdönmez - Emin Ali Yüksel
Katagori: İslam İlmihali , İbadetler - Fıkıh
Sayfa Sayısı: 912
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Sert Kapak Ciltli
Kağıt Türü: Sarı Şamua Kağıt 
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Hüsameddin Vanlıoğlu, Fatih Kalender, Fıkıh Heyeti, Şamua Kağıt 912 Sayfa Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Hüsameddin Vanlıoğlu, Fatih Kalender, Fıkıh Heyeti, Şamua Kağıt 912 Sayfa, ismailağa telif fıkıh heyeti büyük islam ilmihali yeşil kapak renk fatih kalender hüsameddin vanlıoğlu siraç yasin ahıska yayınevi fıkıh satış sipariş, Yasin Yayınevi, Fıkıh - İlmihal fatih kalender hoca büyük islam ilmihali, yasin yayınevi
Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Hüsameddin Vanlıoğlu, Fatih Kalender, Fıkıh Heyeti, Şamua Kağıt 912 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.