Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Fihristli Ciltli

Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Fihristli Ciltli

Aynı gün kargo
Büyük İslam İlmihali - Ömer Nasuhi Bilmen
Büyük Boy 17x24 cm Ebat - Ciltli - 592 Sayfa - Şamua Kağıt - Fihristli
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Ömer Nasuhi Bilmen
Sadeleştiren: A. Fikri Yavuz
Katagori: İlmihal - Fıkıh
Sayfa Sayısı: 592
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Müslümanların her konuda bilgi sahibi olmaları bir görevdir. Her müslümanın bağlı olduğu İslâm Dini konusunda yeterli bilgi sahibi olması bir borçtur. Bu sahip olmamız gereken bilgiler içinde ilmihal ( herkesin durumuna göre gerekli olan bilgiler) önemli yer tutar.

Ömer Nasuhi Bilmenin bu değerli eseri her evde mutlaka bulunması gereken bir eserdir. Bu her müslümana hayatının her anında lazım olan dini bilgileri anlaşılır olarak bulabileceğiniz bir eserdir. İtikatdan ibadete helal-haramdan ahlaka ve Peygamberimizin hayatına kadar her konuda size ışık tutacaktır.

                                          Önsöz

 Müslümanların her konuda bilgi sahibi olmaları bir görevdir. Dinkonusun­da bilgi, ise, İlmihal (herkesin durumuna göre gerekli olan bilgiler) adını alarak en önemli yeri tutar. Her müslümanın, bağlı bulunduğu İslam dini konusunda yeterli bilgi sahibi olması bir borçtur. Edindiği bilgilerle de üzerine düşen dini görevleri yerine getirmiş olacaktır.SİTE: www.kitaptakipcileri.com

Aslında bütün insanlığın manevi ruhu yerinde olan dinden, din bilgisinden hiç kimse uzak kalamaz. Öteden beri ister ilkel olsun, ister medeni olsun top­lumlar, hiçbiri dine bağlı kalmaktan dışarı çıkamamıştır.

 İnsanların gerçek mutlulukları ve saadetleri ilâhi bir din yolu ile ortaya çı­kar. Sağduyulu kimselerin ruhları ve vicdanları, böyle bir din ile huzursuzluktan kurtulur, yatışır. İnsanlığın yaratılışındaki yüksek amaç, ancak böyle ilâhî bir di­ne sarılmakla gerçekleşir.

Öyle ise, uyanık bir ruha, temiz bir vicdana sahip olan insan, böyle gerçek bir dinden nasıl uzak kalabilir? Kendi benliğini, geleceğini ve mutluluğunu koru­mak isteyen bir insan, böyle yüce bir dinin inançlara, temizliğe, ibadete, helal ve harama, ahlâka dair kutsal hükümlerinden muhtaç bulunduklarını öğrenip uy­gulamak duygusundan nasıl habersiz kalabilir?

O mübarek dinin yaşamasına, yükselmesine, yayılmasına, medeniyet saçan şanlı tarihine ait bazı bilgileri öğrenmek isteğinden, insan nasıl gafil bulunabilir?

Hiç şüphe yok ki, benliklerini kaybetmeyen uyanık kişi ve cemiyetler, bu ih­tiyacı ruhlarında duymuşlardır. Dinikitaplarıaramayı, onları bulup okumayıge­rekli görmüşlerdir.

İnsanların, yaratılışlarındaki meyilleri ve ruhi ihtiyaçları sebebiyle her asırda din bilginleri tarafından sayısız dini eserler yazılmıştır. Ancak her devrin ve mu­hitin durumuna ve kabiliyetine göre bu gibi eserlerde bir yenilik göstermek, mana ve ruhları değişmeyecek şekilde dini meseleleri imkan dahilinde herkesin anlayabileceği bir ifadeyle yazmak, bunların birtakım hikmet ve faydalarını sade bir dille ortaya koymak da çok gereklidir.

İslâm dininin kapsadığı hükümler, esas bakımından dört kısma ayrılır:

1- İtikada ait hükümler,

2- İbadetlere ve amellere ait hükümler

3- Helal-haram olan şeylere, mubah ve mekruhlara ait hükümler,

4- Ahlâka ait hükümler.

SİTE: www.kitaptakipcileri.com

  Bu dört kısım hüküm üzerinde çok geniş ve değerli kitaplaryazıldığı gibi, özet halinde kolay anlaşılır kitablar da fazlasıyla yazılmıştır. Gerçek şu ki, bu dört kısmın her biri üzerinde ayrı ayrı birer kitab yazılmış; fakat dört kısmı bir araya toplayan kitaplar azınlıkta kalmıştır.

-Bu hükümlerin ihtiba ettiği konuları ayrıntılı olarak bu eserde bulacak ve detaylı bilgi sahibi olacaksınız...

 Biz aslında ayrıntılı eserlerden uzak kalamayız. Ancak böyle geniş kapsamlı kitapları okuyup onlardan gerekli meseleleri seçip ayırmaya herkesin gücü yet­mez. Görevleri ve zamanlan buna elverişli olmaz. Çok kısa eserler de ihtiyacı karşılamaya yeterli olmaz, maksadı karşılayamaz. Üstelik bu eserlerin ifadesi ağır olursa, istenilen bilgileri elde etmek çok güçleşir.

 Çeşitli görev ve hizmetlere ayrılmış olan din kardeşlerimizindiniihtiyaçları­nı yeterince karşılayabilecek bir ilmihal kitabı yazılmasını çok kimseler benden isteyerek, bana başvurmuşlardı. Bunun üzerine kutsal dinimizin İtikat'a, temizli­ğe, ibadete, kerahiyet (hoş olmayan) ve istihsana (güzel olan şeylere), ahlâka da­ir hükümleri üzerinde ve bir kısım büyük peygamberlerin hayatları ileİslam di­ninintarihçesine ait on kitapdanibaret, oldukça büyük bir ilmihal kitabı yaz­mayı bir görev bildim. Yüce Allah'dan yardımlar dileyerek bu görevi yerine getir­meye başladım. En güvenilir, en kıymetli din kitaplarımızabaşvurdum. İbâdetler kısmını daha uzunca hazırlamaya çalıştım. İkram ve feyzi bol olan yüce Allah'ın yardım ve ihsanı ile meydana gelen bu esere " Büyük İslam İlmihali " adını ver­dim.

 Eğer bu kitabım dinkardeşlerimin faydalanmalarına hizmet ederek hayır du­alarını kazanmaya vesile olursa, kendimi bahtiyar sayarım. Bütün yazı ve çalış­maları ile yalnız Hak Teala Hazretlerinin rızasını kazanmak isteyen aciz bir ya­zar için bundan büyük mükâfat olmaz. Başarı yüce Allah'tandır.

Fatih Dersiamlarından - Erzurumlu Ömer Nasuhi Bilmen

  SİTE: www.kitaptakipcileri.com

                  ÖMER NASUHi BİLMEN

 Son devir islâm âlimlerinden olup, eserleri ve hizmetleri ile bugünkü nesil üzerinde hakkı olan mümtaz bir şahsiyettir.

1884 yılında Erzurum'un Salasar köyü'nde dünyaya geldi. Babası Hacı Ahmed Efendi, tanınmış âlimlerden idi. İlk dersleri çok küçük yaşlarda baba­sından gördü. Daha sonra müderris Abdurrezzak İlmi Efendi ve Erzurum Müftüsü Hüseyin Naki'den dersler aldı. Bu iki zatın vefatından sonra İstanbul'a gelen Ömer Nasuhi burada Medresetü'l-Kuzat'ı bitirip, Ruus imtihanından son­ra Darü'l-Hilâfe Medresesi'nde ve Medresetü'l-Vâizînde dersler verdi.

Hocalığının yanında devlet hizmetinde bulundu, müslümanların mese­lelerinde yanı başlarında hizmetler ifa etti.

 1934'te İstanbul Müftü yardımcısı, 1943'te de İstanbul müftüsü oldu. 1960'da Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirildi ve bu makamda iken 1961 yılın­da emekli oldu.

Arkasında elinizdeki bu ilmihal de dahil olmak üzere pek çok eser ve öğrenci bırakarak aramızdan ayrıldı.

 Allah'ın Rahmeti üzerine olsun.SİTE: www.kitaptakipcileri.com

İTE: www.kitaptakipcileri.com

                              TAKDİM

 Merhum Hocamız Ömer Nasuhi Bilmen Hazretlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekli olmadan önce, İstanbul Müftülüğü zamanında altı yıl kadar maiyetlerinde çalıştım. İlim ve faziletini, ahlak üstünlüğünü yakından tanımak şerefine kavuştuğumdan dolayı Yüce Allah'a hamd ede­rim.

 Yazmış olduğu eserler, yıllardır okuyucuların ellerinden düşmediği gibi, ilim ve faziletinin yüksekliğinden dolayı müslümanlar arasında onu tanıma­yan yok gibidir. Bıraktığı her eser, sünnet ehli inancına dayalı, güvenilir, çok değerli bir kitaptır. Yıllardır basılmakta ve basılmaları devam etmektedir. Bir Hadis-i şerifte buyurulduğuna göre "Öldükten sonra cari (sevabı sürekli akıp gelen) sadakanın biri de, kendisinden faydalanılan bir ilimdir". Bu ba­kımdan merhum hocamız geride bıraktığı birçok eseriyle bu büyük manevi mükâfata kavuşmuş bulunmaktadır. Yüce Allah bizlere de, rızasına uygun bu gibi hizmetler nasib buyursun.SİTE: www.kitaptakipcileri.com

 Muhterem Hocamızın yetiştiği devirdeki dil, daha çok Osmanlıca deyim­lerin çokluğu bakımından değer kazanıyordu. Bunun tesiri altında kalınarak eserlerindeki ifade, bugünkü neslin anlayabileceği şekilde kolaylık arzetmediğinden, " Büyük İslam İlmihali" adlı kitabı nın elden geldiği kadar, aslında hiçbir değişiklik yapılmaksızın sadeleştirilmesi, Yayınevi yetkilileri tarafından benden istendi.

 Böyle bir çalışmayı kabul etmek, benim için bir şeref olduğu kadar, oku­yuculara da bir kolaylık sağlaması bakımından yerine getirilmesi gereken bir görevdi.

 Elimden geldiği kadar metne ve manaya sadık kalarak sadeleştirip,bu­günkü nesiller tarafından kolayca anlaşılabilecek bir dile çevirmeye çalıştım.

 

Vacib Tealâ Hazretlerinden devamlı olarak müslümanlara manevi yarar ve okuyanlara kolaylıklar sağlamasını diler, kusurlarımın bağışlanmasını ni­yaz ederim.

 A. Fikri YAVUZ

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Fihristli Ciltli Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Fihristli Ciltli, Büyük İslam İlmihali Kitabevi- Ömer Nasuhi Bilmen-Boy - Ciltli - Konya, fihristli, Yazar: Ömer Nasuhi Bilmen, Sadeleştiren: A.H.İ. İlim Ve Araştırma Heyeti,Kahraman yayıncılık-Elif Kitabevi Konya- İlmihal,Kitap,Kitabı,Kitapları,Fıkıh,Akaid,Nesefi,Tefsiri,ömer nasuhi bilmen rüya tabirleri, ömer nasuhi bilmen tefsiri, ömer nasuhi bilmen eserleri, ömer nasuhi bilmen ilmihali indir, ömer nasuhi bilmen kitapları, ömer nasuhi bilmen kimdir, büyük islam ilmihali, ömer nasuhi bilmen kitapbüyük islam ilmihali indir, büyük islam ilmihali oku, büyük islam ilmihali ömer nasuhi bilmen indir, büyük islam ilmihali ömer nasuhi bilmen fiyatı, büyük islam ilmihali pdf, kadın ilmihali, büyük islam ilmihali ömer nasuhi bilmen, büyük islam ilmihali diyanet,, Muallim Neşriyat, Fıkıh - İlmihal Büyük İslam İlmihali - Muallim
Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen, Fihristli Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.