Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR

Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR

Yayınevi
Barkod
bağırmayan anneler hayy kitap
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR
"Anneniz Size Bağırıp Döver Miydi?
 Benim küçüklüğümde çocukları dövmek, hakaret etmek, bağırmak ‘normal’ kabul edilen bir ebeveynlik davranışıydı. Aileler çocuklarına bu davranışlarda bulunduklarında, şimdinin annelerinin yaşadığı pişmanlık, vicdan azabı ya da hatayı telafi etmek gibi duygular yaşamazlardı. Çünkü o dönem ‘kızını dövmeyen dizini döver’, ‘dayak cennetten çıkmadır’ dönemiydi. Öyle öğrenmişlerdi. Çocuk hata yaptığında ceza verilmeliydi, hatta ceza ne kadar büyük olursa o kadar iyiydi. Mesela çocuğu dövmek demek, ‘bak bu davranışın çok yanlış, o kadar ki seni dövüyorum, canını yakıyorum ki bir daha yapmayasın’ demekti.
İşin ironik kısmı, geçmişe dönüp baktığımızda annelerin ya da babaların bizleri dövdüğü, bağırıp çağırdığı, aşağılanmış hissettirdiği anları gözlerimiz dolarak hatırlıyor olmamıza rağmen, neden yaptıklarını –yani vermek istedikleri dersi- hatırlamıyor olmamız. Eminim sizler de belli şeyler hissediyorsunuzdur: Ebeveynin vermek istediği ders unutuldu gitti. Geriye sadece yenilen dayakların ve işitilen azarların soğuk anıları kaldı.
İşte bu kitap tam da bunun için yazıldı. Evlatlarımız yıllar sonra geriye dönüp baktıklarında yanaklarına atılmış bir tokadın soğukluğundan çok, yüreklerine dokunan bir annenin sıcaklığını hissetsinler diye…
 O zaman gelin hep birlikte; Niyet Ettik Niyet Eyledik Bağırmayan Anneliğe…

Yazar: Hatice Kübra Tongar
Katagori: Çocuk Eğitimi/Aile
Sayfa Sayısı: 176
Boyut: 16 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR, Bağırmayan Anneler Kitabı, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR hayy kitap yayınları fıtrat pedagojisi yeni kitabı sipariş satış, Hayy Kitap, Evlilik Aile Pedagoji bağırmayan anneler hayy kitap
Bağırmayan Anneler, Bağırıp Çağırmadan Çocuk Büyütme Teknikleri, HATİCE KÜBRA TONGAR

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.