Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, HATİCE KÜBRA TONGAR

Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, HATİCE KÜBRA TONGAR

Yayınevi
Barkod
fıtrat pedagojisi 2, hayy yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Fıtrat Pedagojisi 2, Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, Hatice Kübra Tongar
"Onların hayatlarını 'geçmişin hikâyeleri' gözüyle okuduk.
Mucizeleri mercek altına alıp, insanüstü özellikler atfettik.
Oysa her biri bizlere örnek olarak seçilmiş birer eş, baba, arkadaş, kardeş modeliydi...
Türkiye'de ilk defa Kur'an'da geçen peygamberler kıssaları pedagoji bilimi ışığında kaleme alındı. Peygamberlerin çocuk eğitimi metotları, anne-babalara kılavuz olması duasıyla yazıldı.
Hatice Kübra Tongar Fıtrat Pedagojisi Serisi'nin ikinci kitabında hepimizin aklındaki soruları yanıtlıyor.
Çocuk eğitimi nerede ve nasıl başlar?
Özgüvenli çocuk yetiştirmenin yolları nelerdir?
Çocuk sevildiğini nasıl hisseder?
Cinsiyete göre saygınlık eğitimi nasıl verilir?
Çocuk eğitiminde anne ve babanın rol dengesi nasıl olmalıdır?

Kitapla ilgili iki yorum:
"Birçok zaafımızdan dolayı 'beşeri' özelliğimizin ağır basması sonucu 'insanî' vasfımızı kaybettiğimizden beri, kendi içimizde dürülü bulunan büyük âlemi fark edemez olduk. Bu fark edemeyişliğimiz, insanın değerinin sadece biyolojik varlığımızdan ileri gelmediğini görmemizi de engelledi. Bu engelle, 'eşrefi mahlûk' sıfatımıza halel getirdik. Hâlbuki insanı, yaratılmışların en şereflisi yapan şey, fıtratıyla getirdiği ve özüne dürülmüş gönderildiği halini koruması, yani biyolojik bünyesini asıl yaradılış şifresiyle buluşturmasıdır. Hatice Kübra Tongar'ın kaleme aldığı elinizde tuttuğunuz bu güzel çalışması da işte bu noktadan çok önemsediğim bir eserdir. Özümüzde dürülü olanı fark etmek için üzerini örttüğümüz örtüleri kaldırdığı, farkındalığımızı arttırdığı için... Kutsal değerlerimizin etrafında kenetlememizi sağladığı için... Ebedi kurtuluşumuza yol haritası olduğu için..."
Mine İzgi
 
"Anne-baba olmanın en zor yanı çocuklarla nasıl işbirliği yapacağımızı bilemememizdir. Doğru yolları bulabilmenin yolu, çocuklarımızın büyüme dönemi özelliklerini bilmemizle başlar. Fıtrat Pedagojisi 2 ebeveynlik maceranızda siz sevgili anne-babalara kılavuz olacak, uygulanabilir özel bir çalışma... Bence arkanıza yaslanın ve okuyun. Yeri geldiğinde nasılsa kendiliğinden uygulayacaksınız, rahat olun."
Psikolojik Danışman-Aile/Çocuk Danışmanı Mehtap Kayaoğlu

Kitabın İçindekiler
Çocuk Eğitimini Eş Seçimiyle Başlatan Peygamber: Hz. Âdem
 Eğitime Ailesinden Başlayan Peygamber: Hz. İdris
 Çocuğuna Dua Ettiği İçin Uyarılan Peygamber: Hz. Nuh
 Rabbiyle Arasına Aracı Koymayan Peygamber: Hz. İbrahim
 İkiz Oğullarının Fıtratını Keşfe Çıkan Peygamber: Hz. İshak
 Cinsiyet Eğitimini Tarihe Şerh Düşen Peygamber: Hz. Lut
 Çocuklarının Hatasını Sabrıyla Örten Peygamber: Hz. Yakup
 Mükemmelliği Allah'a Mahsus Kılan Peygamber: Hz. Yusuf
 Sabrın Sınırını Sınırsız Kılan Peygamber: Hz. Eyüp
 Rıza Makamına Çıkmanın Yolunu Gösteren Peygamber: Hz. Zülkifl
 Etkili Konuşmayı Rabbinden Öğrenen Peygamber: Hz. Musa
 Oğlunun Hükmüyle Hükmeden Peygamber: Hz. Davut
 Karıncayı Duyup Ordusunu Durduran Peygamber: Hz. Süleyman
 Oğluna Öğüdü Kur'an-ı Kerim'e Kıssa Olan Veli: Hz. Lokman
 Tuttuğu Oruçla Allah'ın Kelamına Söz Olan Anne: Hz. Meryem
 Beşiğinden İnsanlığa Haykıran Peygamber: Hz. İsa
 Fıtrata Saygıda Zirve Olan Peygamber: Hz. Zekeriya
 Her Haliyle Terbiye Eden Peygamber: Hz. Muhammed Mustafa (Sav)
 40 Adımda Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları
  
Yazar: Hatice Kübra Tongar
Kapak Tasarım: Latif Çetinkaya
Katagori: Peygamberlerin Çoçuk Eğitimi Metotları
Sayfa Sayısı: 160
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İnsanlığın başlangıcı Hz. Adem'den Hatemü'l-Enbiya Efendimiz'e (sas) kadar gelen tüm peygamberler, bize rehber oldu. Onların hayatına başvurmak, her konuda olduğu gibi çocuk eğitiminde de imdadımıza yetişiyor.

Çocuklarımızı doğru yetiştirmek için başvurduğumuz birçok ekol var. Bazen Batılı bilim adamlarını okuyup bilime uygun büyütmenin doğru olduğunu düşünüyor, bazen kendimizi annelerimizin ‘klasik' yöntemlerine teslim ediyoruz. Oysa bize her konuda örnek olan Kur'an ve sünnet, çocuğu yetiştirmede de en iyi yöntemlerin ipuçlarını barındırıyor. Kainatın Efendisi'nin (sas) ve Kur'an'daki kıssalarla hayatlarından ibret almamız istenen diğer peygamberlerin yaşantılarını ebeveyn gözüyle okumak, çocukları doğdukları İslam fıtratıyla büyütmemiz adına ehemmiyet arz ediyor. Hatice Kübra Tongar tarafından yazılan ‘Fıtrat Pedagojisi 2Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları kitabı, evlatlarını en doğru şekilde büyütmek isteyen anne-babalar için el kitabı niteliğinde. Ebeveynlerin çocuk büyütürken karşılaştıkları problemlere peygamberlerin hayatı çerçevesinde bakan Tongar, sorunlarla bu açıdan baş etmenin yollarını anlatıyor. İşte her biri ayrı rehber olan o güzide peygamberlerin hayatlarından bazı örnekler...

Efendimiz'in terbiye sistemi: Sevgi, ilgi, saygı
O'nun (sas) başta mübarek torunlarına ve çocuklara olan düşkünlüğü hepimizin malumu. Peygamberimiz, devrindeki şanslı masumları terbiye ederken çoğu zaman onların dilinden konuşuyor. Gerektiğinde bir yetişkin gibi saygı gösterirken, bazen de onlarla çocuk olup oyunlarına katılıyor. Bu sebeple Hz. Hasan ve Hüseyin ile birlikte Cebrail (as) eşliğinde koşturmaca oynadığına da şahit oluruz, sekiz yaşındaki Amr bin Seleme'yi Kur'an-ı Kerim'i bilen olarak kavmine imam tayin ettiğine de… Çocuklar hata yaptığında onlara sevgi diliyle yaklaşmanın doğru davranış olmakla birlikte sünnete ittiba da olduğunu şu vak'ada görebiliriz: Efendimiz bir gün mescide giderken, kendi aralarında ezanla dalga geçen çocuklara rastlar. O'nu gören ufaklıklar ceza verilmesinden ya da kızılmasından korkarken, Kutlu Nebi'nin selamıyla karşılaşır. Ezanla dalga geçen Mahzure'yi muhatap alan Peygamberimiz onun başını okşayarak, "Ne kadar güzel sesin var. Mescitte de bu güzel sesinle ezan okur musun?” der. Azar bekleyen çocuk, lütufla karşılaşır ve hayatının istikameti Kur'an yolunda belirlenmiş olur.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Hz. Süleyman: Karıncanın sesine kulak verirdi
Yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevenlerin diyarında yaşamamıza rağmen etraftaki canlılara duyarlılık konusunda pek de yol kat ettiğimiz söylenemez. Kedilerin kuyruğuna teneke bağlamadan sinekleri kavanoza hapsetmeye kendimiz dışındakilere hayat hakkı tanımama konusunda uzmanız(!) Oysa Müslüman fıtratı her canlıya merhametle yaklaşabilmeye önem verir. Kur'an bu hassasiyete bir peygamber kıssasıyla şerh düşer: Dağa, taşa, kuşa, rüzgâra hükmeden peygamber Hz. Süleyman'ın azametli ordusu yeri göğü inletirken, onu bir karıncanın nidası durdurur. Sûreye de adını veren (Neml) karıncanın seslenişini şöyle anlatır İlahi Beyan: "Derken karınca vadisine geldiklerinde, onları gören bir karınca: ‘Ey karıncalar, haydin yuvalarınıza girin. Süleyman ve orduları, sizi fark etmeyerek ezip çiğnemesinler!' diye seslendi.” (Neml Sûresi - 18) Rabb'inin lütfuyla bunu duyan Hz. Süleyman, karıncaların yuvası bozulmasın diye ordusunun yönünü değiştirir.

Hz. Davud: Oğluyla istişare edip kararını uygulardı

Ebeveynler bazen çocuklarının isteklerini karşılamaya çalışırken farkında olmadan onları ‘mesuliyet' kavramından uzak tutuyor. Oysa sorumluluk almayan çocuk ileriki hayatında birçok sıkıntıya maruz kalabilir, hayat mücadelesinde zayıf düşebilir. Hz. Davud'un, ileride peygamberlik verilecek oğlu Süleyman (as) ile ilişkisine baktığımızda, ona küçük yaşlardan itibaren görevler verdiğini, fikrine hürmet ettiğini görüyoruz. Kur'an'da değinilen bir vak'ada, mülkünde adaletle hükmeden babasının baktığı davalara katılan Hz. Süleyman, ‘milletinin koyunlarının yayıldığı ekin' (Enbiya Sûresi-78) hakkında babasının hükmüne itiraz edip başka bir hüküm verir. Hz. Davud ise oğlunun kararını tatbik eder. Onun bu uygulaması günümüzde çocuklarını yaş veya konum dolayısıyla ‘Bir şeyden anlamaz' deyip gizli bir kibre bürünen ebeveynlere ders niteliğinde şüphesiz.

Hazreti Yakup: Evlatlarının büyük hatasına sabrederdi

Hz. Yusuf kıssası, başlı başına bir sûre içerisinde anlatılarak birçok vecihten bize öğütler verir. Çocukluğu, gençliği, yaşlılığı ayrı imtihanlarla dolu olan Yusuf (as) da, yine bir peygamberin oğludur. Babası Hz. Yakup'un imtihanı da çocuklarıyla olur. Yusuf'a düşkünlüğünü kıskanan diğer kardeşler, onu bir kuyuya atar. Hz. Yakup'un tepkisini ise şöyle anlatır Kur'an-ı Hakim: "Onlar Yusuf'un gömleğine sahte kan bulaştırarak getirmişlerdi. Babaları Yâkup, ‘Hayır!' dedi, ‘nefisleriniz sizi aldatmış, bu işe sevk etmiş. Artık bana düşen, ümitvar olarak güzelce sabretmektir. Ne diyeyim, sizin bu anlattıklarınız karşısında, Allah'tan başka yardım edebilecek hiç kimse olamaz!'” (Yusuf Sûresi-18) Kötülüğü evlatlarına değil de nefislerine veren Hz. Yakup'un bu tavrı, ileride Yusuf'un (as) da ‘Bugün size kınama yok' dediği gün geldiğinde tövbe etmelerine vesile olacak adımlardan biri olur.

Hz. Musa: Firavun'a bile yumuşak sözle gitti

"Beni bağırtana kadar uğraşıyor, ‘dur'dan ‘sus'tan anlamıyor!” Anne-babaların ağzından evlatları hakkında duymaya oldukça aşina olduğumuz bir cümle değil mi? Hem bir nimet hem de fitne, yani imtihan olarak emanet aldığımız çocukları her zaman sabırla sarıp sarmalayamıyoruz ne yazık ki… Oysa tatlı dille yılanı deliğinden çıkarmak o kadar da zor değil. Kur'an bunun için de yapılması gerekeni bize Musa Peygamber (as) üzerinden göstermiş. Elçisi Firavun'a giderken, Rabbi şöyle buyuruyor: "Ona tatlı, yumuşak bir tarzda hitab edin. Olur ki aklını başına alır, yahut hiç değilse biraz çekinir.” (Taha Sûresi-44) Kötülüğün temsili olarak anılan Firavun'a bile kavl-i leyyin, yumuşak sözle hitabı emreden İlahi Beyan, aslında masumiyet temsili çocuklara nasıl davranılması gerektiğini anlamak adına bir mesaj niteliği de taşıyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, HATİCE KÜBRA TONGAR Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, HATİCE KÜBRA TONGAR, hatice kübra tongar'ın son yeni çıkan kitabı fıtrat pedagojisi 2 peygamberlerin çocuk eğitimi metotları kitabı hayy yayınlarından çıktı bu kitabın satışı ve siparişini buradan yapabilirsiniz, Hayy Kitap, Evlilik Aile Pedagoji fıtrat pedagojisi 2, hayy yayınları
Peygamberlerin Çocuk Eğitimi Metotları, HATİCE KÜBRA TONGAR

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.