Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir, Ümmü Reyhane

Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir, Ümmü Reyhane

Barkod
islami dini eğitim - özdemir kitap
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir - Ümmü Reyhane
"Evlilik, Ehli Sünnet Anne, İslami Eğitim, Anne Rehberi, Anne Sütü Artıran Şeyler gibi Şifalı Öneriler, Evimiz İlk Medresemiz, Çocuk ve Televizyon Bilgisayar  İlişkisi, Ergenlik Dönemi Kız ve Erkek Çocuğu İçin Öneriler ve Daha Fazlası Bu Kitapta... 
"Evlilik, aile ve çocuk eğitimi üzerine yazılmış makaleler, denemeler ve öyküler...
Evi; ilk medrese olarak gören anne-babaların, evlilik serüvenlerinden başlayıp ergen çocuk eğitimine kadar devam eden süreçleri..
Evlilik bir niyet midir?
Evliliğin Manifestosu nedir?
Kaybedilen evlilikler, dışarıdaki kadınla yarışa mecbur edilen kadınlar..
İslam üzere kurulan yuvaların dinamikleri nelerdir?
Anneler için pratik "ev okulu" programları nasıl olmalıdır? Anneliğin en acemi ilk günleri: Emzirme, gaz sancısı, uyku sorunları, sütten kesme, iktidar mücadelesi, merhamet ve şefkatle sınavımız. Pedagoglar her zaman haklı mı? Prenses anne olamadığı için tek suçlu anneler mi?
Anne-babalar, çocuk eğitiminde kimi zaman "her şeye güç yetirmesi gereken" ilahlık makamına mı göz dikiyorlar?
Güç, yenilmezlik ve yanılmazlık; eğitimde her problemin anahtarı mı? Mahrumiyetten mahrum çocuklar, ileride bize nasıl bir gençlik va'deder?
Helal gıda'ya dikkat eden bir aile olmak gerçekten de "imkansız" mı? Helal rızık, "salih çocuk" üretir mi?
Teknoloji çağında çocuk yetiştirmenin zorlukları ve teknolojiye alternatifler.
Çocuklara "kitap okuma alışkanlığı" kazandırmanın püf noktaları. Televizyon, bilgisayar, internet ve telefonla ilişkilerimiz nasıl olmalı? Çocuğa "bilinçli kullanım" alışkanlığı nasıl verilir? Subliminal mesajlardan çocuk nasıl korunabilir?
Ergenliğe yaklaşırken ergen çocuk ve ebeveyn ilişkileri nasıl tesis edilir?
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Ümmü Reyhane
Editör: Muhammed Taha Sönmez
Redaksiyon: Müslüman Anneler Yayın Kurulu
Kapak Tasarım: Mustafa Erikçi
Katagori: Çocuk Eğitimi/0 Yaştan Ergenliğe Anne Babalara Eğitimde Başucu Kitabı
Sayfa Sayısı: 278
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
ÖNSÖZ’den
Selamların en güzeli ile..
"Şehrin defterini tutmaya talip şâir” değilim ben..
Bir döneme ışık tutmak, bir dönemin "anne-babalık ve çocukluk” hikayelerini yazmak iddiasında da değilim..
"Nasıl mükemmel anne-baba olunur?”
"Mükemmel çocuk nasıl yetiştirilir?” sorularına da cevap aramıyorum..SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
"Güç, iktidar, yenilmezlik, yanılmazlık, pes etmezlik” ilkeleriyle unuttuğumuz "âcizliğimizi, güçsüzlüğümüzü, zayıflığımızı, naifliğimizi, o secde halimizi” bir nebze de olsa hatırlayabilme/hatırlatabilme umuduyla kaleme aldım bu yazıları..
Seksenli yılların son demlerine yetişmişti çocukluğumuz.. İslamî hassasiyetleri dert edinen anne-babalarımız vardı bizim.. En büyük gayretleri; "asr-ı saadet modelinde” çocuk yetiştirmekti… Gün geldi, çevreleri tarafından en acımasız eleştirilere muhatap oldular. Gün geldi, "cahil, geri kalmış” damgası yediler. Fakat "kınayıcının kınamasına aldırmaksızın” hak bildikleri yolda ilerlemeye devam ettiler. Bizi de bu bilinç ve şuurla anne-babalık serüvenlerimize yolcu ettiler..
Şimdilerde sahnenin yeni figüranları olan bizler, aynı sıkıntılarla ve kat kat daha fazlasıyla karşı karşıyayız. İnsanların sözleri, eleştirileri bir yana, yaşadığımız bu teknoloji çağında, medyanın türlü türlü çirkin saldırılarına maruz kalıyor çocuklarımız. "Korumaya” sorumlu olduklarımızın, elimizden kayıp gitmesi korkusuyla daha bir sarılıyoruz geçmişimize..
Ve ne olursa olsun "oraları” yani o asr-ı saadet taraflarını ve onların izinden gidenlerin o samimi çabalarını unutmamaya azmediyoruz.

Bu çağın imkânlarını reddetmeden, "oraları” yaşamanın gayretine düşüyoruz. Ellerimizi, dillerimizi ve yüreklerimizi her daim duâda tutması için O’na niyâzda bulunuyoruz.
"Siz hala oralarda mısınız?” diyerek meselemizi basite indirgemeye çalışan, "oraları” artık geçmemiz gerektiği konusunda bize engin tecrübelerinden demetler sunan o mâlum şahıslara ise; "Evet, biz hala buralardayız? Peki siz neredesiniz?” sorusunu sormak istiyoruz..
Ve umutları tükenmeye yüz tutmuş kardeşlerimize "Yalnız değilsiniz!” diyerek zayıf ellerimizi birleştirip yeniden belimizi doğrultmak istiyoruz..SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir, Ümmü Reyhane Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir, Ümmü Reyhane, Ümmü Reyhane Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir Kitabı, Mearic kitap yayınları, ''Evlilik, Ehli Sünnet Anne, özdemir kitabevi konya, her anne ve babaya lazım, İslami Eğitim, Anne Rehberi,dini kitapçılar konya, Mearic Kitap Yayınları, Evlilik Aile Pedagoji islami dini eğitim - özdemir kitap
Çocuk Eğitiminde Zayıflık Her Şeydir, Ümmü Reyhane

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.