Teşvik Eden Ve Sakındıran Hadisler, Tergib ve Terhib Muhtasarı, Hafız Münziri

Teşvik Eden Ve Sakındıran Hadisler, Tergib ve Terhib Muhtasarı, Hafız Münziri

Kategori
Yayınevi
Barkod
tergib ve terhib muhtasarı, çelik yayınevi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Terğib Ve Terhib Muhtasarı, Teşvik eden Ve Sakındıran Hadisler, Hafız Münziri
1269 Hadis, 816 Sayfa
"et-Terğib ve’t-Terhib”, günümüzde, birçok Müslüman’ın evinde bulunması ve çeşitli yerlerde ders kitabı olarak okutulması sebebiyle Müslümanların nezdinde hakkıyla yerini bulmuş olan bir eserdir.
Ülkemizde çok ciddi bir bilgilenme açığı olduğu, insanımızın en temel konularda bile İslâmî bilgilerden yoksun olduğu gerçeğinden hareketle insanımızı doğrudan doğruya Kur’an ve hadislerle muhatap kılmak, bu sorunu çözmenin en iyi yöntemlerinden biridir. Bu nedenle "et-Terğib ve’t-Terhib”, ayet ve hadislerle İslâmî bir hayat ölçütü ve yaygın bir ümmet eğitimini hedeflemiş bir eserdir. Bu durumun ülkemiz insanları açısından ne kadar önemli olduğu aşikârdır.
Bu eserde; ihlas, ilim, namaz, alım satım, edep, zühd, cennet ve cehennem gibi konularda dinin yapılmasını ve yapılmamasını istediği şeylere dair hadisler derlenmiştir.
Bu eserdeki hadisler genellikle Kütüb-i Sitte, İmam Malik’in "el- Muvatta”ı, İbn Hibban ile İbn Huzeyme’nin "es-Sahih”leri, Ahmed b. Hanbel ile Ebu Ya’la el-Mevsıli’nin "el-Müsned”leri, yine Bezzar’ın "el- Müsned”i, Taberani’nin üç "Mu’cem”i, Hâkim en-Nisaburi’nin "el- Müstedrek”i, İbn Ebi’d-Dünya’nın kitapları, Beyhaki’nin "Şu’abu’l İman” ile "Kitabu’z-Zühd”ü ve Ebu’l-Kasım el-Isbahani’nin "et-Terğib ve’t-Terhib” gibi hadis kaynaklarından seçilerek konularına göre giriş bölümü ve yirmi dört bölüm halinde sıralanmasıyla meydana gelmiştir.

Yazar: Hafız Münziri
Tercüme, Tahric, Açıklama: Hanifi Akın
Katagori: Hadis-i Şerifler
Sayfa Sayısı: 816
Boyut: 15 x 22 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2017
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Teşvik Eden Ve Sakındıran Hadisler, Tergib ve Terhib Muhtasarı, Hafız Münziri Teşvik Eden Ve Sakındıran Hadisler, Tergib ve Terhib Muhtasarı, Hafız Münziri, Terğib Ve Terhib Muhtasarı Kitabı Teşvik eden Ve Sakındıran Hadisler, Hafız Münziri, tercüme tahric açıklama hanifi akın çelik yayınevi konya incele sipariş ver, Çelik Yayınevi, Hadis Sünnet tergib ve terhib muhtasarı, çelik yayınevi
Teşvik Eden Ve Sakındıran Hadisler, Tergib ve Terhib Muhtasarı, Hafız Münziri

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.