Zübdetül Buhari, Muhtasar Sahihi Buhari, Ömer Ziyaüddin Dağıstani Efendi

Zübdetül Buhari, Muhtasar Sahihi Buhari, Ömer Ziyaüddin Dağıstani Efendi

Kategori
Yayınevi
Barkod
Zübdeül Buhari - Sağlam yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Zübdetü'l Buhari - Muhtasar Sahih-i Buhari - Ömer Ziyaüddin Dağıstani - Tercüme: Harun Yıldırım
-Büyük Boy 17x24 cm Ebat - 1120 Sayfa
"Zübdetü'l Buhari'yi terceme ederken Allah Rasûlü sallallahu aleyhi ve selemin muradına en yakın manayı yakalayabilmek amacıyla Sahih-i Buhari'nin meşhur ve âlimler katında muteber olan İbnu Hacer el-Askalâni'nin Fethul-Bari adlı eserinden büyük ölçüde faydalandım. Hadisin senedinde ise zincirin en sonundaki ravi zikredilmiş, geri kalanı ise tercüme edilmemiştir. Ancak hadisin senedi, Arapça metninde olduğu gibi nakledilmiştir. Hadisleri tercüme ederken Allah Rasûlü sallallahu aleyhi ve selemin muradının hâsıl olabilmesi için geniş ve açıklamalı tercemeye gidilmiş ve bu konuda Allah Rasûlü sallallahu aleyhi ve sellemin o hadise yüklediği mana büyük bir titizlikle hadise lanse edilmiş ve bu konuda hadis ulemasının görüşlerine başvurulmuştur. Sahih-i Buhari'yi Müslümanlar Kurân-ı Kerim'den sonra ikinci kaynak olarak kabul etmişlerdir. Muhammed Ümmeti bu kitabı kabul etmiş ve hadislerin tamamının sahih olduğu hükmünü vermişlerdir. Sahih-i Buharı de gerçekten bu övgüyü hak etmiştir. Hadis ulemasının bu kitaba verdikleri önem, bunu anlayıp şerh etmedeki çaba ve gayretleri de bunu göstermektedir. Gerçekten özel olarak Sahih-i Buhari ve genel olarak hadis kitapları büyük çabalarla derlenip hadisler bir araya getirilmiştir. Öyle ki bir hadis için aylarca yol gidilmiş ve bunun için çok büyük çabalar harcanmıştır. İşte incelediğiniz bu Zübdetü'l Buhari'de Sahih-i Buhari'den seçilmiş 1527 hadistir. Böyle bir eseri Arapçadan Türkçeye aktarmayı nasip ettiği için Allah'a hamdu senalar olsun. Rabbim ahiret azığı kılsın. Okuyan kişilere ise öğrenme, yaşama, hıfz etme ve anlatmayı nasip etsin. Amin.
HARUN YILDIRIM 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Ömer Ziyaeddin Dağıstani Efendi
Tercüme: Harun Yıldırım
Katagori: Hadis-i Şerifler
Sayfa Sayısı: 1120
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Sert Kapak Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Zübdetül Buhari, Muhtasar Sahihi Buhari, Ömer Ziyaüddin Dağıstani Efendi Zübdetül Buhari, Muhtasar Sahihi Buhari, Ömer Ziyaüddin Dağıstani Efendi, Zübdetü'l Buhari Hadis Kitabı, Muhtasar Sahih-i Buhari - Ömer Ziyaüddin Dağıstani - Tercüme: Harun Yıldırım,-Büyük Boy 17x24 cm Ebat - 1120 Sayfa''Zübdetü'l Buhari'yi terceme ederken Allah Rasûlü sallallahu aleyhi ve selemin Sahih-i Buhari'nin meşhur ve âlimler katında muteber olan İbnu Hacer el-Askalâni'nin Fethul-Bari adlı eserinden Hadisin senedinde ise zincirin en sonundaki ravi zikredilmiş, geri,Sağlam yayınevi Satış noktası elif kitabevi konya,zübdetül buharisatın al sipariş ver kitaptakipcileri web sitesi,hisar yayınları,salah bilici, Sağlam Yayınevi, Hadis Sünnet Zübdeül Buhari - Sağlam yayınları
Zübdetül Buhari, Muhtasar Sahihi Buhari, Ömer Ziyaüddin Dağıstani Efendi

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.