Kudema Meclisi, İhsan Şenocak

Kudema Meclisi, İhsan Şenocak

Barkod
kudema meclisi kitabı, hüküm kitap
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Kudema Meclisi, İhsan Şenocak
"Bu kitapta farklı vesilelerle  Ahir zamanda yaşayan yada Ahir Zaman da okunan kudema yada kudemaya müntesip zatlar hakkında kaleme alınan yazıları bulacaksınız. Bütün bunlardan gaye ise onları suret ve siretiyle tanıyıp davalarına hayrul halef olmaktır..."
Kitapta hayatları Anlatılan Büyüklerden Bazıları: İmam-ı Gazalinin Çoçukları, Kadim Duruşlu Bir Halidi Şeyhi Mahmud Efendi, Ahıskalı Ali Haydar Efendi, İsmet Garibullah Efendi ve Tekkesi, Halidilik, İsmailağada 24 Saat,  Şeyhul İslam Mustafa Sabri Efendi, Mehmet Rüştü Aşıkkutlu, Osmanlı Olmakla İftihar Eden Şamlı Allame Muhammed Said Tantavi, Fatihin Son Dersiamı Muhammed Emin Saraç, İman ve Fikir Atlasımızın Büyük Muzdaribi Mehmed Akif, Hasan el Benna ve Seyyid Kutubu Nasıl Anlamalıyız?, Müslüman Gençliğin Ağabeyi Adnan Demirtürk, Mevzisini Terketmeyen Bir Müslüman Ömer Amca, O Gece abdulkadir Molla Kimlerle Görüştü, Yavuz Sultan Selim'den İrana: Evine Dön; Alem-i İslama; Toparlanın Geliyoruz!, Siyaset Sarayımızın Cümle Kapısı Abdulhamid, Türkiye'nin Uluslarlararası Tabelası Ulu Hakan Abdulhamid Han, Gölgesi İslam Coğrafyasına Düşen Bir Dağ Gibiydi Necmeddin Erbakan...."
"Kadim zamanlardan geçen asra kadar çoçuklar erken yaşta medreseye kaydolur, İslam harflerini öğrenir, her fenden kitaplar okur, metinler ezberlerdi, Ezberlenen metinler hoca huzurunda takrir edilir, unutmamak içinbelli aralıklarla tekrar edilirdi. Bunları Ezberleyerek yetişenler icazet alır, icazet verir, zamanla halk nazarında ayaklı kütüphane olarak kabul görürdü."
-Her soruya bizzat ezberledikleri ibareyi okuyarak cevap vermeleri, soranlar nezdinde güvenirliklerini artırırdı. Çok okur çok düşünür, az yazarlardı. Yazdıklarından çok daha fazlasını bilirlerdi. Bu durum kendilerine soru sorulduğunda daha da zahir olurdu. Talebenin kaynağa ulaşmasını kolaylaştırmak için cevap verirken kitapların bablarını, fasıllarını hatta sayfalarına da zikreden alimler vardı. Eğitimde kitabi kültür yanında şifahimirasın da önemli bir yeri vardı. Eğitimde kitabi kültür yanında şifahi mirasın da önemli bir yeri vardı. Medreseler kapatılıp alimlere okutma yasağı getirilince ilimdeki tevarüs durdu. İlim sonraki kuşaklara taşınamadı. Tedrisattan uzaklaştırılan alimler evlerine çekildi; çoçukları, sıra kitaplarını okumadığından  babalarının dünyalarına giremedi, onları anlayamadı. Bu yüzden sadece onların zühd ve takvalarından bahsettiler, babalarını farklı kılan ilimlerini sonraki nesillere aktaramadılar. Medresenin ilgası bizi islam dünyasından kopardığı gibi medeni birikimimizden de uzaklaştırdı. Birkaçç ferdi zuhur dışında ilimde tevarüs tarih oldu.
Büyük inlişaf için Kudema Meclisinden modern zamanın ders halkalarına diriltici soluklar taşımaya mecburuz..."
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: İhsan Şenocak
Editör: Cihad Ayan
Tashih: Abdulhamid Kılıç
Kapak ve Tasarım: Muhammed Fatih Demirtürk
Katagori: Ahir Zamanda Damgasını Vurmuş Alimler 
Sayfa Sayısı: 280
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kudema Meclisi, İhsan Şenocak Kudema Meclisi, İhsan Şenocak, hüküm kitap yayınlarından çıkan ihsan şenocak hoca'nın yazdığı ''Kudema Meclisi Kitabı'' kitapta son devir ahir zaman alimlerinin ve mahmut efendi hayatı buradan satın al spariş ver, Hüküm Kitap Yayınları, Tasavvuf kudema meclisi kitabı, hüküm kitap
Kudema Meclisi, İhsan Şenocak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.