Şemaili Şerif, Şahver Çelikoğlu

Şemaili Şerif, Şahver Çelikoğlu

Barkod
Şemaili Şerif Kitabı - Marifet Yay
Vitrin Katagorisi
1.321,60 ₺
Aynı gün kargo
Şemâil-i Şerif - Şahver Çelikoğlu
-17x24 cm Ebat - Karton Kapak - 448 Sayfa
” Şemail- i Şerif ” pek muhterem, Şahver Çelikoğlu Hanımefendinin, titiz, samimi, geceli -gündüzlü çalışmasıyla hazırlanmış bir muteber eserdir.
” Kendi ifadesiyle; Şemaili hazırlarken takip ettiğimiz yol; önce Buhari (r.a),Müslim (r.a) ve Tirmizi (r a)olmak üzere Kütüb-i Sitte’nin tamamını tarayarak, mevcut olan diğer hadis külliyatlarını da gözden geçirip alıntılar yaparak dikkatli ve titiz bir çalışma neticesinde kitap vücud bulmuştur.”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Şahver Çelikoğlu
Kapak Tasarım: Rukiye Erdönmez Ocak
Katagori: Peygamber Efendimiz S.aV 'in Şemaili 
Sayfa Sayısı: 448
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Allah’ın hükmü, ancak kesin vahyin olması ve sadık Peygamber (s.a.v.)’in onu haber vermesiyle öğrenilebilir. Durum böyle olunca insan mantığı Allah’ın emrine teslim olmayı gerektirir. Çünkü insan, Allah’ın (c.c.) yaratığıdır. Allah Teala da ilmiyle her şeyi ihata ettiği ve hükmünde hikmet sahibi olduğundan; kulluğun gereği O’na teslim olmaktır. Hayatın kanunları insanın Allah’a (c.c.) teslim olmasını gerektirir. Çünkü bu kanunları da, insanı da en iyi bilen Allah Teala ve Tekaddes Hazretleridir.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bütün yönleriyle İslam dininin anlaşılabilmesi, sünnetin eksiksiz-noksansız bir şekilde öğrenilmesiyle mümkün olabilir. Zira Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, ilahi emirleri insanlara tebliğ etmekle kalmamış, aynı zamanda dini bilfiil yaşamış ve tatbik etmiştir. O’nu (s.a.v.) tanımadan İslam’ı yaşamak mümkün değildir.

-” Şemail- i Şerif ” pek muhterem, Şahver Çelikoğlu Hanımefendinin, titiz, samimi, geceli -gündüzlü çalışmasıyla hazırlanmış bir muteber eserdir.
” Kendi ifadesiyle; Şemaili hazırlarken takip ettiğimiz yol; önce Buhari (r.a),Müslim (r.a) ve Tirmizi (r a)olmak üzere Kütüb-i Sitte’nin tamamını tarayarak, mevcut olan diğer hadis külliyatlarını da gözden geçirip alıntılar yaparak dikkatli ve titiz bir çalışma neticesinde kitap vücud bulmuştur.”

”Gözlerimizi saadet çağına çevirip, Resulullah (s a v) Efendimizin hayatını incelediğimiz zaman, orada islamın ruhi hayatının tatbiki örneklerini, zühdi ve tasavvufi yaşantının saf numûnelerini görürüz.

Tasavvufun aslını, Peygamber (s a v)Efendimiz ve ashabın yaşayış tarzında görmekteyiz. Peygamber (s.a.v) Efendimiz zamanında hal olarak bizzat mevcut olan tasavvuf, insanın ruhi kemale ermesini temin eden bir vasıtadır.Tasavvufun kaynağı da , Kitap ve Sünnet’tir.Resulullah(s a v) Efendimizin yaşadığı zühdi hayat , ashabı tarafından da benimsenmiştir. Tasavvufta Allah ‘a kul olmak azadeliktir, hürriyet- i ilandır. Resululah (s av) Efendimiz de kendisini hep ”kul peygamber”olarak tavsif etmişlerdir.

Tasavvufta önemli olan Resulullah (s a v ) ‘in Allah Teala’dan alıp vaz’ettiği, getirip tebliğ buyurduğu İslami esaslara uygun bir hayat yaşamaktır. Bugün inanmış kimselerin cemiyet içindeki çekingenlikleri ve tereddütleri, hayata intibaksızlığın bir neticesidir. Dini bilgiler, İslami prensipler kuvveden fiile geçmedikçe , sun’i hayattan, tabii hayata geçiş gerçekleşemez, denilmektedir.

Resulullah (s a v) Efendimizi tanımadan, O’nun yaşamını bilmeden , O’nu (s a v) yaşama, O’nun gibi yaşama çabasına giren ashabı(r a) örnek ittihaz ederek , yaşam biçimi haline getirmeden ,Kur’an ve Hadis ilimlerinden faydalanmak mümkün değildir.Buna kalden hale geçmeyen bilgi kırıntısı denilir ki, kıymeti harbiyesi yoktur. Oysa insan, alemin zübdesi ve kainatın gözbebeğidir. Bunun kadrini bilerek ve Yüce Rasülü (s a v), uyulması gereken tek sağlam örnek olarak almak, Müslümanlar için en salim ve sağlam yoldur.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Şemaili Şerif, Şahver Çelikoğlu Şemaili Şerif, Şahver Çelikoğlu, Şemail-i Şerif Şahver Çelikoğlu Şahver Çelikoğlu Peygamberimizin şemaili hilyesi ahlakı anlatan kitap imamı tirmizi marifet yayınları server konya satış, Marifet Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Şemaili Şerif Kitabı - Marifet Yay
Şemaili Şerif, Şahver Çelikoğlu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.