İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet, M. Asım Köksal, 8 Cilt 5 Kitap

İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet, M. Asım Köksal, 8 Cilt 5 Kitap

Yayınevi
Barkod
islam tarihi kitabı 5 cilt takım
Aynı gün kargo
İslam Tarihi - M. Asım Köksal - Büyük Boy 8 Cilt 5 Kitap - 3669 Sayfa
Peygamberler Peygamberi Hazreti Muhammed Aleyhisselam ve İslamiyet

Yazar: M. Asım Köksal
Kapak : İhsan Demirhan
Katagori: İslam Tarihi - Hz. Muhammed (s.a.v) Hayatı ve İslamiyet 
Cilt Sayısı: 8 Cilt 5 Kitap
Sayfa Sayısı: 3669
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
Yaratan Rabbinin adıyla  oku . O, insanı " alak " dan yarattı.
Oku, Senin Rabbin en cömert olandır. Alak 1-2
 
Eksiksiz tüm övgüler; âlemlerin Rabbi olan, hakkı batıldan ayırt ettiren, kitabı indir en Allah'a, salat ve selam da o indir ilen Kur'an'ı bizzat yaşayarak kendi hayatında gösteren, sınır koyma yetkisi kendisine verilen O'nun Rasulüne, ehli beyte ve ashabına olsun. Amin 
 
          İSLAM TARİHİ -  HZ. MUHAMMED (sav) VE İSLÂMİYET
 *Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını anlatan en kapsamlı eser.

*Okuyucuyu Asr-ı saadet ikliminde dolaştıran. Sahabilerle beraber yaşıyormuş gibi hissettiren abide bir eser.

*İslâm dininin ve tarihinin ana kaynaklarından istifade ile yazılmış değerli bir çalışma.
*Yazarın, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevini bırakıp hayatını adadığı bir kitap.

*Bu eser; Peygamberimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını anlatan en geniş eser olmasının yanında, İslâm dininin tamamlanması ve insanlığa gönderilen en mükemmel son din olmak üzere ikmal ediliş tarihidir.

*Avrupalı yazarların dinimiz ve peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve selem) hakkında yazdıkları kasıtlı kitaplar karşısında, İslâm ana kaynaklarına dayanarak onun doğuş tarihini kaleme alma ihtiyacının ürünüdür.

Merhum Mustafa Asım Köksal'ın hayatının en güzel meyvesi olarak kabul edilen "Peygamberler Peygamberi Hz. Muhammed Aleyhisselam ve İslâmiyet" adlı eser her bir cildi orijinal iki cildini ihtiva edecek şekilde 4 cilt halinde yayına hazırlandı.

Bu müstesna eser Pakistan hükümetinin Sîret Kitapları Milletlerarası Yarışmasında 1983 yılında birinciliğe layık görülmüş ve Türkçe Siyer kitapları arasında en muteber ve en detaylı eser olarak kabul görmüştür.


Son Peygamber Hz. Muhammedin (S.A.V) hayatını en ince detaylarına kadar bilmek isteyen ve İslam tarihinin en önemli zaman dilimi olan asr-ı saadeti daha yakından tanımak isteyenler bu kaynak kitaba müracaat etmelidir.
Asım Köksal, eseri hazırlayışını şu şekilde anlatıyor: "Bu eseri hazırlarken günde en az 12 saat çalışmışımdır. Bir olayı günlerce, hatta haftalarca araştırmışım ve ondan sonra yazmışımdır. Çalışmam esnasında çevremle irtibatımı tamamen keserek kendimi araştırmaya vermişimdir. Çevremde olan hadiseler beni hiçbir zaman etkilememiş ve çalışmama engel olmamıştır. Ne bir istirahat, ne bir gezinti yapmadan, hatta bayramlarda bile fırsat buldukça çalıştım. Böyle hızlı bir çalışmanın sonucu, böyle kısa bir müddette [23 senede] tamamlayabildim. Eğer istirahat ederek, rahatımı düşünerek bu işi yürütmeye çalışsaydım, belki yarısına gelemezdi. (…) Hayatımızın en mes’ud, en mutlu devri; her türlü güçlük ve ağırlığına rağmen, bu kitabı yazmakla geçirdiğimiz devir olmuştur.”
 
                  ÖNSÖZ
 Bizi, her şeyi yaratan, bitmez tükenmez nimetleri içinde yaşatan Yüce Allah'a hamd ve sena eder; sevgili Peygamberimiz, dünya ve ahirette en büyük rehber ve önderimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam Efendimizi ve bütün ev halkını, kendisiyle sohbet ve İslâm dâvasına hizmet edenleri sevgi ve saygı ile selamlarım.
 
İtalyan müsteşrik Caetani'nin; İslâmiyet ve Peygamberimiz hakkında bazı müsteşrik, profesör ve rahiplerin yardımlarıyla yazdığı ve Hüseyin Cahid'in dilimize çevirip İslâm Tarihi adıyla yayınladığı 10 ciltlik kitabı beş yıl inceleyerek tesbit ettiğimiz sayısız yanlışlar, isnad ve iftiralar hakkındaki "Reddiye"mizi yazdıktan sonra -ki, onu yazmamış olsaydık Peygamberimiz Aleyhisselamın hayatına ve İslâmiyete ait bilgileri, başta Kur'ân-ı Kerîm ile hadis ve sünnet mecmuaları olmak üzere, kaynaklarımızdan derleyip yaymak ve yabancı tercümanları aradan çıkarmak gücünü, azim ve cesaretini belki de kendimizde bulamazdık- Hz. Muhammed Aleyhisselam ve İslâmiyet adını verdiğimiz kitabımızı kaleme almak için, ilk işimiz, 31 yıldan beri çalışmakta bulunduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığındaki vazifemizden emekliye ayrılmak oldu.
 
İlk önce, muhtasar birer cilt halinde Mekke ve Medine devirlerini yazmayı kararlaştırıp hemen işe başladık.
 
 Mekke devrini bitirdikten sonra, bu kararımızdan vazgeçip Medine devrinin muhtasar bir özeti yerine, on bir ciltlik geniş bir tarihini yazdık ve bu on bir ciltlik çalışmada:
Mekke devrine ait muhtasar ciltte dayandığımız kaynakları her bahis sonunda topluca göstermemizin yerine; okuyanlara itimad gelsin, araştırma yapacak olanlara da kolaylık olsun diye, her sahifenin altında, o bahsin kısmen veya tamamen bulunduğu kaynakları, cilt ve sahife numaraları ile gösterdik.
 
Kitabımızda kaynakları konuşturmakla yetindik.
 
Şahsî görüşlerimizle araya girmekten kaçındık.
 
Karşılaştığımız müphem noktaları, uzun araştırmalar yaparak bulduğumuz bilgilerle aydınlatmaya çalıştık.

Her  türlü acz ve noksanımıza rağmen giriştiğimiz bu işte, Yüce Allah lütuf ve yardımını bizden esirgemedi, kesmedi.
 
Yalnız Peygamberimiz Aleyhisselamın hayatının değil, İslâm dininin de bir tarihi niteliğinde sayılabilecek olan; eskilerin de, yenilerin de yadırgamayacakları açık, sade ve akıcı bir dille kaleme alınmış bulunan bu kitabımızdan, her sınıf okuyucunun yararlanacağına ve memnun kalacağına inanıyoruz.
 
Hayatımızın en mes'ud, en mutlu devri; her türlü güçlük ve ağırlığına rağmen, bu kitabı yazmakla geçirdiğimiz devir olmuştur.
Çünkü, başından sonuna kadar bütün bir devri, olanca çileleri ve mutlulukları ile, sevgili Peygamberimiz Aleyhisselamın ve ashabının yanında yaşamış gibi idik.
 
Kitabımızı okuyanların da bu kanaate varacaklarını sanıyoruz.
 
Peygamberimiz Aleyhisselamın hayatını okumak ve öğrenmekte; erkek-kadın her Müslüman için, hatta herkes için, temiz, ibretli ve mutlu bir hayatı örnek edinip kendilerini kötü örneklerin etkilerinden kurtarmak, başka bir deyişle İslâmiyeti öğrenmek, yaşamak, dünya ve âhiret mutlulu¬ğunu kazanmak vardır.1
 
 ***
 Peygamberler Peygamberi Muhammed Aleyhisselam ve İslâmiyet adıyla okuyucularımıza 8 cilt halinde sunduğumuz bu kitap; 12 cilt olarak hazırlanmış ve Pakistan hükümetinin Sîret Kitapları Milletlerarası Yarışmasında 1984 yılında birinciliğe layık görülerek ödüllendirilmiştir.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet, M. Asım Köksal, 8 Cilt 5 Kitap İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet, M. Asım Köksal, 8 Cilt 5 Kitap, ışık yayınları baskısı olan m. asım köksal yazdığı ''İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet m. asım Köksal 8 Cilt 5 Kitap'' olup ucuz fiyata buradan satın al sipariş ver, Işık Yayınları, Siyer - İslam Tarihi islam tarihi kitabı 5 cilt takım
İslam Tarihi, Hazreti Muhammed ve İslamiyet, M. Asım Köksal, 8 Cilt 5 Kitap

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.