Pendname, Feridüddin Attar

Pendname, Feridüddin Attar

Barkod
semerkand yayınları - anlatı dizisi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Pendnâme - Feridüddin Attar
"Pendnâme, Hz. Mevlana Celâleddin Rûmî’nin (k.s) feyiz aldıgı büyük mutasavvıf sair Seyh Ferîdüddin Attâr (k.s)’ın kaleme aldıgı bir ahlâk kitabıdır. Din, tasavvuf ve ahlâk konularının ele alındıgı bu eserde, Attâr ,bizlere çesitli nasihatler vermektedir.
Herkesçe anlasılabilir bir üslûpla yazıldıgından, kendisini defalarca okutan bu kıymetli kitap sark klasikleri arasına girmis ve bu üslûpla yazılan diger yapıtlara ısık tutmustur. Mehmet Ali Özkan’ın çevirisiyle bizlerle bulusan bu degerli eser, unutulan degerlerimiz içinden yolumuza bir ısık tutacaktır...
Büyük mutasavvıf ve mütefekkir Şeyh Ferîdüddin Attâr [kuddise sırruhû] tarafından kaleme alınan bu eserin muhtevası; din, tasavvuf ve ahlâk konuları içermektedir. "Nasihat kitabı” anlamına gelen Pendnâme isimli bu eser, yüzyıllardır önemini yitirmeden günümüze kadar ulaşmıştır.
 Pendnâme, İslâm âlimleri tarafından büyük ilgi görmüş ve birçok âlim tarafından, talebelerine ders olarak okutulmuştur. Şark klasikleri arasında yer alan bu kıymetli kitap, Türk şairlerini de etkilemiş ve Anadolu’da bu tarzda pendnâmeler kaleme alınmıştır. İslâm uleması tarafından çok defa şerhedilen ve tercümesi yapılan eser birçok dile çevrilmiştir. Üzerinde çalışma yaptığımız bu değerli kitabın çevirisinde Şeyh Mehmed Murad Nakşibendî’nin [kuddise sırruhû] Mâ-hazar isimli şerh kitabı esas alınmıştır.
 
Yaklaşık 1000 beyit civarında kaleme alınan eser, mesnevi nazım şeklindedir ve bu tarzda yazılan diğer eserlere de ışık tutmuştur. Bizler de bu kıymetli eseri siz değerli okuyucularımız için tercüme edip hazırladık.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Feridüddin Attar
Tercüme: M. Ali Özkan
Katagori: Anlatı - Tasavvuf - Ahlak
Sayfa Sayısı: 88
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Pendname, Feridüddin Attar Pendname, Feridüddin Attar, Pendnâme Feridüddin Attar kitabı, semerkand yayınları,''Pendnâme, Hz. Mevlana Celâleddin Rûmî’nin, anlatı dizisi, tasavvuf, doğu klasikleri, aşkname, esrarnamei kitap, satın al, Semerkand Yayınları, Edebiyat Roman semerkand yayınları - anlatı dizisi
Pendname, Feridüddin Attar

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.