Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Büyük Boy Ciltli, 960 Sayfa

Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Büyük Boy Ciltli, 960 Sayfa

Yayınevi
Barkod
durali yılmaz şamua kağıt ataç yayınevi
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Mârifetname - Erzurumlu İbrahim Hakkı - Sadeleştiren: Prof. Dr. Durali Yılmaz
17x24 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - Şamua Kağıt - 960 Sayfa
"Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın "Mârifetnâme”si, yazıldığı 18. yüzyıldan bu yana bütün Türk-İslâm dünyasının en çok okunan eserlerinden biri olmuştur. Bulak (Mısır), İstanbul ve Kazan’da defalarca basılan bu büyük eser, Fransızca ve Farsça’ya da çevirilerek bütün dünyada ilgiyle okunmuştur.
 Mârifetnâme dinî, tasavvufî, sosyal ve tabiî bilimlerin tümünü içinde toplayan muazzam bir ansiklopedidir. Denilebilir ki, Mârifetnâme başlı başına bir kütüphanedir. Bizden önceki nesiller ondan çok şey öğrendiler, biz de öğrenmekteyiz ve gelecek nesiller de öğreneceklerdir. "

Yazar: Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri
Sadeleştiren: Prof. Dr. Durali Yılmaz
Katagori: Tasavvuf, Sohbet, Astroloji, Çeşitli Dini ve Bilim Konuları
Sayfa Sayısı: 960
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri

 Sınırsız hamd, sayısız şükür, sonsuz övüş, tek ve benzersiz olan Allah'a ol­sun. O, âlemlerin her işini sonsuz bilimiyle takdir edip belirlemiştir. Cihanın gö­rüntülerini bitmez bilimiyle tertip edip tespit eylemiştir. Cihanın gül bahçesini, insan gülünün kokusuyla süslemiştir. Bütün cihanı insan için, insanı da kendisi­nin bilinmesi için var edip, eşyanın gerçeğiyle manaların inceliklerini hep insan­da toplayıp ortaya çıkarmıştır. İnsan ruhunu "Cami" adına suret yapmış, onu emanetlerin yüklenicisi ve sırların yeri kılmıştır. Âlemin bütününde olan nice bin hikmetine, bilginleri bilen eylemiştir. Cihan kitabının her bir harfinden marifeti­nin belirtileri üzerinde düşünenleri arif eyleyip, gönül âlemine dalan kullarını kendi huzurundaki Kabe'de ibadet edici eylemiştir. Salavatların en erdemlisi, tahiyyatların en mükemmeli, teslimatın en güzeli, kâinatın efendisi, yaratıkların en şereflisi, varlıkların özü peygamberimiz aleyhissalatüvesselâm hazretlerinin en büyük adına ve akl-ı evvel olan en mükemmel ruhuna olsun ki o, "Sen olmasay­dın, felekleri yaratmazdım." hitabıyla yüceltilmiştir. O, halkı cehalet karanlıkla­rından hidayet nurlarına çıkarmıştır. Kendi nefsini bilen ümmeti, Hak bilgisini bulmuştur. Selâm ve hürmet onun ashabına olsun ki onlar, sözlerinde, işlerinde, imanlarında ve ahlâkın her hususunda ona uyup iman nuru ve irfan huzuruyla gönülleri dolmuştur. Allah'ın rızası hepsinin üzerine olsun.
  SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu değersiz ve gerçek fakir İbrahim Hakkı, bu kitabı aziz ve şerif oğlu Seyyit Ahmet Naîmî için kaleme alıp, ona hitap eder ki Allah, seni her iki cihanda aziz etsin. Öncelikle bilinsin ki Hak Taâlâ iki cihanı insanoğulları için ve insanoğullarını da kendisini tanımaları için yarattığını herkese duyurmuştur. Nitekim lütuf ve keremiyle "Ben gizli bir hazineydim, bilinmeyi sevdim ve beni tanımala­rı için varlıkları yarattım." buyurmuştur. Şu hâlde âlemin ve insanın yaratılma­sında sonuncu maksat ve yüce istek, Mevlâ'nın bilinmesidir. Bu sonsuz devlet ve tükenmez saadet her şeyden öncedir. Ancak bu, nefsini bilmeye bağlı olup, nefsi­ni bilmek de bedeni bilmeye dayanır. Bedenin bilinmesi âlemin bilinmesiyle olur. Âlemin bilinmesi ise gerçek bilimlerledir. Bu sebepten dolayı bir miktar astrono­mi ve felsefeden alıp toplayarak, bir miktar anatomi ilminden devşirip seçerek, bir miktar da kalp bilimi ve irfandan alıntı yapıp ele alarak bu güzel kitabı Türk diline tercüme edip, bir mukaddime, üç kitap ve bir sonuç üzere telif ve tasnif et­tim. Mukaddimesi, genel İslâm bilgisi, dünya ve ahret âlemlerinin özetidir.

Sonuçtan, çok­luk âleminde olan vücudun aşamalarının hükümlerini bilip, hududunu koruyup kollayarak, Huda'nın yaratıklarına sevgi ve şefkatle kalplerin sevgilisi oldukta, esenlikle toplumu gönlünce bulasın. Rahatla âlemin azizi olasın. Çünkü bu şerefli kitapta nizam, bu güzel üslûp üzere tamam olup alıcı gözüyle okuyanları, Mev­lâ'nın ayetlerinin gerçeğini bildirmiştir. Bu kitabın adı "MARİFETNAME" olup bitiş tarihi bin yüz yetmişe yetmiştir. (1170 H./ 1756 M.)

 


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Büyük Boy Ciltli, 960 Sayfa Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Büyük Boy Ciltli, 960 Sayfa, Mârifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Sadeleştiren, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Ataç yayınları, astroloji, bilim, din tasavvufi sohbet kitabı satış ve siparişi,çelik yayınevi kitapları,elif kitabevi konya, Ataç Yayınları, İbadet - Ameller durali yılmaz şamua kağıt ataç yayınevi
Marifetname, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Büyük Boy Ciltli, 960 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.