İslam Hukukunda Akidler, Prof. Dr. Orhan Çeker

İslam Hukukunda Akidler, Prof. Dr. Orhan Çeker

Yayınevi
Barkod
İslam Hukukunda Akitler Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İslam Hukukunda Akidler - Prof. Dr. Orhan Çeker
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Prof. Dr. Orhan Çeker - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi
Dizgi: Ali Ünlü
Katagori: İslam hukunda insanlar arasında yapılan sözleşmeler/Akidler
Sayfa Sayısı: 272
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
İslamın akid görüşü, bir tez halinde üzerinde pek durulmamış bir konudur. Şimdiye kadar bir ansiklopedi maddesi ve birkaç sayfa olarak ele alınmıştır. Aynı konu Arap aleminde ilgilileri daha çok meşgul etmiş ve yeni yazılan kitaplarda daha geniş yer tutan üniteler meydana getirmiştir.İslamın akid görüşü ve akidler, muâmelâtın önemli ve bütünlük yüzdesi içerisinde ekseriyetini oluşturan bir bölümdür. Buna göre mevzuun önemini takdir edersiniz.Bu eserde önce, akidlere toplu bakış ünitesinin muhtevasında akid görüşü (akid nazariyesi) anlatılmış, sonra da akidler tek tek ele alınıp tanıtılmış ve konuya bir netice ile son verilmiştir.Tezin hazırlanmasında ana kaynak kitaplar başta olmak üzere kavaid kitaplarına, değişik tarihlerde hazırlanmış kanunnamelere, son zamanlarda mevzu ile ilgili olarak kaleme alınmış eserlere müracat edilmiştir.İslamın akid nazariyesini ortaya koyabilmek ve akidlere toplu bakış yapabilmek için herşeyden önce İslam Hukukunda akidleri çok iyi tanımak şarttır. Akidlerin tanınması, akid görüşünü anlamaya yardım edecektir. Bize kalırsa her ikisini bir arada işlemek pek yerinde olacaktır.İslamın akid nazariyesini tespit etmekle hem zamandan hem de maddî yönden tasarrufta bulunulmuş olur. Sırası geldikçe her akid için "Bu akdin rüknü icab ve kabûldür” demek yerine, akid nazariyesi konusu içerisinde bu cümleyi bütün akidlere teşmil edip "Akdin rüknü icab ve kabuldür” demek elbette iyi olur. Toplu bakış kısmına girmeyen ve akdin kendisine has kalan hususlarda akidler tek tek söz konusu edilmek sûretiyle ilgili bilgiler tamamlanmış olur.İşin başında planımızı bu şekilde düşündük ve zaten konuyu da aynı şekilde işledik. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde planımızın tasvib görmesi ve bize aynı şeylerin tavsiye edilmesi, akid nazariyesini ele alan şahıslardan bâzılarının aynı usul doğrultusunda hareket etmesi -usûl ve düşüncemizin tasdik edilmiş olması açısından- bizi memnun etmiştir.Müslümanlar artık kurslar ve baldan bir parmak seviyesindeki eğitimle yetinmemelidir. İslâmî ilimlerde "Uzman Kişi”leri bolca yetiştirmenin zamanı gelmiştir ve geçmiştir.Zamanımızda, ihtisas öğretimi seviyesinde İslâmî ilimler tedris edilmelidir. 8 veya 10 seneyi kapsayacak bu öğretimi yapanlara "Uzman Kişi” gözüyle bakılıp müslümanların işleri kendilerine havale edilmelidir. Bu derecede bir ilmiye sınıfı adaylarının fakiriyiz ve onun ızdırabını çekmekteyiz. Bu mesûliyeti, bütün müslümanlar, kendi hisseleri nispetinde paylaşacaktır.Veresetül-Enbiya olan selefimiz vazifelerini ifa etmişler ve dünyaya veda edip gitmişlerdir. Kendilerini eserlerinden tanıdığımız bu şahsiyetler, çalışmaları neticesinde uzak mesafeleri aydınlatmışlardır. Şimdi iş, kendilerinin vârislerine düşmüştür.Meseleleri ele alışta branşımıza has mesuliyet duygusuyla hareket ettik. Beşerin nisyan ile mâlûl olduğunu unutmadık. Ve bunu daima hatırda tutmak da istiyoruz.Çalışmalarımızın topluma faydalı olması dileğiyle Allahu Tealaya duacıyız. Tevfik Ondandır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İslam Hukukunda Akidler, Prof. Dr. Orhan Çeker İslam Hukukunda Akidler, Prof. Dr. Orhan Çeker, İslam Hukukunda Akidler - Prof. Dr. Orhan Çeker, Yazar: Prof. Dr. Orhan Çeker - Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi,,orhan çeker fetvalar, orhan çeker banka promosyonu, orhan çeker video, orhan çeker kimdir, orhan çeker kitapları, orhan çeker ilmihal dersleri, orhan çeker islam hukukunda akitler, orhan çeker talak,slam hukuku kitapları, islam hukuku ders notları, islam hukuku pdf, islam hukuku kaynakları, islam hukukuna giriş, islam hukuku terimleri, islam hukuku yüksek lisans, mecelle,tefsir ve akaid kitapları, akaid kitapları indir, akaid kitapları okuma, kitap download kitapları, akaid nedir,, akaid dersleri, akaid kitapları nedir, akaid konuları,, Tekin Kitabevi, Fıkıh - İlmihal İslam Hukukunda Akitler Kitabı
İslam Hukukunda Akidler, Prof. Dr. Orhan Çeker

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.