İlahi Fetihler, Futuhatül İlahiyye, Şeriat, Tarikat, Hakikat, Ahmed İbn Acibe, Büyük Boy Ciltli

İlahi Fetihler, Futuhatül İlahiyye, Şeriat, Tarikat, Hakikat, Ahmed İbn Acibe, Büyük Boy Ciltli

Kategori
Barkod
İlahi Fetihler Kitabı - Semerkand
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İlahi Fetihler - Futuhatül İlahiyye - Şeriat - Tarikat - Hakikat - Ahmed İbn Acibe El- Haseni K.s
Büyük Boy 17x24 Ebat - Sert Kapak Ciltli - 632 Sayfa
"Kitaptan başlıklar: Sufilerin hallerini anlamak, Tasavvuf İlminin Aslı, Tasavvufun Hakikatı, Bazı sırların açıklanması, Marifetullahın bedeli, Tasavvuf ilminin fazileti, mücahedenin çeşitleri, Tasavvuf yolunun hükümleri, Şeyh ve şeyhlik hakkında, Kamil insan, yeme içme adabı, Cemaat ve kardeşlik edebi, Sufilerin edepleri, Semanın hükmü ve edepleri, Yolculuk ve şeyhleri ziyaret etme edebi, İnsanlardan birşey isteme edebi, Müridle ilgili meseleler, Tövbe şartları, Müşahede makamı, beka makamı, zühdün faydaları, Tasavvufu inkar edenlere kınama, Kesbi ilimler, Tefekkür ve ibret almaya teşvik, Alimle Arifim farkı,asrımızda tasavvuf ve daha fazlası bu kitapta..."

Yazar: Ahmed İbn Acibe El- Haseni k.s
Tercüme: Doç.Dr. Dilaver Selvi
Editör: Hüseyin Okur
Katagori: Tasavvuf
Sayfa Sayısı: 632
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Sert Kapak Ciltli
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Yazar Ahmed İbn Acibe El Haseni k.s Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi:
18.yüzyılın önemli sufilerinden ve tasavvufun Darkaviliğin Acibiyye kolunun da kurucusu olan Ahmed ibn Acibe (1747–1809) Fas'ın Tanca ile Tıtvân şehirleri arasında bulunan Hamîs köyünde doğmuştur. Henüz çocuk denecek yaşta ilim hayatına atılmıştır. Kendi aile üyeleri dışında pek çok hocası olmuş ilim tahsili için doğduğu kentten ayrılıp daha sonraları ders vereceği yapacağı Tıtvan'a gitmiştir. Yine kuzey afrikalı sufilerin büyüklerinden olan Ataullah İskenderi'nin Hikem adlı meşhur eserini okuduktan sonra ilimle uğraşmaya ara verip uzlet hayatını tercih etmiştir. Tasavvufla asıl bağı ise 46-47 yaşlarında (1793) Şazeli tarikatının Darkaviyye kolunun kurucusu olan Mulay el-Arabi ed-Darkavi ve onun icazet verdiği Muhammed el-Bûzîdî ile tanışıklığıyla başlar. Şeyhinin egosunun kırılmasına yönelik olarak verdiği dilencilik yapmak, yamalı elbiselerle dolaşmak vs. gibi tüm pratikleri yerine getirir. Nihayetinde şeyhinin halifeleri arasına dahil olur. Eserleriyle tasavvufun en çetrefilli konularına getirdiği izahlar ve sevilen kişiliğiyle kısa zamanda çok sayıda öğrencisi olan İbn Acibe tasavvufa muhalif yöneticilerin dikkatini çeker ve hapse atılır. Tasavvufu bırakması yönünde işkencelere maruz kalır. Hapisten çıkar. 1809 tarihinde 64 yaşında Ğumara kentinde vefat eder.
Ekberi bir sufi olan Abdullah İbn Acibe diğer sufilerin kitaplarını yorumlamış, tasavvuftaki bazı sırların izahını yapmış ve kutsal kitabın (Kur'an-ı Kerim) gizli, içrek (ezoterik/batıni) yorumu denilen işari tefsiri gerçekleştirmiştir. Tefsiri Kur'an ayetlerinin derin anlamlarını açıklamaktadır. Hiçbir eseri henüz Türkçe'ye aktarılmamış olan İbn Acibe, tasavvuf tarihindeki önemi sebebiyle Batılı araştırmacıların da dikkatini çekmiş, altı ciltlik en önemli eseri Bahr-ı Medid adlı eserinden bazı bölümler ve bazı risaleleri İngilizce'ye çevirilmiştir. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İlahi Fetihler, Futuhatül İlahiyye, Şeriat, Tarikat, Hakikat, Ahmed İbn Acibe, Büyük Boy Ciltli İlahi Fetihler, Futuhatül İlahiyye, Şeriat, Tarikat, Hakikat, Ahmed İbn Acibe, Büyük Boy Ciltli, İlahi Fetihler Kitabı Futuhatül İlahiyye,Şeriat ,Tarikat,Hakikat,Ahmed İbn Acibe El- Haseni K.s, Semerkand Yayınları,Tasavvuf,''Kitaptan başlıklar: Sufilerin hallerini anlamak, Tasavvuf İlminin Aslı, Tasavvufun Hakikatı, Bazı sırların açıklanması, elif kitabevi konya satış ve sipariş,, Semerkand Yayınları, Tasavvuf İlahi Fetihler Kitabı - Semerkand
İlahi Fetihler, Futuhatül İlahiyye, Şeriat, Tarikat, Hakikat, Ahmed İbn Acibe, Büyük Boy Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.