Hangi Suyu İçmeli? Kemal Özer

Hangi Suyu İçmeli? Kemal Özer

Kategori
Yayınevi
Barkod
Hangi Suyu İçmeli Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hangi Suyu İçmeli - Kemal Özer
"Zemzemden musluk suyuna "İyi ve kötü su" hakkında bilmeniz gereken herşey!"
 "Bu kitap, halkın su ile ilgili en temel sorularına yanıt veriyor:
-Hangi su iyi, hangi su temiz, hangi su sağlıklı?
-Hangi suyu içmeliyim?
-Çocuğuma hangi suyu içirmeliyim?
-Hangi sulardan uzak durmalıyım? 
Bu sorular önemli çünkü sularımız gözle göremediğimiz şekillerde kirletiliyor. Özellikle pestisit olarak adlandırılan öldürücü kimyasalların tarımda kullanılması aşamasında topraklarla birlikte yüzey ve yeraltı suları da kirleniyor. Bunun üstüne şehir şebeke suları ve ticari ambalajlı sular çeşitli dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutuluyor. Dezenfektan ürünler de sağlığımızı tehdit edebiliyor. Ve suyun nihai tüketiciye ulaşması aşamasında ambalajlar devreye giriyor. Bunlar da sağlıksız!
Evet, su sadece okulda öğrendiğimiz H2O formülünden ibaret değil, H2O’ya ilaveten organik ve inorganik maddeler içeren bir hayat kaynağı.
Bu nedenle biyolojik, kimyasal ve radyolojik hiçbir kirlilik içermemesi gereken suların, aynı zamanda mineraller açısından da zengin olması gerekiyor. Hangi Suyu İçmeli?, suda bulunan mineralleri ayrıntılı olarak tablolarla ele alıyor, içtiğimiz suda ne oranda bulunması gerektiğine yer veriyor. 
Niçin en ideal su zemzem? Zemzemin özellikleri ve hastalıkları iyileştirici etkileri ne? İbn-i Sina’ya göre iyi su nasıl olmalı? İslam, Osmanlı, gerçek hekimler suyu nasıl ele alıyorlardı?
Musluk suyu mu içmeliyiz, ambalajlı su mu? Satın aldığımız ambalajlı suların ambalajları hangi tehlikeleri içeriyor? Kanser yapan BPA’lı damacanalar ve kısırlığa yol açan petler hayatımızda ne ölçüde yer tutuyor? Kemal Özer Hangi Suyu İçmeli? kitabında insan sağlığı açısından hayati olan bu ve benzeri birçok konuya da açıklık getiriyor.

Yazar: Kemal Özer
Katagori: Sular hakkında - iyi ve kötü sular hangileri
Sayfa Sayısı: 304
Boyut: 16 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kemal Özer’in ‘Hangi Suyu İçmeli’ kitabında konuya ilişkin bilgiler var. Zira musluktan düzgün su akması salt belediyelerin denetlemelerine bağlı değil. Bizim de evdeki borulara, tesisata yılda bir kez göz atmamız gerekiyor. İşte Özer’in kitabından musluk suyunda dikkat edilmesi gerekenler. 
Bina girişlerinde filtreleme yapan küçük bir ek var. Bu küçük parça yılda bir kez mutlaka yenilenmeli. 
Muslukların uç kısımlarında sökülebilen bir bölüm vardır. İçinde kir ve pas birikir. Bu aparatlar yıkanmalı ve ev yapımı keskin bir sirke içinde bekletilip temizlenmeli. 

Çeşme bağlantıları kontrol edilmeli, kir ve pas oluşmuş ise aynı şekilde sirke ile temizlenmeli yahut yenilenmeli. 
Mutfakta sabah suyunu hemen kullanmayın. Zira duran su bozulur, kokuşur. Borularda bekleyen suların birazcık akmasına izin verin ki bekleme anında oluşabilen kirlilik veya kokulardan arınabilelim. 
İç tesisat borularıyla ilgili bilgi alın. Paslanmaz krom kaplamalı boruları tercih edin.
Yaşadığınız şehir ve semtin suyuyla ilgili su idaresiyle sürekli temasta olun. Denetim ve analiz sonuçlarını sık sık isteyin. Verileri arşivleyin ve değerlerdeki değişimi kontrol edin. Riskli maddeler söz konusuysa belediyenize baskı uygulayın. Nakil boruları hakkında bilgi edinin. Sağlıksız ve tehlikeli maddeler ise değişimi için mücadele edin
 kitap satışı:kitaptakipcileri.com
Hangi kaptan içmeli?
Su ve diğer sıvıların tüketiminde kullanabileceğimiz en uygun ambalaj camdır. Plastik ambalajlar yaygın kullanıma sahip olsa da çok sağlıklı değildir. Özellikle pet şişelere güneş direkt temas ettiğinde çözülme başlayacağından ambalajdaki zararlı maddelerin suya geçişi hızlanır...

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hangi Suyu İçmeli? Kemal Özer Hangi Suyu İçmeli? Kemal Özer, Hangi Suyu İçmeli Kemal Özer hayy kitap yayınları, ''Zemzemden musluk suyuna ''İyi ve kötü su'' hakkında bilmeniz gereken herşey!'' ''Bu kitap, halkın su ile ilgili en temel sorularına yanıt veriyor: -Hangi su iyi, hangi su temiz, hangi su sağlıklı? -Hangi suyu içmeliyim? -Çocuğuma hangi suyu içirmeliyim? -Hangi sulardan uzak durmalıyım? elif kitabevi konya,hayy kitap satış noktası, Hayy Kitap, Sağlık Tıp Hangi Suyu İçmeli Kitabı
Hangi Suyu İçmeli? Kemal Özer

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.