Hacı Ata Adanmış Bir Gönül İnsanı, Muhittin Küçük

Hacı Ata Adanmış Bir Gönül İnsanı, Muhittin Küçük

Yayınevi
Barkod
9789944125178
Piyasa Fiyatı
12.50
Aynı gün kargo
Hacı Ata Hacı Kemal Erimez 
"Adanmış Bir Gönül İnsanı"

Yazar: Muhittin Küçük
Kapak: İhsan Demirhan
Editör: Hasan Hayri Demirel
Sayfa Sayısı: 512
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi:  Ekim 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Fatih'in adıyla ve Fatih semtiyle bütünleşmiş Fatih Camii, beş yüz küsur yıllık tarihi boyunca kim bilir nice vezirleri, paşaları; nice âlim ve fazıl insanları, nice sanatkâr ve şairleri; meşhur veya meçhul nice mü'minleri son yolculuğuna uğurlamıştı.
http://www.kitaptakipcileri.com/Haci-Ata-Adanmis-Bir-Gonul-Insani-Muhittin-Kucuk,PR-1471.html
Takvimler 14 Mart 1997 Cuma'yı gösterdiği gün, dünyadan çok ukbayı hatırlatan ve burcu burcu maneviyat kokan bu tarihî mekân, olağanüstü günlerden birini yaşıyordu. Çoğunluğu gençlerden oluşan her yaştan insan, o geniş cami avlusunu tıklım tıklım doldurmuş; avludan yan sokaklara, caddelere taşmıştı. Yüzleri hüzünlü, gözleri yaşlı bu maşerî kalabalık, bir kutlu ve talihli insanı Rabbine yolcu etmek için toplanmıştı. Talihli diyoruz, çünkü böyle muhteşem bir cenaze merasimi herkese nasip olmaz. Bu gözü yaşlı muazzam kalabalığa şahit olan pek çok insan belki, 'Onun gibi yaşayıp onun gibi ölmeli.' diye geçiriyordu içinden. 
Fatih Camii civarındaki esnafların ifadesiyle; Fatih yakın tarih itibariyle böylesine muazzam kalabalığı bir Üstat Necip Fazıl Kısakürek?in bir de sekizinci Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ın vefatında cenazesinde görmüştü. Peki, kimdi bu talihli insan? Ünlü bir devlet adamı mı, herkesçe bilinen usta bir şair mi, yoksa büyük bir âlim mi? Hayır, o ne ünlü bir devlet adamı, ne tanınmış bir şair ve âlimdi. Aksine o halkın içinden bir insandı. Ama o, bu alâkayı fazlasıyla hak etmişti. Çünkü o Allah'ın kendine lutfettiği maddî-manevî bütün varlığıyla ömrünü hayır ve eğitim faaliyetlerine adamış bir insandı. Çünkü o, hayatı boyunca hep eğitim demiş, hayırlı nesiller demiş, okul demiş ve kendini bu mukaddes hizmete adamış 'Okul Adam Hacı Kemal Erimez?di. 
Peki, ölümü bile güzel; hayra ve hizmete vesile olan bu kutlu insan kimdi? Nerede doğup büyümüş, nasıl yetişmiş, neler yapmıştı? Neler yapmıştı ki her yaştan binlerce insanı toplamıştı etrafına? Nasıl yaşamıştı ki genç yaşlı bu kadar insanın gönlüne taht kurmuştu'
http://www.kitaptakipcileri.com/Haci-Ata-Adanmis-Bir-Gonul-Insani-Muhittin-Kucuk,PR-1471.html
Bu soruların cevabını bulmak, pek çok yönüyle yeni nesillere örnek olabilecek bir model insanı tanımak anlamına geliyor. O, 'Örnekleri Kendinden' olan 'Gönüllüler Hareketi'nin ilklerinden ve öncülerindendi. Batılılar; küçük, dar bir alanda, az bir başarı gösteren insanlarını gelecek kuşaklara en güzel şekilde tanıtıyor. Hacı Kemal Erimez ve emsali nice değerlerimiz var ki destanı yazılmaya onlardan çok daha lâyık. İşte biz de bu düşünceyle, Hacı Kemal Erimez'i genç nesillere ve gelecek kuşaklara tanıtmayı bir vefa borcu bilerek böyle bir çalışma içine girdik. 

Onun hudutsuz hizmet aşkını, hiç bitmeyen heyecan ve enerjisini, imanındaki iç derinliğini, gözyaşlarıyla ve hafakanlarla geçirdiği uykusuz gecelerini şüphesiz kelimelere dökmek imkânsız. Bizim yaptığımız, daha çok o örnek insanın dostlarının, arkadaşlarının hafızalarında kalan hatıralarını kısmen de olsa gün ışığına çıkarmaktan ibaret. Kitabımızın; Hacı Kemal'in, Orta Asya'daki sevenlerinin ifadesiyle Hacı Atanın hayatını adadığı, onun ruhunu şad edeceğine inandığımız eğitim hizmetlerine vesile olması en büyük dileğimizdir...

Hacı Ata Hacı Yusuf Kemal Erimez Kimdir?
Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan Hacı Yusuf Kemal Erimez bir ufuk insandı. Millî ve mânevî değerlerin yanında ahlâkî duyarlılıkları da kendine rehber edinen; hoşgörüye, gelişime, pozitif bilimlere, teknolojiye ve yeni düşüncelere açık bir “Altın Neslin” yetişmesi için varlığını ortaya koyan bir “okul insan”dı. Ömrü buyunca bu duygularla koşturdu ve çok sayıda eğitim müessesesinin açılmasına vesile oldu.

Sevenleri tarafından “Hacı Ata” olarak yâd edilen Hacı Kemal Erimez, 22 Nisan 1926’da Samsun’un Havza kazasında dünyaya geldi; ama hayatının büyük bir bölümünü Aydın ve İzmir havalisinde geçirdi. Babası Osmanlı döneminde Beyrut’ta jandarma komutanlığı yapmış ve görevi sırasında buranın asil ailelerinden birinin kızı olan Subhiye Hanım’la evlenmişti. Subhiye Hanım, fasih Arapça konuşan, derin İslâmî bilgilere sahip bir Osmanlı kadınıydı. İşte böyle bir hanımefendinin oğlu da kendisini hayır ve hasenâta adayan, âlimlere karşı büyük saygı ve sevgi besleyen bir insan olmuştu. Zengindi, yedi sülâlesine yetecek zeytinlikleri, mülkleri, hattâ bir de elmas madeni vardı. Ama maddî imkânlarını hayır işlerine adayacak kadar da cömert bir insandı.

Hacı Kemal Erimez, mütevazı olmanın yanında hayatı boyunca bir İstanbul beyefendisinin özelliklerini hep üzerinde taşıdı. Sosyal yönü itibariyle çok açık bir insandı. Gençlik yıllarında Ege havalisinde deve güreşleri ve mehter gösterileri tertip etmişti. Siyasetin nabzını elinde tutan insanlarla yakınlığı bulunan bu zât, 1950’li yıllarda ezânın yeniden aslına uygun olarak okunması yolundaki gayretlerinden dolayı, dine hizmet düşüncesiyle bir dönem sağ partileri destekledi. Ancak seçilme arzusuyla siyasete hiç bulaşmadı ve bu noktada kendisine sunulan cazip teklifleri daima geri çevirdi. Hele kılavuzunu, en yakın dâvâ arkadaşını bulduktan sonra bütün mesaisini ve maddî imkânlarını eğitim ve hayır işleri adına kullanmaya başladı.

O’nun dikkat çeken hususiyetlerinden biri de, eğitim ve hizmet adına dile getirilen tavsiyeleri, “Bunlar bana söyleniyor. Hemen yerine getirmem lâzım” diyerek bizzat üzerine alması ve bir yerde emir telâkki etmesiydi. Bu husustaki işaretleri, hattâ îmaları dahi emir telâkki ediyor; maddî ve mânevî gücünü zorlayarak bunları yerine getirmeye çalışıyordu. Hiç tereddüt etmeden dükkânlarını ve hattâ evini bile satmış; ciddî bir aşk ve şevk içerisinde talebelere burs verme, okullar açma gayreti içine girmişti. Şahsî gayretlerinin yanında başkalarının da kapısını hiç çekinmeden çalıyordu. Hakikaten o, gerçek bir dâvâ adamıydı. Hizmet ederken hiçbir suretle nefsine pay çıkarmayan ve kendini sıfırlayan bir insandı. Eğitim hizmetlerinde varlığını ortaya koyarken beklentisizdi, Allah’ın rızasını kazanmaktan başka bir gayesi yoktu.
http://www.kitaptakipcileri.com/Haci-Ata-Adanmis-Bir-Gonul-Insani-Muhittin-Kucuk,PR-1471.html
Vefalı ve civanmert bir insan olan Hacı Kemal Erimez, çeşitli sahalarda yapılan hizmetlerde hep ilklere imza attı. Eğitim hizmetlerinin müesseseleşmesi adına, yetmişli yıllardan itibaren Anadolu’yu adım adım dolaştı. Yurtiçi ve yurtdışındaki açılımlarda ipi hep önde göğüsleyen kahramanlardan biri oldu. Ömrünün sonlarında Orta Asya’daki hizmetleriyle şahikaya ulaştı. Yetmiş küsur yaşlarında ömrünün son günlerini Tacikistan’da ağır şeker rahatsızlığı altında geçirdi. Bu münasebetle denebilir ki, bir irfan âbidesi olan bu zâtın çok kimseye hakkı geçti. Hâli vakti yerinde olmasına rağmen dünya malında gözü olmadı, mütevazı bir hayat yaşadı. Başında rehber kabul ettiği insanın: “Hacı Kemal, senle benim evimiz olmaması lâzım, dünyaya çalışıyoruz hissini etrafa uyarmayalım. Gel bir kulübeciğimiz olmadan yaşayalım bu dünyada. Bu hayırlı işleri dünyalık menfaatler için yapmadığımıza, Allah’ın rızasını aradığımıza hâlimiz şahit olsun.” sözüne samimiyetle sâdık kaldı ve hayatında tatbik etti. Bu vefakâr ve cömert insan, yıllarca kiralık bir evde veya bir okulun mütevazı odasında yatıp kalktı ve dünya namına arkada bir şey bırakmadan gitti. Tam anlamıyla önden giden bir atlı oldu. 13 Mart 1997 tarihinde bu fâni dünyadan göçüp dâr-ı bekâya irtihal eden Hacı Kemal Erimez, inşallah şahadet makamına ulaştı.

Cenazesine gelen on binler ve hala günümüzde tertiplenen anma programına iştirak eden binler adeta bunun destekçisi…
Ruhun Şad, mekanın CENNET olsun Hacı Ağabey…
http://www.kitaptakipcileri.com/Haci-Ata-Adanmis-Bir-Gonul-Insani-Muhittin-Kucuk,PR-1471.html
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hacı Ata Adanmış Bir Gönül İnsanı, Muhittin Küçük Hacı Ata Adanmış Bir Gönül İnsanı, Muhittin Küçük, Hacı Ata Hacı Kemal Erimez Kitabı, ''Adanmış Bir Gönül İnsanı'' Yazar: Muhittin Küçük, Kapak: İhsan Demirhan, Editör: Hasan Hayri Demirel, Sayfa Sayısı: 512,Fatih Camii civarındaki esnafların ifadesiyle; Fatih yakın tarih itibariyle böylesine muazzam kalabalığı bir Üstat Necip Fazıl Kısakürek?in bir de sekizinci Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ın vefatında cenazesinde görmüştü. Peki, kimdi bu talihli insan? Hacı Ata Hacı Yusuf Kemal Erimez Kimdir? Ömrünü eğitim ve hayır işlerine adayan Hacı Yusuf Kemal Erimez bir ufuk insandı. Millî ve, Kaynak Yayınları, Siyer - İslam Tarihi 9789944125178
Hacı Ata Adanmış Bir Gönül İnsanı, Muhittin Küçük

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.