Nebevi Sünnet, Muhammed Ali Es Sabuni

Nebevi Sünnet, Muhammed Ali Es Sabuni

Yayınevi
Barkod
9786055440701
Aynı gün kargo
Nebevi Sünnet - Muhammed Ali Es Sabuni
Peygamberimizin Sünnetleri ile İlgili Sahabe 
ve İslam Alimlerinin Kaynaklarından...

Yazar: Muhammed Ali Es Sabuni
Tercüme: Yard. Doç. Dr. Muammer Ali Bayraktutar
Sayfa Sayısı: 200
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Hz. Peygamber'in sünneti, tarih boyunca muhtelif eleştirilerin odağı olmasına rağmen, hiçbir dönemde önemini kaybetmemiş, sahabeden itibaren günümüze kadar Müslümanların Kur'an'dan sonra en büyük ilgisine mazhar olmuştur. Zaman zaman yalnız Kur'an'la yetinmeyi öne süren tavır ve yaklaşımlar sergilenmeye çalışılsa da, sünnet-i nebeviye'nin dindeki temel yeri ve konumunda bir değişiklik söz konusu olmamış, Kur'an'dan sonra dinde ikinci temel kaynak vasfını daima muhafaza etmiştir.

Elinizdeki kitapta İslam'da Hz.Peygamber'in sünnetinin yeri ve önemi vurgulanmakla birlikte, hadis ve sünnetin tarihi serüvenine dikkat çekmekte, ayrıca nebevi sünnetle ilgili bazı şüphe ve yaklaşımlara cevap vermekte, bu arada kitap özellikle Hz. Peygamber'in sünnetini sevdirmeyi, dindeki vazgeçilmez konumunu ve fonksiyonunu kavratmayı amaçlamaktadır.
www.kitaptakipcileri.com
Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, şer'î ilimlerin birçok alanında ve Kur'ân ilimlerinde kendisini ispat etmiş yetkin bir ilmî şahsiyettir. Şeyh Sâbûnî'nin çalışmalarına örnek olarak Safvetü't-Tefâsîr, Min Kunûzi's-Sünne, Ravâ'i'u'l-Beyân fî Tefsîri Âyâti'l-Ahkâm ve diğer eserlerini sayabiliriz. www.kitaptakipcileri.com

Şeyh Sâbunî kırkı aşkın eser yazmıştır. O asrımızın bilinen meşhur âlimlerindendir. Eserleri İslami ilimlerde, araştırmacıların, entelektüellerin ve ilim talebelerinin müracaat ettiği önemli kaynaklardan olup Türkçe, Malayca ve Urduca başta olmak üzere bir çok dile çevirilmiştir. 

Şeyh Ali Sabuni 1930 yılında Suriye'nin ilim ve âlimler şehri olan Halep'te ilim ile meşhur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Halep şehrinin büyük âlimlerindendir. Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, Arapça ilimlerini, faraiz(miras) ilmini ve diğer dinî ilimleri babası Şeyh Cemil'den okudu. Diğer yandan Suriye'nin ileri gelen âlimlerinden dersler aldı. 

Hocalarından bazıları şunlardır: Şeyh Muhammed Necip Sirâc, Şeyh Ahmed eş-Şemmâ' Şeyh Muhammed Said el-İdlibî, Şeyh Rağıb et-Tabbâh, Şeyh Muhammed Necip Hiyata. 
www.kitaptakipcileri.com
Şeyh Sâbûnî 1952 senesinde Ezher Üniversitesi, eş-Şerî'a fakültesini bitirdi. Daha sonra Şerî kadâ (yargı) bölümündeki tahassus eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun oldu ve el-Âlimiyye diplomasını almaya hak kazandı. el-Âlimiyye, o dönemin en yüksek ilmî kariyeri olup günümüzdeki doktoranın muadilidir. Daha sonra ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek olan tedris faaliyetlerinde bulundu. 

Daha sonra Suudi Arabistan'a göç etmek durumunda kaldı ve burada Mekke-i Mükkerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şerîa fakültesinde dersler vermeye başladı. Buradaki tedris hizmeti yaklaşık yirmi sekiz yıl devam etti. www.kitaptakipcileri.com
Bu uzun süre boyunca üniversite hocaları yetiştirdi ve Ümmü'l-Kurâ Üniversitesi'nde birçok klasik eserin tahkikini yaptı. İmam Ebû Cafer en-Nahhâs (v.338h.)'ın "Me'âni'l-Kur'ân adlı tefsirinin tahkiki bunlardan sadece biridir. 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Nebevi Sünnet, Muhammed Ali Es Sabuni Nebevi Sünnet, Muhammed Ali Es Sabuni, Nebevi Sünnet Kitabı - Muhammed Ali Es Sabuni, Peygamberimizin Sünnetleri ile İlgili Sahabe ve İslam Alimlerinin Kaynaklarından... Yazar: Muhammed Ali Es Sabuni Tercüme: Yard. Doç. Dr. Muammer Ali Bayraktutar, Yasin yayınevi, Elif Kitabevi, Konya, Arifan, Şeyh Muhammed Ali es-Sâbûnî, şer'î ilimlerin birçok alanında ve Kur'ân ilimlerinde kendisini ispat etmiş yetkin bir ilmî şahsiyettir. Şeyh Sâbûnî'nin çalışmalarına örnek olarak Safvetü't-Tefâsîr, Min Kunûzi's-Sünne, Ravâ'i'u'l-Beyân fî Tefsîri Âyâti'l-Ahkâm ve diğer eserlerini sayabiliriz.Şeyh Sâbûnî 1952 senesinde Ezher Üniversitesi, eş-Şerî'a fakültesini bitirdi. Daha sonra Şerî kadâ (yargı) bölümündeki tahassus eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun oldu ve el-Âlimiyye diplomasını almaya hak kazandı., Yasin Yayınevi, Siyer - İslam Tarihi 9786055440701
Nebevi Sünnet, Muhammed Ali Es Sabuni

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.