Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut

Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut

Kategori
Yayınevi
Barkod
delilleriyle islam akaidi, erkam
Aynı gün kargo
Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut 
17x24 cm Ebat Sert Kapak Ciltli, 1. Hamur Kağıt 690 Sayfa
"Ehl-i Sünnet’in inançla ilgili görüşlerini, âyet ve hadisler ışığında yansıtan bu kitabın, dînî bilgisi ve öğrenim seviyesi ne olursa olsun, herkese faydalı olacağı inancını taşıyorum..."
Bu Kitap İslam Akaidi alanında hem muhteva hemde hacimce bir ilki oluşturmaktadır. Bir müslümnın inanç esaslarını en detaylı bir şekilde ele alan kitap, kütüphanelerde bulunması gereken bir başucu kitabı. 
Müellifin önsözde ifade etitiği şu satırlar kitabın neden yazııldığını ve hangi ihtiyaca cevap verdiğini en güzel şekilde anlatmaktadır:
''Bir Müslüman, önce dinini, inancını, sonra mümin olarak yapacağı vazifeleri, uzak duracağı hususları öğrenmeli ve buna göre hayatına çeki düzen vermelidir.
Her seviyede insanın muhtaç olduğu inançla ilgili bilgilerin derli toplu yer aldığı bir kitabın yazılmasına ihtiyaç olduğu kanâatindeyim. Bu eserimde, herkesin faydalanabileceği inanç esaslarıyla ilgili bilgileri toplamaya çalıştım. Konuları ele alırken, o konudaki âyetlerin bir kısmının metin ve tercümeleriyle yer almasına ehemmiyet verdim. Bazı konularda çok sayıda âyet bulunduğu için, bunlardan bir kaçını zikretmekle yetindim. Konu hakkındaki hadis-i şeriflerden bulabildiklerimi sadece tercümeleriyle zikretmeyi uygun gördüm. Bazılarının metnini de verdim.
Bu bir "Kelâm” kitabı değildir. Çünkü Kelâm kitaplarında konular ele alınırken çoğunlukla çeşitli mezheplerin görüşlerine de yer verilir. Mezheplerin görüşleri, ileri sürdükleri delilleriyle birlikte değerlendirilir. Böylece bir mukâyese yapma imkânı olur. Ben ise sadece "Ehl-i Sünnet”in görüşlerine yer verdim. Diğer mezheplerin görüşlerine çok az temas ettim. Bu bakımdan, bu eserin, bir "Ehl-i Sünnet Akâidi” olduğu söylenebilir. 
İnanç esaslarıyla ilgili bilgiler Kur’ân-ı Kerîm’de çok açık bir şekilde yer almaktadır. Bazı konularda o konu ile ilgili bir kaç âyeti sıralamakla yetindim. Çünkü âyetlerde zikredilen konular, herkesin net anlayacağı şekilde açıktır. Bazan da âyetin delâlet ettiği mânâya kısaca işaret etmekle yetindim.
Ehl-i Sünnet’in inançla ilgili görüşlerini, âyet ve hadisler ışığında yansıtan bu kitabın, dînî bilgisi ve öğrenim seviyesi ne olursa olsun, herkese faydalı olacağı inancını taşıyorum...
İslamın İman esasları; Allaha, Peygamberlere, Meleklere, Kitaplara, Ahiret gününe, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine ve öldükten sonra dirilmeye iman olarak öteden beri altı esas olarak sırlanmış ve akaid kitaplarında da bu şekilde yerini almıştır. Hepimizin kütüphanesinde mutlaka bulundurduğu ilmihal kitapları, bir müslümanın günlük hayatı, muamelatı ve sosyal ilişkilerinin tanziminde nasıl bir yol izleyeceği hususunda yardımcı olan başucu eserlerdir. İbadet hayatımız, aile hayatımız, akrabalarımızla ilişkilerimiz, eşya ile olan münasebetimiz, ticaret hayatımız vs. konuları ile ilgili kısa ve net bilgileri biz ilmihal kitaplarından öğreniriz. İlmihal bir başka manası ile 'fıkıh' demektir. Fıkhı, İmam Azam Ebu Hanife, 'Kişinin lehine ve aleyhine olan şeyleri bilmesi' olarak tarif eder.

İman esasları geniş bir şekilde izah ediliyor
Erkam Yayınlarını şimdiye kadar yayınlanan akaid kitaplarından farklı olarak yayınladığı Delilleriyle İslam Ahaidi bir yönü ile ilmihal formatında. İmanın altı esasının detaylı anlatımı yanında kitabı ilginç kılan, mavzubahis iman esaslarının muhtevasının geniş bir şekilde izah edilmesi. Dinin tarifi, kaynağı, kökeni ve sınıflandırlıması gibi temel konularla kitaba başlanmış. İman esaslarına geçilmeden evvel, insanın inanma ihtiyacı ve gerçeği arama konusuna vurgu yapılmış. İman ve inkar bakımından insanların sınıflandırlması konusunda mümin, kafir, müşrik, münafık gibi ifadeler detaylı olarak izah edilimiş.

Bu bir 'Kelam' kitabı değildir

Kitabı benzeri diğer kitaplarından ayıran önemli özelliklerden birisi de mevzuları delilleri ile ortaya koyması. İslam Akaidi alanında hem muhteva hemde hacimce bir ilki oluşturan kitap, Müslümanın inanç esaslarını en detaylı şekilde ele alıyor. Mehmet Bulut'un önsözde ifade etitiği şu satırlar kitabın neden yazıldığını ve hangi ihtiyaca cevap verdiğini en güzel şekilde anlatıyor: Herkesin faydalanabileceği inanç esaslarıyla ilgili bilgileri toplamaya çalıştım. Konuları ele alırken, o konudaki âyetlerin bir kısmının metin ve tercümeleriyle yer almasına ehemmiyet verdim. 
Bazı konularda çok sayıda âyet bulunduğu için, bunlardan bir kaçını zikretmekle yetindim. Konu hakkındaki hadis-i şeriflerden bulabildiklerimi sadece tercümeleriyle zikretmeyi uygun gördüm. Bazılarının metnini de verdim. Bu bir "Kelâm” kitabı değildir. Çünkü Kelâm kitaplarında konular ele alınırken çoğunlukla çeşitli mezheplerin görüşlerine de yer verilir. Mezheplerin görüşleri, ileri sürdükleri delilleriyle birlikte değerlendirilir. Böylece bir mukâyese yapma imkânı olur. Ben ise sadece "Ehl-i Sünnet”in görüşlerine yer verdim. Diğer mezheplerin görüşlerine çok az temas ettim. Bu bakımdan, bu eserin, bir "Ehl-i Sünnet Akâidi” olduğu söylenebilir. İnanç esaslarıyla ilgili bilgiler Kur'ân-ı Kerîm'de çok açık bir şekilde yer almaktadır. Bazı konularda o konu ile ilgili bir kaç âyeti sıralamakla yetindim. Çünkü âyetlerde zikredilen konular, herkesin net anlayacağı şekilde açıktır. Bazen da âyetin delâlet ettiği mânâya kısaca işaret etmekle yetindim. Ehl-i Sünnet'in inançla ilgili görüşlerini, âyet ve hadisler ışığında yansıtan bu kitabın, dînî bilgisi ve öğrenim seviyesi ne olursa olsun, herkese faydalı olacağı inancını taşıyorum...

Yazar: Prof. Dr. Mehmet Bulut
Katagori: Kelam, Akait, İnanç
Sayfa Sayısı: 690
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Delilleriyle İslam Akaidi İslam İnanç Esasları İtikadı Kitabı Prof. Dr. Mehmet Bulut 690 Sayfa Ehl-i Sünnet Kelam İlmi Erkam Yayınları Sipariş, Erkam Yayınları, Akaid İnanç delilleriyle islam akaidi, erkam
Delilleriyle İslam Akaidi, İslam İnanç Esasları, Prof. Dr. Mehmet Bulut

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.