Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu, Prof. Dr. Mehmet Görmez

Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu, Prof. Dr. Mehmet Görmez

Kategori
Yayınevi
Barkod
Mehmet Görmez - Sünnet ve Hadis
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu - Prof. Dr. Mehmet Görmez
14x21 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - 416 Sayfa
""İslam toplumu, tarih boyunca sünnet ve hadisi yanlış anlamaktan çektiğini, uydurma hadislerden çekmemiştir.”
*Muhammed Gazâlî
Hadis ilimlerinin hemen hepsi, hadislerin sübut ve sıhhat problemini çözmeye yöneliktir. Hadis metinlerini anlamaya yönelik az sayıdaki ilim dalı ise gelişme gösterememiştir. Sünnet ve hadisi anlama sorununa pratik çözüm olarak sunulan usûl-i fıkıh da bir kanun yorumlama ve tahlil tarzı olduğu için yeterli olamamıştır. 
Bu kitap, sünnet ve hadisi doğru anlama doğrultusunda bir metodolojiye duyulan ihtiyacı tartışmakta ve bu doğrultuda yeni adımlar atmayı teklif etmektedir..."

Yazar: Prof. Dr. Mehmet Görmez - Diyanet İşleri Başkanı
Son Okuma: Yıldıray Kaplan
Grafik Tasarımı: Nurullah Özbay
Katagori: Hadis ve Sünnetin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu
Sayfa Sayısı: 416
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Elinizdeki kitap, Sünnet ve Hadisin anlaşılması ve yorumlanması ile ilgili metodik üç sorunun cevabını arayan akademik bir çalışmadır. 

1 - Hadis ilmi veya ilimleri içinde İslam Peygamberi'nin sünnetini ve hadislerini doğru anlamamıza ve doğru yorumlamamızı sağlayacak bir metodoloji var mıdır? 

2 - Tarihte egemen olduğu şekilde usul-i fıkhın anlama yöntemi ile hadisleri ele almak doğru mudur? Doğru ise bugün geçerliliği nedir? 

3 - Rasül-i Ekrem'in çağımıza dönük yüzünü tespit etmek, onun sünnet ve hadisini doğru anlamak ve doğru yorumlamak için yeni bir metodolojiye ihtiyaç var mıdır? Varsa bunun için atılması gereken adımlar nelerdir? 
www.kitaptakipcileri.com
Ancak peşine ifade etmek gerekir ki bu çalışma, Sünnet ve Hadisi doğru anlamak ve doğru yorumlamak için ne kapsamlı bir yöntem, ne de geliştirilmiş yeni bir metodoloji ortaya koyma iddiasında değildir. 

Zira sun'i olarak harici etkenlerle, masa başında hazırlanan metodolojiler, birer teori ve zihin jimnastiği olmaktan öteye geçemezler. 
Metodolojiler ancak bir gelenek içinde, tabii bir süreç dahilinde ve hayatın pratiklerinden kopmadan oluşurlarsa işlev görürler. 
Kitapların, makalelerin yazarları, ilimlerin kaşifleri ve mucitleri olur; fakat metodolojilerin yazarları olmaz. 

Olsa olsa yazarların metodoloji oluşumuna katkıları olur.. 
www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu, Prof. Dr. Mehmet Görmez Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu, Prof. Dr. Mehmet Görmez, diyanet işleri başkanı mehmet görmez Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu kitabı, otto diyaney vakfı yayınları,''İslam toplumu, tarih boyunca sünnet ve hadisi yanlış anlamaktan çektiğini, uydurma hadislerden çekmemiştir.satış sipariş elif kitabevi konya, Otto Yayınları, Hadis Sünnet Mehmet Görmez - Sünnet ve Hadis
Sünnet ve Hadisin Anlaşılması ve Yorumlanmasında Metodoloji Sorunu, Prof. Dr. Mehmet Görmez

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.