Şeyhul İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı, Dr. Ali Öge

Şeyhul İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı, Dr. Ali Öge

Kategori
Yayınevi
Barkod
9789944735261
Piyasa Fiyatı
10.00
Aynı gün kargo
Şeyhu'l İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı

Yazar: Dr. Ali Öge
Sayfa Sayısı: 368
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: Konya
Basım Tarihi:  2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: İthal Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

İslam Düşüncesi’nin gelişim sürecinde hiç şüphesiz Osmanlı ilim adamlarının büyük etkileri vardır. Osmanlı’nın en görkemli dönemlerinde yaşamış askerî, idarî ve dinî görevlerde bulunmuş olan İbn Kemal, gerek yazdığı eserleriyle gerek yetiştirdiği talebeleriyle döneme damgasını vurmuş bir Osmanlı alimi ve Şeyhu’l-İslam’ıdır. Askerlikten gelmesi hem devlet adamı olarak hem de bir ilim adamı olarak cesur hareket etmesini sağlamıştır. O’nun bu cesaretini sırf askerlik mesleğine bağlamak da doğru değildir. İlmi alt yapısının çok güçlü olması bunda etkili olmuştur.

Biz bu çalışmamızda Osmanlı Devleti’nin Yükselme Dönemine eserleriyle, fetvalarıyla, düşünce ufkuyla damgasını vuran İbn Kemal’in özellikle inanç ekolleriyle olan mücadelesini, Ehli-Sünnet’e olan bağlılığını, devletin bekasını tehdit eden şahıslar ve görüşlerle tartışmalarını ele almayı hedefledik. Bugün dahi etkisini sürdüren bu konuların Osmanlı toplumundaki uygulama şeklinin bilinmesinin tarihi tecrübemizden istifade adına önem arz edeceği kanaatindeyiz.İslam Düşüncesi’nin gelişim sürecinde hiç şüphesiz Osmanlı ilim adamlarının büyük etkileri vardır. Osmanlı’nın en görkemli dönemlerinde yaşamış askerî, idarî ve dinî görevlerde bulunmuş olan İbn Kemal, gerek yazdığı eserleriyle gerek yetiştirdiği talebeleriyle döneme damgasını vurmuş bir Osmanlı alimi ve Şeyhu’l-İslam’ıdır. Askerlikten gelmesi hem devlet adamı olarak hem de bir ilim adamı olarak cesur hareket etmesini sağlamıştır. O’nun bu cesaretini sırf askerlik mesleğine bağlamak da doğru değildir. İlmi alt yapısının çok güçlü olması bunda etkili olmuştur. Biz bu çalışmamızda Osmanlı Devleti’nin Yükselme Dönemine eserleriyle, fetvalarıyla, düşünce ufkuyla damgasını vuran İbn Kemal’in özellikle inanç ekolleriyle olan mücadelesini, Ehli-Sünnet’e olan bağlılığını, devletin bekasını tehdit eden şahıslar ve görüşlerle tartışmalarını ele almayı hedefledik. Bugün dahi etkisini sürdüren bu konuların Osmanlı toplumundaki uygulama şeklinin bilinmesinin tarihi tecrübemizden istifade adına önem arz edeceği kanaatindeyiz.
http://www.kitaptakipcileri.com/Seyhul-Islam-Ibn-Kemal-ve-Sunnilik-Anlayisi-Dr-Ali-Oge,PR-1604.html
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Şeyhul İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı, Dr. Ali Öge Şeyhul İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı, Dr. Ali Öge, Şeyhu'l İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı Kitabı, Yazar: Dr. Ali Öge,ali, öge, şeyhul, islam, ibn, kemal, sünnilik,alevilik ve sünnilik ,arasındaki farklar, sünnilik mezhebi, mezhepler, hanefilik, sünnilik nedir, alevilik sünnilik, şiilik, alevilik, ibn kemal paşa, ibn kemal kemalpaşazade, ibn kemal eserleri, ibn i kemal vikipedi, ibn i kemal tokat,, Hüner Yayınevi, Akaid İnanç 9789944735261
Şeyhul İslam İbn Kemal ve Sünnilik Anlayışı, Dr. Ali Öge

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.