Sakız Sardunya, Elif Şafak

Sakız Sardunya, Elif Şafak

Yayınevi
Barkod
Sakız Sardunya Kitabı - Doğan
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Sakız Sardunya - Elif Şafak
"İstanbul’da sakin bir mahallede bir kız çocuğu yaşardı. İsmini hiç mi hiç sevmeyen... Hem akıllı, hem meraklıydı. Çok da konuşkandı. Anne babasına ve öğretmenlerine durmadan sorular sorardı. Zavallı büyükler, onun zekâsına yetişmekte zorlanırdı!Bir atlası vardı sürekli karıştırdığı ve pek çok kitabı.... Hayaller kurmaya bayılırdı. Bir gün okulun kütüphanesinde hiç beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Rafların arasında tuhaf bir küre parlıyordu. Bulan herkesi unutulmayacak bir yolculuğa çıkaran sihirli bir küre!
EFHİMA, yani Efsaneler, Hikâyeler ve Masallar Ülkesi’ne uzanan rengârenk bir maceraya atılmaya hazır mısınız?
Usta yazar Elif Şafak çocuklar için sıcacık ve sıradışı bir öykü yazdı!Dostluk, paylaşım, hayal gücü, kitap ve doğa sevgisinin özenle işlendiği Sakız Sardunya, soluksuz ve keyifli bir okuma süreci vadediyor.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Elif Şafak
Katagori: Çocuk Hikayeleri
Sayfa Sayısı: 156
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

 Elif Şafak’ın ilk çocuk kitabı Sakız Sardunya, gündelik hayatın yaslandığı tezatlar üzerine kurulu bir öykü. Zıtlıklar arasında bocalayarak büyümeye çalışan küçük bir kızın öyküsünü okuyoruz kitapta. Sakız Sardunya iyi kurgulanmış bir ‘iyimserlik’ kitabı.
Elif Şafak’ın ilk çocuk kitabı, gündelik hayatın yaslandığı tezatlar üzerine kurulu bir öykü. Küçük kız Sakız Sardunya, olabildiğince çocuk... Çevresi ise onun çocukluk pastasını kemirmeye çalışan minik tavşanlar sanki. O hep bir kedisi olsun ister. Ya da bir köpeği, keçisi, atı... İsmi Hayal ama kendisi hayat kadar gerçek olan annesi her seferinde itiraz eder: "Kedinin tüyleri dökülür, köpek havlar, keçi meler, atı da koyacak yerimiz yok.” Bunlar büyümenin cilveleridir hep, insanı olgunlaştıran, belki de çözüme odaklayan. Hayat istediklerimiz, sahip olabildiklerimiz, maruz kaldıklarımız arasından geçerek yürüdüğümüz bir patika değil midir?
Elif Şafak zıtlıklar arasında bocalayarak büyüyen kahramanına işaret taşları kitap olan bir yol çizmiş. Sakız Sardunya kılığına girmiş; kitap, okur, okuma gibi kavramlar üzerinden derinlikler yakalamış. Çocuk aklı ile çözülemeyecek, büyüklere ait bilmecelere kafa yormuş. Sakız Sardunya olayları ve olguları anlamaya çalışırken, gerçeğin hemen üstünde duran EFHİMA ülkesini keşfeder. Efsaneler, hikâyeler, masallar ülkesi… O ülkedeki seyahatinde yol arkadaşları ise Zeliş ile Asutay’dır.
Nedir Sakız Sardunya’nın meselesi? Annesi Hayal Hanım, "Ders çalışmazsan derslerin küser, yemezsen yemekler küser.” der, o ise ismini küstürmek istemez ama bir türlü de sevemez. Çocuklara doğar doğmaz isim verilmesini anlayamaz. Her insanın ismini özgürce seçebildiği bir gezegen hayal eder.

Sakız Sardunya bütün bunlarla baş etmesini öğrenir, sorunu büyütmek yerine çözümlerin çevresinde dolanmayı okurla birlikte keşfeder. Sakız Sardunya güzel kurgulanmış bir serüven, ağızda şirin bir tat bırakıyor.
Eserleri birçok dile çevrilmiş bir romancı olarak Elif Şafak’ın çocuklar için de yazmaya yönelmesi bu alan için çok önemli bir zenginlik. Ustalar ve çocuklar eserlerde buluşmalı… Cemal Süreya’nın, Orhan Alkaya’nın ısrarıyla Çocukça dergisinde yazdığı ve bugün hâlâ lezzetle okunabilen Aritmetik İyi, Kuşlar Pekiyi gibi…  Yaşar Kemal’in kaleminin ürünü, Muhterem Yoğuntaş’ın hikâyesi Yağmurla Gelen gibi… Cemil Kavukçu’nun çocuklar için yazdığı hikâyeler gibi…
Çocuklara seslenen bir kitabın, ‘edebiyat’ çemberinin içinde olması önemlidir. Onlarda okuma  tadı oluşturmak ancak incelikli kelimelerle mümkün. Bu bağlamda, Elif Şafak’ın Sakız Sardunya’sı önemli; okur sihirli küreyle geç tanışsa, serüven biraz geç başlasa da…
Sakız Sardunya’da metne sinmiş, oradan da okura geçecek olan iyimserlikten de söz etmemek olmaz. Serüvenin içinde kahramanla birlikte yürüyen okurun ruh hali ‘gergin’likten ziyade ‘sakin’lik. Kahramanı sevimli, daha da sevimli kılan bir özellik bu. Okura yüklediği olumlu enerji şu cümlede belirginleşiyor: "Ne zaman bir çocuk severek kitap okusa, ne zaman bir yetişkin bir hikâye ya da masal anlatsa veya yeni bir fikir doğsa sekizinci kıtada bir çiçek açar, bir kuş cıvıldar. Ya da bir şelale çağlayarak akar.” SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Sakız Sardunya, Elif Şafak Sakız Sardunya, Elif Şafak, Sakız Sardunya Kitabı, Elif Şafak,Doğan Egmont yayınları, ''İstanbul’da sakin bir mahallede bir kız çocuğu yaşardı. İsmini hiç mi hiç sevmeyen... Hem akıllı, hem meraklıydı. Çok da konuşkandı, kitabı kitapları satın al sipariş ver özeti,çozuk klasikleri hikayesi hikayeleri, Doğan Kitap, Edebiyat Roman Sakız Sardunya Kitabı - Doğan
Sakız Sardunya, Elif Şafak

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.