Risalei Halidiyye Tercümesi, Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Muhammed Halid Ziyaüddin K.S

Risalei Halidiyye Tercümesi, Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Muhammed Halid Ziyaüddin K.S

Kategori
Yayınevi
Barkod
Risalei Halidiyye Tercümesi - Yasin
Aynı gün kargo
Risale-i Halidiyye Tercümesi- Nakşibendi Tarikatının Edepleri - Mevlana Halidi Bağdadi

Yazar: Muhammed Halid Ziyaüddin -Mevlana Halidi Bağdadi
Tercüme: İsmail Fakirullah
Sayfa Sayısı: 81
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Müritlerin uyması gereken temel prensipleri açıklayan bir adab risalesi olan bu eser değerli bilgiler ihtiva etmektedir. Tarikata intisap eden bir müridin, uyması gereken adabı bulabileceği bu esere Halid-i Bağdadi hazretleri, mürşidden feyz almanın ihlas, edep ve ehlullah'a muhabbet gibi prensiplere bağlı olduğunu ifade ederek başlar ve eserin devamında niyet, Rabıta, Mürşit huzurunda bulunma, Mürşid ile konuşma Şeyh'e hizmet, ihlas ve Talep, virt ve hatme, sülük mücadele edepleri hakkında bilgiler verir.

Esaslarını Kur'an ve Sünnetten alan sofilik,hayatın her safhasında Peygamber Efendimizin uygulamalarını örnek almayı esas alan bir disiplindir.
www.kitaptakipcileri.com
Müritlerin uymaları gereken temel prensipleri açıklayan bir adab risalesi mahiyyetindeki bu eser hacim bakımından küçük olmakla birlikte değerli bilgiler ihtiva etmektedir. 

Tarikata intisab eden bir müridin uyması gereken adabı bulabileceği esere Halid-i Bağdadi Hz., mürşidden feyiz almanın ihlas edep ve Ehlullah'a muhabbet gibi şeylere bağlı olduğunu ifade ederek başlar ve eserin devamında ''Niyet, rabıta ,mürşidin huzurunda bulunma , mürşid ile konuşma, şeyhe hizmet,hlas ve talep,vird ve hatme,sülük ve mücahedeedepleri hakkında bilgiler verir.Niyet edebi konusunda ihlas ve teveccühe temas eden Halid-i Bağdadi Hz., ihlas olmadan Allah'u Teala'ya manen yaklaşacağını zannedenler, yalnız hakiktten uzaklaşmış olurar ''diyerek ihlasın önemini işaret eder.

Bilahare rabıta yapılırken bir müridin uyması gereken edebi zikreden Halid-i Bağdadi Hz., müridin mürşidinden feyz almasının onun zahiri ve batıni anlamda davranış beraberliğiyle mümkün olabileceğini belirtir ve sülük ve mücahede edeplerini sırlayarak eserini bitirir.

Arapça olan eser Halid-i Bağdadi Hz., halifelerinden olan Aşık Hz. emri ile Şerif Ahmet bin Ali tarafından Türkçeye ve Şeyh Mustafa İsmet Garibulluah Hz. tarafından arapça nüsha esas alınarak smanlıcaya çevrilmiştir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Risalei Halidiyye Tercümesi, Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Muhammed Halid Ziyaüddin K.S Risalei Halidiyye Tercümesi, Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Muhammed Halid Ziyaüddin K.S, Risale-i Halidiyye Tercümesi Kitabı,Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Yazar: Muhammed Halid Ziyaüddin -Mevlana Halidi Bağdadi,Tercüme: İsmail Fakirullah, Yasin yayınevi, Elif Kitabevi Konya, İsmet Garibullah, İsmailağa, Esad Coşan, Mahmut Ustaosmanoğlu, Arifan, Naşi Tarikatı, Tasavvuf, Müritlerin uyması gereken temel prensipleri açıklayan bir adab risalesi olan bu eser değerli bilgiler ihtiva etmektedir. Tarikata intisap eden bir müridin, uyması gereken adabı, Yasin Yayınevi, Tasavvuf Risalei Halidiyye Tercümesi - Yasin
Risalei Halidiyye Tercümesi, Nakşibendi Tarikatının Edepleri, Muhammed Halid Ziyaüddin K.S

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.