Osmanlı Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle, Osman Nuri Topbaş

Osmanlı Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle, Osman Nuri Topbaş

Yayınevi
Barkod
Osmanlı Tarihi - ERKAM YAYINLARI
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle Osmanlı Tarihi - Osman Nuri Topbaş
17x24 cm Ebat - Büyük Boy - Ciltli - Şamua Kağıt - 608 Sayfa
"Bu kitapta cihangir bir devletin dünyaya hükmeden sultanlarının bir kısmını bulacak, onların hâkim oldukları beldelerde rızâ-yı ilâhî için yaptıkları merhamet, şefkat ve muhabbet dolu hizmet ve kahramanlıklarını, topluma yön veren nasihat ve fiillerini, târihe bir armağan olarak bıraktıkları hayat hi­kâ­yelerinin hikmetli ve ibretli yönlerini, hulâsa onların örnek şahsiyetlerini sergileyen gönül âlemlerine âit satırları okuyacaksınız.
Onların dört yüz atlı ile kurduğu şanlı devlet, ulu bir çınar olmuş, dalları üç kıt’ayı gölgesine almış ve altı asır şerefle yaşamış, sonra da ardında birçok yetim devletçik bırakmış ve târih isimli kabristanda şanlı bir türbe şekline bürünmüştür. Şimdi bize düşen, bu şanlı türbenin lâyık bir türbedârı olmaktır.
Muhterem Osman Nuri Topbaş Bey'den Osmanlı üzerine mufassal bir eser, 
Büyük rüyalar görmek için muazzam medeniyetleri besleyen damarlardan nefes almak gerek... İşte Osmanlı; bir büyük sevdanın yaşanmış örneği. Adını tarihe şerefle, şanla yazdıran bir medeniyet. Dörtyüz çadırla kurulan bir beyliği, cihan devleti idealine taşıyan düşünce yapısı neydi? Sultanların rüyasını süsleyen yüce ufuk, devlet adamlarının yüzüne şavkıyan umut neydi? Osmanlı tarihinde herkesin aralayamadığı bir perde var. Bu kitabı okudukça, o perdenin gerisindeki esrara vakıf olabileceğinizi düşünüyorsunuz. İlmî kudreti besleyen irfanı. O mükemmel san'atı ma'mûr eden Muhammedî ahlakı. O ahlakı dokuyan gönül erlerini. Padişahların güç devşirdiği gönül sultanlarını yakından tanıyorsunuz... Devlet adamlarının ve maneviyat büyüklerinin hayatından seçilmiş ibret levhalarını temaşa etmeye hazır mısınız?
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Osman Nuri Topbaş
Yayın Editörü: Salih Zeki Meriç
Kapak: Altınoluk Halil Ermiş
Katagori: Osmanlı Tarihi
Sayfa Sayısı: 608
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Osmanlı Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle, Osman Nuri Topbaş Osmanlı Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle, Osman Nuri Topbaş, Osman Nuri Topbaş Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle Osmanlı Tarihi,Erkam yayınları, Altınoluk Dergisi Yayınları,Büyük Boy,Ciltli,Şamua Kağıt,608 Sayfa, Yeni Baskı,Padişahların güç devşirdiği gönül sultanlarını yakından tanıyorsunuz,osmanlı tarihi kitabı kitapları satın al sipariş ver satış noktası noktaları konya, elif kitabevi, türk tarihi,islam tarihi,evliyalar,silsile, Erkam Yayınları, Tarih Osmanlı Tarihi - ERKAM YAYINLARI
Osmanlı Abide Şahsiyetleri ve Müesseseleriyle, Osman Nuri Topbaş

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.