Osmanlı Hukuku Adalet ve Mülk, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci

Osmanlı Hukuku Adalet ve Mülk, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci

Barkod
osmanlı hukuku kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Osmanlı Hukuku - Adalet ve Mülk - Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
"Gözden Geçirilmiş Yeni Baskı" 17x24 cm Ebat - 616 Sayfa
"Adalet, Osmanlı Devleti’ni asırlarca ayakta tutan en mühim unsurdu. Bu hissin zayıflaması, çöküşün hem sebebi, hem de neticesi oldu. Padişahlar bile, hukukun önünde boyun eğdiler. 
Bir seferden dönerken, askerin, ekinlerini çiğnediklerinden yakınan köylüye, Kanunî Sultan Süleyman; "Peki bizi kime şikâyet edersin?” diye latife edince, köylü; "Kanuna şikâyet ederiz, kanuna!” demişti. 
Adalete verilen bu ehemmiyet, Osmanlılara büyük bir itibar kazandırdı. Hıristiyan halklar, kendilerine hüsnükabul gösterdi.
Osmanlıların, Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlar gibi problemli bir coğrafyada, çeşitli kavim ve kültürleri bir arada nasıl yönettiğini, bugün insanlar merak ediyor.
Pax Ottomana adı verilen dünya düzeninin unsurları nelerdir? 
Osmanlı Devleti’ni asırlarca dünyanın süper gücü yapan tutan hangi prensiplerdir? 
İngiltere kralını, bir heyet göndererek Osmanlı hukuk sistemini inceletmeye sevk eden sır nedir? Halifelikten kardeş katline, kölelikten çok evliliğe, devşirmeden tımara, gayrımüslimlerden vakfa, faizden mirasa kadar eski adalet hayatımızın meraklı konuları bu kitapta. Bu kitap unutulmuş bir maziye ışık tutuyor.

Yazar: Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
Katagori: Osmanlı Hukuku - Adalet - Mezhepler - İtikat - Fıkıh - Hukuk - Adalet
Sayfa Sayısı: 616
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Osmanlı Hukuku Adalet ve Mülk, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Osmanlı Hukuku Adalet ve Mülk, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci, Osmanlı Hukuku Kitabı - Adalet ve Mülk - Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci,''Gözden Geçirilmiş Yeni Baskı'' 17x24 cm Ebat - 616 Sayfa,''Adalet, Osmanlı Devleti’ni asırlarca ayakta tutan en mühim unsurdu. Bu hissin zayıflaması, çöküşün hem sebebi, hem de neticesi oldu. Padişahlar bile, hukukun önünde boyun eğdiler. , Kanunî Sultan Süleyman; ''Arı sanat yayınları timaş yayıncılık satış noktası,elif kitabevi konya kitaptakipcileri, kitap siparişi,satın al, Arı Sanat Yayınevi, Tarih osmanlı hukuku kitabı
Osmanlı Hukuku Adalet ve Mülk, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.